Happy New Year

2012-12-31 @ 23:58:00
Happy New Year, Gott Nytt År på er alla läsare :D hoppas ni har haft en underbar sista dag 2012 och att ni får ett underbart år 2013!
 
 

Årets sista dag

2012-12-31 @ 14:17:53
Idag är det Nyår, och inte kan man starta årets sista dag bättre än att ge sig ut på en liten tur på älskade hästen på morgonen :D mös i hagen med dom också lite så några bilder blev det med. Ikväll blir det fira in det nya året med massa trevligt folk i Tuna Bygdegård (Y) hoppas ni andra får en bra sista dag på året 2012, året då jorden skulle ha gått under ;)
XOXO Pim
 
juste igår va vi in till stan och kollade på bio, jag, lillebror, storasyster och mamma, vi kollade på The Hobbit och jag kan varmt rekommendera att gå och se den! jag vet iaf vilken bok jag ska läsa här näst ;p



 

GOD JUL!

2012-12-24 @ 12:14:40
Nu är julen här igen, så härligt :D
Började dagen med en härlig skrittur på Ella och lite mys med finingarna i hagen, alltid lika underbart att gå runt och mysa med dom när de äter :)
Nu ska jag byta om och vänta på syster som kommer och äter lunch med, trevligt!

GOD JUL, hoppas ni får en underbar dag med massa kärlek och presenter! 



 

Helgen

2012-12-23 @ 12:07:00
Helgen har bestått av städninge, städning och åter städning :p men fint har det blivit iaf! vi rensade några garderober och fick ihop ca 9 kassar med kläder som ingen kunde ha eller ville ha och det åkte vi och lämnade i en sån där container där man lägger kläder som sen skickas till "tredje världen", som vi säger, alltså länder där de har det svårt osv. hoppas dom kommer till någon nytta :) Känns bättre i själen iaf
nu måste jag springa, ha det så bra
XOXO Pim

Julshopping

2012-12-20 @ 23:39:56
Idag har mamma och jag varit i stan och shoppat julklappar, bättre sent än aldrig liksom ;p men nu har vi klappar till alla iaf (y) känns helt galet att det är julafton på måndag :s har inte riktigt fått in julkänslan än, julgranen är inte uppe, inget direkt julpynt framme osv osv.. och så är det julafton om bara några dagar, otroligt :0
Blev Max till lunch idag iaf, onyttigt men gott ^^ och jag har nyss ätit tomtegröt till middag och smakade på mammas gräddchokladkola till "efterrätt" :d GOTT!
Nu vet jag inte vad jag ska hitta på,, går ju inte att kolla på film för det är internet alldeles för segt för och jag är för pigg för att sova.. vilket dilemma :0 aja lär hitta på nått snart, får väl hitta nått gammalt hästspel och spela eller nått :p 
Ni får ha det så bra!
XOXO Pim
 
 
Juste igår va vi till Gimo Torg och lyssnade på J.E.M och Awa som sjöng där, lite kul att dom kom till lilla Gimo, visserligen kommer ju Ellie (E:et i J.E.M) från Gimo, men ändå :p (sry för suddiga bilder..)
 

Försöker..

2012-12-19 @ 15:54:48
Japp jag försöker... kolla på film vilket inte går så jäkla bra med vårt supersega internet :( får ladda ett par minuter sen kan jag se 10min av filmen,, om jag har tur,, och sen får jag ladda igen i ett par minuter. är inne på 3e filmen nu(Geek Charming, Starstruck och nu Lemonade Mouth),, att jag ens orkar... måste fan hitta något som kan göra att vårat internet blir snabbare,, 0.20 mbit/s är lite väl dåligt tycker jag!
aja ikväll kommer mamma hem igen, ska bli skönt att slippa vara ensam tjej i huset, jag har fått göra allt som "måste göras".. ska laga mat tills mamma kommer hem också, hade tänkte laga tacospaj :) hoppas jag lyckas ^^
Nu har filmen laddat ett par minuter till så tänkte försöka mig på att kolla igen.
Ha det bra
XOXO Pim
 
 

Här kommer dom...

2012-12-18 @ 22:48:42
...resultaten från julavslutningen i skolan!
Vi fick köra typ klassvis (dom delade upp de alldeles för stora klasserna i två) men vi fick vara hela vår klass och vi döpte ju oss såklart till Hotshots, rätt passande faktiskt ;) vi kom iaf på en delad andra plats dock vet jag inte hur många poäng vi fick men inte tillräckligt till att vinna iaf :p vann gjorde NB1orna och dom fick spela spökboll mot lärarna som slutkläm och dom förlorade.. vi treor ville verkligen spela mot lärarna och eftersom vi va så "självsäkra" och visste att vi skulle klå dom, enligt vår ena mentor så fick vi treