Leta inte efter blondinen

2012-10-31 @ 20:11:10
Japp som rubriken säger så kan ni inte längre leta efter en blondin för att hitta mig ;) utan nu får ni leta efter en rödbrunhårig tjej ;D Sofie färgade mig idag och jag är så sjukt nöjd! Efter en skumtoning och två olika fäger så blev det klart (y) Så skönt att slippa vara den där blondinen längre,, hade tröttnat på det nu, fick ju färga utväxten hela tiden och jag såg ofta blek ut på bilder eftersom jag har svårt att bli brun och även lätt tappar färgen så nu när jag är brunett med röttinslag ist så ser jag inte lika blek ut enligt mig själv :)
Ella fick vila idag eftersom jag va hos Sofie typ hela dagen och nu ska jag snart äta kylling till middag sen blir det in med hästarna och sen sängen :)
Ha det kung!
XOXO Pim
 
 

Åt helvete..

2012-10-30 @ 22:08:39
Matten gick väl åt helvete typ.. kändes så iaf, kunde typ ingenting osv.. ett prov på hela Matte C-kursen -.- den där kärringen till lärare kan gå och dö..! och det är jag nog inte ensam om att tycka. aja efter det så åkte jag moppe från bussen i regnet,, blött kan jag lova. Sen åkte jag med syster ner till Alunda igen och umgicks med en polare där :) Väldigt trevligt!
Och nu tänkte jag sova för imorrn bär det av till Sofie och leka med henne :D och det kommer även hända en sak imorrn, väldigt nervös faktiskt :o menmen ni får se vad senare ;)
Ha det kung!
XOXO Pim
 
Min finaste ägodel! :')

cp hårddisk

2012-10-29 @ 22:25:43
Sry men min externa hårddisk dampa så kommer inte åt dom gamla bilderna på Ella så inlägget om henne skjuts upp några dagar :/

Rensat ridstig och hinder (y)

2012-10-29 @ 22:23:46
Hejsan på er!
Imorse åkte jag med pappi till Rasbo där jag tog bussen till Gimo där mammi hämtade mig. Efter det begav jag mig ut i skogen och rensade stigar och byggde lite enkla stockhinder, dom ligger på allt mellan 20cm till 50cm och är bara enkla stockar, men eftersom skogen är avverkad för inte så länge sen så är det svårt att få till långa fina rakor så vägarna till hindrena är desto svårare ist, så tanken är att jag ska kunna använda dessa stockar till att öva framåt, bakåt och sidförande hjälper då man kraschar in i saker om hästen inte lyssnar direkt och det kommer få hästen att bli mer lyhörd när den inser att den inte kan springa ifrån jobbet :p det behöver Ella verkligen!
Sen rensade jag och fixade runt ett av dikena jag brukar gå över så nu kan jag ta det i alla gångarterna om jag vill (y)
 
Här kommer lite bilder
Två enkla travbommar
 
En enkel stock på ca 40cm
 

En liten tjockare stock på ca 50cm


Innan jag rensat efter diket

Efter att jag rensat runt diket, lite skillnad om vi säger så ;)
 
Efter ett par timmar i skogen så orkade jag inte mer, har ett dike kvar att rensa runt och lite skrittsträckor mellan dikena sen är det klart vad jag vet :) Efter det så var jag ju tvungen att test rida ^^ lite trångt för Ella eftersom hon är så långsam i reaktionerna men efter några rundor på varje hinder så började hon lyssna bättre och snabbare och då fick vi plats, jag har gjort det lite trångt med mening för att som jag sagt vill få henne att tvingas lyssna snabbare på hjälperna :)
Red fram lite på åkern först, mest fram och tillbaka längst kanten eftersom det är så fruktansvärt blött överallt :( tog några små galopper både innan och efter jag gick in i skogen, och jag tror min lilla donna va lite överladdad, hon hoppade mig bokstavligttalat ur sadeln i fattningarna vilket jag tyckte va väldigt kul för nu lyckades vi samla så mycket energi i fattningarna att hon kunde fatta från kort trav några gånger :D dock bara vänster i början.. men efter mycket om och men och ställningar och flyttningar så fick vi till en fattning åt höger också (y) dom har ju som jag tror jag sagt grusat vår väg, men dock med vasst grus så nu när Ella är barfota i fram så vill hon inte gå på det :/ men hovis kommer i veckan och nu hoppas jag att hon får behålla sina skor på sig... Min lilltjej har blivit tjock nu också :D kunde inte ha vanliga sadelgjorden så fick leta fram en gammal 125 för att den skulle passa :o hon brukar ha 110.. tycker inte hon borde bli tjock redan :s men det kanske dom blir? hon har gått drygt 4-5månader nu så då kanske hon börjar tjocka på sig eller så har hon bara glufsat i sig en massa gräs på den "nya" delen i hagen :P men är det någon av er läsare som har en 125 sadelgjord i bra skick, behöver inte vara läder men måste vara anatomisk? skulle vara toppen om ni hade nån liggandes!
 
Aja nu måste jag sluta, imorrn blir det till skolan och fixa Matte C... har ju egentligen höstlov nu men fick välja mellan att fixa det nu eller på jullovet och då var det ingen snack om saken, tänker INTE åka till skolan en dag extra efter att jag slutat för jullov! det kan dom bara glömma..
Menmen ni får ha det kung!
XOXO Pim
 

Full rulle som vanligt!

2012-10-28 @ 20:00:00
Igår skrev jag som sagt högskoleprovet :) kändes faktiskt bra, hade inge problem med att hinna klart innan tiden gick ut, svarade på allt dessutom :) fick typ 73 av 160p vilket borde ge mig typ 0.7 eller nått för 80p är hälften av 160 och det borde då va 1.0 :) menmen nöjd, hade som sagt inga krav utan ville bara testa på det och se hur det va och vart jag låg någonstans :) Efter det åkte vi till brorsan och firade honom som fyllde år :) Fullrulle där som vanligt ;) Ölbrukar och groggar lite överallt ;p men trevligt va det! Efter det åkte vi till pappa, asså jag och lillebror. och här har jag varit nu och stannar till imorrn sen åker jag hem igen för måste rida och på tisdag så ska jag till skolan och fixa min Matte C som vår idiotlärare förstörde för mig..
 
Imorrn kommer det ett inlägg om Ella, från när jag köpte henne tills nu med massa bilder osv :)
Just nu sitter jag och pratar med Robin på msn, lika trevligt som vanligt men nu tänkte jag va lite social med honom igen så ni får ha det kung!
XOXO Pim
 
Världens finaste prinsessa! ♥


Promenad, Snö, Storm, Skjuts och Kosmos

2012-10-26 @ 23:15:00
Igår stannade jag hemma från skolan, var så sjukt trött och hade ont i huvudet när klockan ringde 05.30 så bestämde mig för att stanna hemma och skippa att åka till Gävle, var väldigt skönt kan jag lova! :) Crazy kom igår också, mer info om det finns i det tidigare inlägget som heter "Crazy Sign".
Gick ut och gick i skogen med min lilla donna också för hon kändes fortfarande inte helt bra i benen så valde att mortionera mig själv också lite. ibörjan gick hon typ på mig och snubblade över allt.. men efter lite uppläxning så kom hon ihåg hur det va man skulle göra när man gick i skogen med matte ;p Traskade över stockar mm så hon fick lyfta benen hon fick även hoppa över diken (i skritt) både vatten fyllda och tomma, och det sköna med min flicka är att hon bara kollar en snabbis och sen skuttar över, No Big Deal liksom, :D så otroligt skönt eftersom det är sån hon måste va när det kommer till terrängen, inte bry sig utan bara skutta över :) Igår kväll kom första snön också, trodde inte jag skulle bli glad över snön men när den kom så spred sig en glädje i kroppen som inte har funnits där på väldigt länge, så jag säger HEJ & VÄLKOMMEN SNÖN!!
 
Idag blev det Matte i Gävle som vanligt, sen hämtade jag ut New Body katalogerna till klassen och lyckades tigga till mig skjuts hem av Jack, snacka om världens snällaste :D slapp cykla i stormen (y) stod och väntade ute en stund på Jack och då höll jag bokstavligttalat på att blåsa bort :o Usch vad kallt det va kan jag lova!!
Efter det käkade jag och nu sitter jag här vid datorn och chillar, borde egentligen fixa lunch till imorrn..
Tagga Högskoleprovet imorrn då, nervös? svar: JA!!
Aja har inga krav, ska bara se vart jag ligger och se hur mycket jag måste plugga till nästa gång som är i vår :) det kommer nog gå bra, hoppas jag..
Nu ska måste jag fixa till imorrn och sen sova, 8.00 måste jag va på Bruks i Gimo för inskrivning,, yeay..!
Ha det kung! och håll en tumme för mig imorrn!
XOXO Pim
 
Blev några bilder på Kosmos som satt och va så fin i solen på trappen igår :)
 

Crazy Sign

2012-10-26 @ 20:23:00
Igår kom Crazy hit :) som jag redan sagt så ska hon stanna här tills nästa sommar :) Hon verkar lite nervös just nu men det lägger sig nog snart, brukar göra det efter några dagar :)
Lite kort fakta som jag vet om henne kommer här:
Namn: Crazy Sign
Ålder: ca 7år
Höjd: ca 165cm
Peter köpte henne som 2åring när hon kom in på slakteriet för att slaktas då ägaren skulle sluta med hästar, hon va då fullt frisk och fin. Efter det har Peter tagit 2 föl på henne var av den ena startar för första gången nu i helgen och den andra är 1år och sen går hon och bär på sitt tredje nu då :) Hon verkar vara en väldigt trevlig och rar individ men med nerverna lite grann på utsidan, men jag tror hon lugnar ner sig efter ett par dagar :) hon har fått gå själv i två dagar nu och jag tror hon får gå själv imorrn med, men beror på om mamma är hemma och kan hålla koll, om hon är det så släpper vi nog ihop henne med Ella först för dom står bredvid varandra i stallet :) Jag hoppas hon kommer trivas här hos oss :)
 
Här kommer lite bilder från igår
 

Jippie!...

2012-10-24 @ 22:14:51
Ella va kall och torr och utan puls i vänster bak,, men nu va hon varm, svullen och hade puls i båda fram.. vad är det här?! :o hoppas hon blir bättre imorrn annars får jag testa med BoT i några dagar och se om det hjälper :) Crazy´s box är fixad nu också och nu ska jag sova, Kemi i Gävle imorrn så blir upp tidigt..
Sov gott
XOXO Pim

Varmt ben

2012-10-24 @ 19:01:15
Hej på er!
Idag har vi haft Djursjukvård hela dagen, har övat på journalföring :) va inte så svårt när man tänkte efter och var noggrann. Efter det begav jag mig hem och var hemma 15 och då var det fortfarande ljust så tänkte att jag skulle rida ut i skogen och luffsa med Ella så hon skulle få lyfta på benen och det där som hon verkar ha glömt bort,, men när jag tog in henne och gick igenom henne så var hon markant varmare och hade puls i vänster bak :/ hoppas det bara är en stukning pga leran och inte en hovböld igen.. menmen så borstade rent henne och såg till att karlederna blev helt rena nu när hon för en gångs skull va torr om benen och trimmade manen lite sen fick hon gå ut på den "nya" delen framför ladan/på blivande ridbanan för att få äta lite gräs :) öppnade åt Sherry och Lorento också och gissa om Sherry vart glad ;) hon tvärnitade och körde ner huvudet direkt när hon kom innanför staketet.. tjocksmock!!
Sen fixade jag stallet och när jag var klar så kom det en stor lastbil och vände på vår gårdsplan och då började jag undra vad den gjorde här uppe i skogen med släp och allt men sen insåg jag ju att han grusade vägen, med fint grus :D Lycklig!
Aja nu ska jag chilla lite och sen blir det ut och ströa en box åt Crazy (vad jag vet så heter hon det^^) som kommer imorrn :) ska bli kul och se hur hon ser ut! Hon är mina grannars dräktiga travsto som ska bo här ett tag framöver, blandannat ska hon föla här i vår och sen får vi se om hon stannar hela sommaren också, en dag i taget liksom :)
 
Nä nu ska jag göra nått vettigare än att sitta här och lata mig, blir väl städa rummet eller nått :p
Ha det bäst!
XOXO Pim
 
Juste fick tillbaka det här idag också, snacka om att jag blev mäkta förvånad och glad :D trodde jag inte alls!

Klättring och naglar (y)

2012-10-23 @ 15:06:00
Hej på er!
Idag klättrade vi på idrotten och det var satans kul! :D men efter ett tag när jag klättrat på den "buckliga" väggen så tappade jag kraften i fingrarna så kunde inte hålla fast i klättergreppen på väggen,, va asläskigt att känna hur all kraft bara försvann :s men det var väldigt kul att klättra och skulle lätt kunna göra om det! 

Jag och Mickis :D
Efter det så fick jag leka model åt Josse som behövde någon att göra gelnaglar på :D är så nöjd med dom!
 
 
Sen begav jag mig hem och red Ella sen begav jag mig till bästa Alex och umgicks en stund :)
Ellis gick bra, red bara igenom gångarterna lite snabbt barbacka för att hinna innan det blev för mörkt.
Ha det bäst!
XOXO Pim
 

Done!

2012-10-22 @ 15:24:18
Phuu nu är det klart och jag överlevde, satan nervös och jag är inte helt nöjd med det jag gjorde, känns som om jag pratade för fort och svamlade osv.. menmen nu är det över och jag hoppas jag fick G iaf :)
Nu väntar jag på bussen och pratar med bästa Alex, sen blir det hem och rida Ellis :)
Ha det gött!
XOXO Pim

Argumenterande Tal och Matteprov

2012-10-22 @ 12:46:00
Igår lyckades jag få ihop mitt argumenterande tal och en powerpoint till :) kom inte i säng förens typ 2.. trött chey imorse kan jag säga! :s
På bussen tappade jag pennan flera gånger och telefonen när jag pluggade matte,, sen tappade jag väskan och nycklarna i skolan så kommer väl tappa mina talkort och trycka fel på powerpointen eller nått sen när det väl gäller.. matteprovet gick väl helt okej, hoppade över två tal men kändes ändå bra :)
Nej nu måste jag checka igenom det sista sen chilla tills vi börjar :)
Ha det bäst!
XOXO Pim
 

Krogen!

2012-10-20 @ 22:00:00
Då testar vi ett tidsintsällt inlägg då :p
Nu är jag antigen på krogen eller påväg till krogen med bästa Sofie, Axel, Anna, Tim och kanske några fler vem vet vad kvällen bjuder på :D 
Kommer bli en satans kul kväll iaf och jag hoppas ni andra också får det!
Ha det kung!
XOXO Pim
 
 

Favorit musik

2012-10-20 @ 14:30:00
Tänkte att jag skulle dela med mig av några av dom låtar jag lyssnar dagligen på :) blir lite som en lista 1-15 :)
  1. Play hard - David Guetta feat. Ne-Yo & Akon


  2. I won' t Give Up - Jason Mraz


  3. She Wolf - David Guetta feat. SIA


  4. MIKA – Lola

  5. MIKA – Step With Me

  6. Jesse McCartney – Bleeding Love

  7. Isak Strand – Pick Me Up

  8. Psy – Gangnam Style (강남스타일)

  9. Sarah Dawn Finer – Nu vet du hur det känns

  10. Stiftelsen – Rotlös
  11. John Mayer – A Face To Call Home

  12. Brad Paisley – Find Yourself
  13. The Cast Of 'High School Musical' – I Don't Dance
  14. Fritjof & Pikanen – Säg då
  15. Stiftelsen – Ur balans
 
Hoppas ni gillar det :)
XOXO Pim

Klumpeduns...

2012-10-20 @ 13:23:57
Igår va det matte i Gävle som vanligt, började med kapitel 3 och äntligen är det något som man fattar och som faktiskt är enkelt :D blir så mycket roligare då!
Tog 15.05 bussen till Tierp och sen bussen till Gimo därifrån, orkade inte vänta på tåget till Tierp.. väl hemma så va klockan as mycket och jag helt slut så Ella fick vila igår igen..Inte bra..! Aja kollade på X-factor och är nöjd med vem som åkte ut, har aldrig tyckt om Frida Sandén så jag är nöjd så länge inte Malcom, Isak eller Oskar åker ut :)
 
Idag har jag skrittat ut en stund på Ellis, gick ut i skogen en bit och märkte att jag verkligen MÅSTE göra det oftare!! satan så oförsiktig och klumpig hon är med fötterna.. :s hon snubblad fan över allt som kom framför hennes fötter, illa... så hedan efter får det bli minst en gång i veckan ut i skogen och luffsa över stock och sten! Efter det fixade jag stallet och nu sitter jag och dunkar musik och tvättar kläder och ska strax duscha :)
Sen blir det till höstmarknaden i Gimo där mamma står och sen till Sofie för att leka lite innan vi drar ut på krogen ikväll :D Kommer bli skojj!
Men nu måste jag kila för att hinna allt jag ska innan jag tar moppen till Gimo :) Ja jag vet,,jag måste skaffa körkort snart..
Ha det kung!
XOXO Pim
 
 

huvudvärk...

2012-10-18 @ 16:47:47
nu sitter jag på bussen hem från tierp, hoppade av tåget där för att sälja ett par skor så nu är jag 100kr rikare :D 
provet gick helt okej faktisk, och studiebesöket på sjukhuset va väldigt intressant, vart vi va får ni veta sen för har så äckligt ont i huvudet... ha det bäst
XOXO Pim

Kemiplugg -stamträd, metanserien, ändelser, funktionella grupper osv..

2012-10-18 @ 09:12:45
Nu har vi lämnat Älvkarleby bakom oss så är snart i Gävle :) har kollat igenom kemin ett X antal gånger nu. Stamträdet och Metanserien sitter där de ska och de flesta ändelserna och funktionella grupper sitter de också (y) så nu får ni hålla en tumme för oss att vi fixar det här, jag och min trötta hjärna :) efter provet blir det studiebesök på sjukhuset, hoppas vi får se nått roligt! 
ha det kung så länge så hörs vi! 
XOXO Pim

Lyckad dressyrträning

2012-10-17 @ 23:14:34
Idag va vi först på Rembackens Djurklinik på studiebesök sen hade vi seminarie om det. Dagens lunch blev en hel macka på Subway med Johanna, Filippa och Karro, GOTT!
Väl hemma så stressade jag satan för att hinna äta (fick göra det i bilen), fixa Ella och åka till Marie för dressyrträning kl. 16.
Hon gick riktigt bra idag, jobbade mest med att få henne lång och låg i formen och hitta takten och balansen i traven och skritten. Jobbade mycket på volterna och minskade och ökade voltstorleken med sidförande hjälper, jag kallar den övningen för kanelbullen då det ska se ut som en kanelbulle om du skulle rita upp spåren på ett papper :p väldigt bra övning för då måste hon verkligen lyssna och vänta på mig. efter det så gjorde vi volter på mitten av varje kortsida och långsida och jobbade med att få henne lång och låg och avslappnad, efter det tag så gick hon riktigt bra faktiskt :') Vi jobbade även med enkla skänkelvikningar på diagonalerna och öka och minska steglängden i traven på fyrkantsspåret. I galoppen jobbade vi mest med att få henne att gå framåt och inte sura ihop, låg på fyrkantspåret och stora volterna och bara rullade på i lång och låg form :) och i slutet så jobbade vi skritt på en liiten 8-volt där målet va att hon skulle gå kvar lång och låg åt vilket håll jag än gick. är riktigt nöjd med henne idag faktiskt, hon gick bättre än jag förväntat mig att hon skulle, så nu ska vi jobba på med lång och låg form och enkla öppnor fram och tillbaka över grusvägen tills nästa träning för att få henne att söka ordentligt stöd och jobba bakbenen :)
 
När jag kom hem blev det fixa stallet och sen har jag pluggat Kemi, känns som jag kunde det mesta så fräschade bara upp minnet lite och checkade av att jag kunde det Organiska Stamträdet utantill :) kan nog gå bra imorrn, blir lite repetionsplugg på tåget upp också.
Nu måste jag sova! ha det kung!
XOXO Pim
 
 

Söndagen, Måndagen och Idag

2012-10-16 @ 21:28:52
Ja nu så har jag lite tid för er igen (y) vi börjar med söndagen då.. Ja mitt monster till häst var inte alls som hon brukar,, va väl för att det va mycket hästar, folk, barn och stojj, men iaf framridningen gick bra, hon lyssnade både framåt och bakåt och svänga kunde vi tom ;) men sen när vi kommer in i 50cm så blir hon som en helt annan häst.. tokhet och ligger på som satan och bromsen vägrar funka,, så fick rida i ett alldeles för högt tempo mellan hindrena då jag inte fick någon respons på förhållningarna.. och sen när jag red upp mot hindrena så la gasen liksom av och hon började backa av och vägrade lyssna för framåtdrivande hjälper.. så det blev mest pannkaka av alltihop.. alldeles för fort, okontrolerat, orytmiskt, krumsprång trots att vi låg bra först... åh va verkligen jätte besviken för fick lägga en extra volt innan ett hinder för att få någon styrbarhet på donnan.. men det hjälpte för 3språng framåt sen va det lika igen.. sen i 60cm så va det nästan likadant förutom att bromsen funkade lite bättre, men hon backade av och gjorde krumsprång över de flesta hinder (enligt min synpunkt) inget flyt alls.. och eftersom det blev så orytmiskt och okontrolerat så va hon i 2an men plankan låg kvar och sen rev hon 4an bara för att hon backade av och inte fick tryck i språnget och då tappade bakbenen.. inte alls nöjd med rundorna men det var bra mentalträning för damen då hon va ett monster att handskas med i början då det va så mycket folk och stimm. Vi fick inge flyt alls och det kändes sämre än det gjort någonsin när jag hoppat bana på henne. menmen nya tag nästa gång, åker nog till UPK den 1 november och hoppar en 60cm för att hon ska få känna på hur det känns att va i ett ridhus osv, mest mentalträning :) Vill ni se film från i söndags? om ingen vill de så orkar jag inte lägga energi på att sätta ihop en. så kommentera om ni vill!
 
Bild från videon på första rundan
Vidare till igår då, igår hade vi bara svenska efter lunch, satt mest och pratade för pallade inte göra nått, men fick ihop fem meningar på 3timmar ^^ hehe
Efter det gick jag på stan i en timma för att sen gå till Make Up Store 16.30 på sminkkurs som jag fått i 18års present :) va verkligen superkul och blev jätte nöjd! verkligen något jag rekommenderar att ge bort i present eller önska sig! man får ju sen välja produkter för den summa kursen kostar :D så fick med mig tre produkter hem eftersom deras saker kostar en del :p
 
Produkterna: Home spa (vänster), Tri Brow Color (överst höger), Aqua Cooling Powder (nederst höger)
Sminkningen (syns dock knappt, gick inte att få till en bra blid där det syndes ordentligt..)
Efter det blev det hem och jag lyckades tajma det så bra med mamma som åkte hem från Östhammar samtidigt så slapp åka moppe i regnet (Y)
 
Och idag har jag först dansat Zumba på förmiddagen, GALET KUL! vill verkligen göra om det :D ska tvinga med Sofie på det nån gång ^^ efter det hade vi mentorstid och vår mentor va seg som vanligt.. så fick vänta 20min på honom.. aja sen drog jag och hämtade ut min lunch (fick bli en Wraps på Coffiehouse by George) och se drog jag till baksidan av station där underbara Sofie väntade på mig, i en alldeles för snygg svart Volvo v70 ;D Sen drog vi hem till henne och jag testade hennes fina lilla Rowena, super trevlig att rida, lite egenheter men hon är ju ett sto och man brukar ju säga "sådan matte, sådan häst" ;) väldigt tydligt här! haha
 
Gullepluttar
efter det drog vi in och åt sen drog vi till Alunda och sprang in på ICA för att kolla in nya delen, sen gick vi ut igen ^^ hihi busig
Sen drog vi till Rebecka och satt där och snackade och hade det trevligt i några timmar, sen begav vi oss hemåt igen och Sofie skjutsa mig till Gimo där jag tog moppen hem och nu är jag hemma och har precis ätit, blir ut och plocka in hästarna strax och sen Kemiplugg!!
Paniken börjar verkligen krypa sig på nu :( Kemiprov på torsdag, Matteprov på måndag fm, argumenterande tal på måndag em och sen högskoleprovet den lördagen :( Mycket nu.. menmen en sak i taget så ska det nog gå bra, hoppas jag!
Aja nu måste jag kila så jag hinner med allt jag ska!
ha det kung!
XOXO Pim
 
blä, nu blev klockan jätte mycket.. nu hinner jag inte plugga kemi idag ändå.. så måste trycka in allt imorrn ist efter dressyrträningen.. jippie..

Hann inte idag heller..

2012-10-15 @ 23:10:55
Oj hann inte blogga idag heller :s SORRY!!
Va iaf till Make Up Store på sminkkurs efter skolan, fick det när jag fyllde 18 :) Mycket kul och jag rekommenderar det verkligen! man fick ju välja saker för de 495kr som kursen kostar så fick med mig 3 saker hem som ni får se imorrn och bilder på sminkningen kommer också upp imorrn :) Har även bokat in en lektion för Marie på Onsdag så får Ella jobba lite dressyr igen :)
Men nu måste jag verkligen sova! Imorrn ska vi dansa ZUMBA på idrotten :DD ska bli askul! efter det så blir det umgås med Sofie, ska provrida hennes lilla donna till häst också, ska bli spännande :)
Menmen sov gott och ha det kung!
XOXO Pim

Ett diplom betyder...

2012-10-14 @ 22:23:54
 
Ett diplom betyder ingen felfri ritt,, anledningen får ni höra om imorrn :)
Måste sova nu! Ha det kung!
XOXO Pim

Två dagar på några meningar.

2012-10-13 @ 19:32:50
Igår blev en väldigt trevlig kväll :) alltid lika mysigt att vara där!
Idag blev den en mysig men kall tur på Ella, red mest igenom henne inför imorrn :) hon gick helt okej, lite bråkig men inte så farligt. efter det tog jag bilen och körde en stund här uppe på grusvägarna i skogen, gick faktiskt bra, men blir så arg när det inte blir perfekt,, men nu funkar det mesta här hemma så nu måste jag bara börja köra på stora vägen med pappi och mammi :) sen så ska ni se att även jag har körkort (Y)
Nu är det snart mat och sen ska jag ut och tvätta Ellas man och svans... skitiga till 100.. lera, flott och annat snusk..

Aja nu måste jag springa. Ha det kung!
XOXO Pim
 
Var väldigt frussen när jag kom in igen och då finns det ju inget bättre att värma sig med än varm choklad och rostade mackor :D
 

-2,2 och jag välkomnar Vintern!

2012-10-12 @ 08:56:18
Ja nu är man i Örbyhus på väg till Gävle igen då :) snart helg! 
igår fick Ella vila för åkte och umgicks med en polare ist :) ikväll ska jag också till en polare så får se vilken tid jag kommer ifrån gävle om jag hinner rida idag eller om jag får göra det imorrn ist, på söndag är det iaf Pay n' Jump i Almunge, ska bara hoppa 50 och 60 och få till galoppen mellan och så, har inga större krav på min donna, mest att hon ska hoppa och gå fram för skänkeln utan att slå :) det är svårt nog för henne... Bästa Sofie följer förmodligen med och kollar på min galning till häst ;) kan bli kul att få henne att testa rida henne sen ^^
kommer nog inte hinna blogga ikväll, beror på om jag kan göra det hos min polare :) annars får ni ha det kung så hörs vi! 
btw solen strålar ute nu även om det va kolsvart och -2,2 imorse när jag vaknade, så nu skulle jag hellre sitta hemma och rida än att plugga matte i 5h :(  men jag välkomnar verkligen Vintern nu, är trött på denna jävla lera och tappskor nu, och jag vill ha mycket snö så att det blir ljust ute på kvällarna och mornarna :D
aja vi hörs!
XOXO Pim

Tror det är dags att börja använda säkerhetsbälte på bussen!

2012-10-11 @ 09:10:52
Hej! 
förlåt att jag inte blogga igår,, men hann verkligen inte :(
igår hade vi Djursjukvård med Annika hela dagen och sen hade jag mäte med Syven sen åkte jag hem. väl hemma gick jag ut och red Ella och testade rida i sporrar för att se om det kunde ge någon effekt men det funkade bara en stund sen började hon trotsa och strunta i mina hjälper igen... någon som har något bra tips mot sånt? börjar tröttna nu.. 
menmen när jag va klar i stallet så duschade jag och sen va klockan 20 så då startade jag datorn pch började söka efter universitet och olika utbildningar, börjar få lite panik över att jag inte vet vad jag vill göra efter studenten i vår :o först och främst är det sjukt att det nu är dax för mig att ta studenten i vår, känns som om det va igår jag tog "grundenten" men det är snart hela 3år sen :o SJUKT! 
Aja tillbaka till verkligheten, efter det så gick jag iaf och la mig vid tio i tio för att orka upp imorse. 
Imorse va det MÖRKT när jag vaknade :( blöö! kasta mig upp, fodra hästarna, fixa mig, åka moppe till bussen, väl på bussen så kom jag inte så långt innan vi hamnade i en bilkö, kan ni fatta en BILKÖ på LANDET :O :S kädes bara helt fel, men efter en stund så fick jag se anledningen,, en lantisbuss hade kört av vägen vid Spånga vägskäl :( usch! den hade prejat ner Östhammarsskyten och kört rakt ut i hagen på väg mot Alunda :( hoppas ingen skadade sig! undra vad som hände egentligen eftersom det inte har varit minusgrader inatt, tror jag ska ta och börja använda säkerhetsbältet på bussen nu också! 
menmen nu måste jag sluta, är snart i Gävle för 5timmar Kemi B.. ni får ha det kung!
XOXO Pim

Bajsdag

2012-10-09 @ 11:52:10
Idag känner jag mig allmänt nere,, känns inte alls bra.. Blir irriterad och besviken på det mesta och allt känns bara som om det kan gå rätt käpp åt helvetet när som helst. :( Såna här dagar är bara jobbiga och jag önskar dom inte fanns.
Nä nu skiter jag i det här och går och pratar med Andreas sen lämnar in projektplanen som ska in idag och sen åker jag nog hem.
ha det bra.
XOXO Pim

Motivations problem

2012-10-08 @ 22:15:00
Just nu är det många som har det jobbigt med motivationen, jag är en av dom. Jag och Mickis satt och pratade om det idag i skolan och både hon och jag har samma problem, men det var väldigt skönt att få prata med någon som känner som jag och utbyta kunskaper och idéer om det.
Min motivation till att rida har verkligen legat på minus ett bra tag nu, har inte ens tyckt det varit kul att träna, rida ut osv. och antagligen kan det va för att Ella är en sån där upp-och-nergångs-häst, vissa dagar är hon en klocka att rida och man känner hur hon vill jobba och är framåt osv. för att sen nästa dag vara en tickande bomb och världens jävla bitch.. sen är det nog också mycket pga vädret som motivationen har dalat långt under 0-sträcket.
Men efter den här helgen och idag så känner jag att min motivation har stigit upp lite på plussidan men inte mycket. Helgen bjöd ju på strålande väder och rolig sysselsättning och idag så när jag hade tvingat mig att gå ut och rida så testade jag att rida på åkern för att se om den va ren gegga,, men vet ni vad?! den va rätt så torr och jätte fin att rida på :D så nu håller jag tummarna för att dom inte plöjer resten av åkern också,, dom har plöjt halva redan.. Ella va JÄTTE pigg och hoppig men inte alls villig att gå fram för mina hjälper.. så vi hade en del fighter men jag vann som tur va! och efter en hel del övertalning så klarade hon av att gå i alla gångarter,, pallade inte kräva mer än att hon skulle gå framåt då det hade börjat bli rätt mörkt när jag kom ut, så jag var rätt nöjd på slutet. :) Jag har ju inte den lyxen att jag har en ridbana att rida på och då är det rätt svårt att jobba igenom henne ordentligt nu när det börjar mörkna på kvällarna och nästan bara är blött överallt "/ men vi jobbar på så gott vi kan ändå.
Har ni också problem med motivationen just nu? eller brukar ni ha det på hösten men inte fått det än? Hur brukar ni göra för att försöka motverka/motarbeta det? skulle va kul att få höra vad ni läsare brukar ha eller göra :)
Men nu måste jag sova! klockan är ju över 22.. ;o
Ha det kung vänner!
XOXO Pim
 
 

Oskyldiga dör pga dig äckliga Cancer...

2012-10-08 @ 17:50:16
Nu är jag hemma men jag är blöt, så otroligt skönt att kunna åka moppen nu ist för att behöva cykla som jag gjort innan! (: Dock tyckte inte att väderguden att det skulle få va fint väder hela dagen idag... elakt! så såklart skulle det börja regna när jag kommer till gimo.. äckliga väder!
men när jag kommer hem så får jag ett sms från Sofie där hon frågar om jag visste att Daniel Hällgren hade dött i helgen :o Jag gick i samma klass som Daniel i 8an och 9an i Alunda och jag antar att Sofie har gått i samma klass som honom sen 6an. Vår klass var inte direkt den snällaste mot Daniel jämt och nu när man tänker tillbaka så känner man sig så elak att man aldrig sa ifrån eller tog hans parti. Ångrar att jag va så feg och inte stod på mig, jag hatar verkligen mobbning och jag brukar alltid vara stark och stå emot grupptryck men jag vet inte varför jag inte alltid gjorde det i det här läget också.. FY Pim! aldrig göra om det misstaget igen.
Tydligen hade han dött av cancer i ryggen och jag tycker det är så orättvist..! varför ska alla oskyldiga snälla personer få cancer för?! :( Min mormor fick bröstcancer för ett par år sen men hon hade turen och bli av med den, men ändå varför ska den finnas för? kan ingen bara utrota skiten så vi slipper alla sorgliga abrupta slut?! Jag hatar verkligen sjukdomen Cancer!!!   Jag tycker så synd om Daniels familj, släkt och vänner, han blev ju bara ynka 18år, helt sjukt..! att det ens är tillåtet att dö så ung,, borde vara förbjudet och omöjligt såklart!
Nä usch inget är rättvist här i livet,,
Vila i Frid Daniel Hällgren! ♥
 

Godmorgon!

2012-10-08 @ 10:19:08
Godmorgon vänner!
Idag åkte jag med mammi in till stan, eftersom jag inte börjar förens 12.15 så hängde jag en stund i Härjedalsköksbutiken i Fyrislund men nu sitter jag i skolan och fördriver tid, måste ta upp matteboken snart,, lunch om 1timme så får bli lite matteplugg tills dess. Efter lunch blir det Svenska och debattartikelskrivning,, blä..
Valet står mellan Coffiehouse by George eller Subway till lunch, vad tycker ni jag ska välja?
Är sugen på macka men får se om jag pallar gå dit.. :p typ inga andra i klassen som är i skolan nu på morgonen förutom Danijella och sen är det en massa små stylistfjortisar här... som snackar, skrattar och skriker.. otroligt drygt och störande!
Aja nu rinner tiden iväg så nu tar jag och matteboken en dejt,, ha det kung ladies and gentlemen!
XOXO Pim
 

Underbara dagar!

2012-10-07 @ 20:42:25
Förlåt för att jag inte uppdaterade igår men jag hann verkligen inte,, stressade igenom morgonen med utsläpp av hästar och avplockning av Ellas andra sko,, sen fixade jag mig för att sätta mig på moppen och åka till bussen som skulle ta mig till Öregrund och höstmarknaden där :) men tror ni inte jag missar bussen med 1min då såklart... och eftersom det är helg så går den bara en gång i timmen.. så då irrade jag runt i gimo för att hitta upp till Bruksgymnasiet,, och efter lite vägledning av mamma så hittade jag dit (Y) där stod iaf Janne med en av mammas Härjedalsvagnar för det va bomässa där. :) och när jag väl hittat dit hann jag bara vila i 15min sen va det dax att ge sig av mot bussen igen,, strålande fint väder så jag njöt verkligen av min lilla promenad runt Gimo!
väl i Öregrund så gick jag till mamma och sa hej och frågade om lite småpengar så jag kunde köpa remmar :D bästa med marknader! sen gick jag runt på marknade en stund och hittade en fin liten vän!
Är han inte snygg?! :D
 
sen begav vi oss hem, men vi kunde ju inte låta bli att gå in på Coralle när vi ändå va där, dom hade 50% på allt i outleten :O GALET! och jag hittade ju ett par röda Intec stigbyglar så jag kunde ju inte låta bli eftersom dom jag har hemma är dom bästa jag någonsin haft! så nu har jag ett par till varje sadel = LYCKLIG!! :D rekommenderat utgångspris på dom är 1099 och jag betalade 200kr :o sjukt! och sen hittade jag ett par billiga bakskydd till Ella som fick följa med hem för 75kr (y) och sen fick jag VÄLDIGT bråttom hem! skulle hinna duscha, fixa mig och äta på 1,5timme :o omöjligt typ..! men vid 20 begav jag mig till en vän för att umgås, kolla film och ha en mysig och trevlig kväll, och jag kan inte säga annat än att det blev den verkligen! längtar redan tills nästa gång ^^

finfina saker!
Imorse vaknade jag med strålande varm sol i ansiktet, helt underbar morgon! Sen när jag kom hem mitt på dan så red jag och sen städat rummet :) Ellis va lite bråkig men inte så konstigt när hon har stått sen i tisdags.. men efter en stund lyssna hon bättre. Mitt rum såg ut som ett krig hade pågått där! KAOS! men efter lite undanplockning och dammsugning så ser det ut som ett rum igen (Y) skönt!
Men nu måste jag ut och ta in hästarna sen blir det nog sängen rätt snart, skola imorrn ju, fast bara obligatorisk från 12.15-15,30, sovmorgon (Y) åker med mamma så slipper lång bussresa också, Guld!
Ha det kung vänner!
XOXO Pim

restid

2012-10-05 @ 17:14:45
ja nu är jag påväg hem då, har precis lämnat örbyhus bakom oss :) vi valde att åka buss 817 från Tierp till gimo ist för till stan först och sen till gimo.. anledningen är för att båda skulle till gimo och vi kommer 30min tidigare dit än om vi åker runt stan hem :) rätt så skönt kan jag ju lova.. en polare frågade igår hur lång tid det tog att åka till Gävle hemifrån mig, så då började jag räkna och efter lite enkel matte så kom jag fram rill att jag spenderar 5timmar om dagen på resande fot på torsdagar och fredagar, vilket är rätt sjukt egentligen eftersom jag sedan går i skolan från 9.30-15.00 vilket är 5,5timme,, det ska alltså betyda att där har 10,5 av 24timmar gått, sen måste jag sov minst 8 för att orka och då betyder det att jag har 5,5timme till att hinna rida och mocka vilket tar ca 2timmar i stallet om jag rider en häst och sen äta, plugga, träna, duscha osv,, jag kan lugnt säga att mina torsdagar och fredagar är rätt fullsmockade .. :p rätt sjukt när man tänker på det faktiskt, men jag klagar inte vi har bra lärare och kul i skolan i Gävle så det är värt det :) 
Nu har vi kommit till österby så snart hemma (y) blir väl till att mocka och pyssla med Ella sen blir det X-factor ikväll :) 
Någon av er som följer X-factor? 
nä nu måste jag sluta innan jag börjar må illa av skrivandet..
XOXO Pim
 
ser ni vilken fin sol som tittade fram imorse, det förgylde min dag! älskade höstsol

tagga matte prov..

2012-10-05 @ 09:07:08
Nu har vi lämnat Tierp bakom oss, läst matteboken typ 300ggr nu så om jag inte kan lyckas få ett ynka godkänt nu då lägger jag nog av med den här skiten... äckliga matte d -.- 
men jag tycker att ni små gulliga läsare tar och håller en tumme åt mig nu på förmiddagen, skulle va guld! c: 
nä nu ska jag nog fortsätta lyssna på bra musik och kolla på utsikten den sista biten till Gävle :)
ni får ha det kung så kommer det ett inlägg på vägen hem sen! 
XOXO Pim

Saknar min Kung!

2012-10-05 @ 07:48:15
Du är den bättre halvan av mig. nu är du långt där borta i fjärran med en ny lite flicka på din rygg. saknar dig om och om igen och önskat flera gånger om att när jag öppnar stalldörren så är det dina gnäggningar jag hör, men nu hörs bara Sherrys på mornarna.. vill känna känsla att kunna gå in till dig och lägga armarna om din hals eller fläta in fingrarna i din fina vita man eller bara känna kärleken till dig när du la huvidet i min famn eller gav mig en stor blöt puss i hela ansiktet :'( 
I break my promises! jag hade lovat dig att du skulle få stanna hos mig resten av livet, men jag kunde inte se dig bli sårad när jag inte red dig, du hatade mig så mycket då och det klarade jag inte av. du va det bästa som hänt mig, ingen kan ta din plats i mitt hjärta eller i min saga, min fina kung! en dag lovar jag att om jag får chansen så ska du stå i mitt stall igen, jag älskar dig, då, bu och föralltid min saknade vita kung! <3
 

home sweet home

2012-10-04 @ 14:38:33
nu är vi påväg hem från gävle igen, äckligt ont i huvudet så får bli till att sätta på lite lugn musik i öronen och sova till uppsala :( jag vill åka till rimbomarknaden idag men alla i min familj som ska dit är redan där :( får se om jag hittar någon som vill skjutsa mig, är tom så att jag kan betala för det, rimbomarknaden är en tradition för mig, dit ska man så är det.. :) men nu får det bli sova så får vi se vad kvällen ha att bjuda på. 
XOXO Pim 

Den startade :D

2012-10-04 @ 09:01:12
min lilla moppe startade imorse :D haha känner mig som 15 igen, blir lycklig över att moppen startar xD haha
fixade hästarna och lite sånt innan jag drog till bussen på min fina Peugeot, och nu sitter Hanna och jag på tåget till Gävle, lämnade just Tierp bakom oss :) blir Organisk kemi hela dagen idag, roligaste delen av hela kemikursen! 
vi höres sen! 
XOXO Pim
op

Härligare dag får man leta efter!

2012-10-03 @ 20:43:25
Idag fick vi se en glimt av höstsolen :D Kan man bli annat än lycklig då eller?! dock kom det regn efter det men solens strålar värmde min själ idag så då kan man inte bli nere av lite regn ju.. Idag har varit en väldigt trevlig dag, vi fick äntligen vår "dag" tsm jag och underbara Sofie :D Vaknade imorse och gick ut och släppte ut hästisarna sen mockade jag och sen duschade. Hade tänkt rida Ella också men hov va lite varm i höger fram idag eftersom hon trampat av sig den skon igår... har tröttnat på dessa tappskor nu.. -.- får ta och lära mig slå på dom snart! Efter det kom iaf Sofie hit och vi satt här och snackade och skrattade en stund, sen va vi ut i leran och hälsade på hästarna sen bestämde vi oss för att åka till lilla Gimo och fördriva tid, blev dock att vi gick till Roma och åt salad och tror ni inte jag hade lagt ur kortet ut plånboken eller... -.-' så snälla Sofie betalade åt mig (I'll pay back soon honey! promies).
Efter det drog vi till henne och fördrev tid med att snacka och kolla på tatueringar, vi har bestämt oss för att vi ska gå och göra varsin tsm, för ingen av oss törs göra det själv :p sen hälsade vi på hennes små söta hästar och sen åkte jag hem då klockan hade hunnit bli halv 6 :) Sen har jag kollat lite på matten men la snabbt undan boken igen.. hatar den just nu.. omprov på fredag så får ta tag i det där imorrn på tåget upp till Gävle!
Nu sitter jag och kollar på Red Dog men har bara hunnit se halva för filmen måste ladda.. så då passade jag på att uppdatera er lite :p Såg att ni har börjart bli många som läser nu, va uppe i hela 22 unika besökare igår :D Guld till er! hoppas ni fortsätter följa c:
Men nu måste jag fortsätta kolla film, ha det bäst!
XOXO Pim
 
Kika in hos Sofie HÄR!
 
Kunde inte låta bli att låna bilden, du är ju för charmig gullis ;D
 

Vild katt!

2012-10-02 @ 14:43:20
Tjenare!
Nu på förmiddagen har jag pluggat och skrivit min projektplan, vilket har gått bra, är nästan helt klar och den ska in nästa vecka så det känns skönt :) Nu tänkte jag ge mig ut på en liten tur på min fina Prinsessa och sen blir det matteplugg för hela slanten.. någon som vill hjälpa mig? bara att komma förbi då! c:
Men först måste jag få nått i magen innan den äter upp mig inifrån..
juste jag skulle gå ut och gå med Saffi idag för hon dödar vårat hus men jag ville inte släppa ut henne själv eftersom hon inte är kastrerad än.. men tror ni inte saten kröp ur kopplet eller.. -.- så nu är hon ute och leker på egen hand ändå och ingen är lyckligare än hon :p får se om hon tänker komma in ikväll eller om jag just blev av med min katt :p menmen en katt mer eller mindre vad gör de? ^^ hon är ju endå en ren jävla bitch så hon kan lika bra stanna ute ett tag och göra av med lite överenergi x)
Nä nu måste jag springa och äta så jag hinner rida innan det blir mörkt.. är grått och tråkigt ute :( Vill ha lite höstsol nu tack!
Ha det bra så länge så kommer det kanske ett inlägg ikväll, x-factor ikväll med så får se om jag hinner blogga innan dess :)
XOXO Pim
 
Saffipaffi ♥

Estella dressyrträning!

2012-10-02 @ 13:30:04
Här kommer filmen från dressyrträningen den 28 Augusti 2012 :)
Har äntligen hittat ett program som jag kan ladda upp mina MP4-filer i (y)
Hope you enjoy!
XOXO Pim
 
 

Nice day

2012-10-01 @ 22:56:54
Idag har varit en riktigt "nice day",, har varit ledig vilket jag är i hela två dagar till :D har pluggat lite, gått ut och sprungit med Ella och bara haft det trevligt i min ensamhet här ute i skogen :) kollade fronter för att se vad jag fick för betyg på matteprovet och det va som väntat.. IG.. så på fredag skriver vi om det! Sen har jag fixat ihop en liten film från gårdagens hoppträning som ligger ute på bloggen redan och kollat på X-factor såklart!
Och nu har jag plockat in hästarna och ska strax borsta tänderna och sen sova tror jag, om jag inte tar och kollar på The Lucky One, den är så bra! :')
Imorrn blir det rida Ella, skriva mer på min projektplan till projektarbetet och sedan såklart plugga MATTE!!! Måste fixa den där skiten nu.. har bra jävla lust att skita i kursen men då får jag inte fullbehörighet och då har jag kämpat med det andra i onödan.. så nu blir det matteplugg för hela slanten i två dagar!
Men ni får ha det så bra, och kika lite på bilderna och filmen från igår också ;)
Godnatt och sov gott då!
XOXO Pim
 

Här kommer filmen!

2012-10-01 @ 22:44:00
Här kommer filmen från gårdagens hoppträning! Hope you enjoy!
 

Hoppträning på Ella!

2012-10-01 @ 20:22:39
Igår var jag till Gimo och hoppade för Petra :) Ella gick bra men ibland förstod hon inte riktigt vad hon skulle göra och ibland surade hon ihop och bara slog och dummade sig men fick en del bra språng, jag lyckades lägga henne rätt nästan hela tiden men hon backade av och sög inte riktigt som hon har gjort, men blev bättre efter några språng, tror hon behöver hoppas lite oftare och löshoppas lite mer för att hon ska förstå och lära sig vart hon ska göra av benen. Ibland hängde inte frambenen med men bakbenen och ibland frambenen men då inte bakbenen, men övning ger färdighet som man brukar säga så blir till att nöta lite sånt :) Hon blir väldigt lätt ofokuserad och kollar på allt annat än det hon ska så jag måste även jobba på att få henne fokuserad och motiverad till att lyssna när jag tränar, vilket är lättare sagt än gjort på denna lilla donna :p
Hannah Carlsson fotade och mamma filmade så här kommer lite foton och film kommer sen för nu måste jag springa upp till tvn och kolla på X-factor :D ha det så bra så länge!
XOXO Pim
 
♥ Min fina Prinsessa ♥
 
 

RSS 2.0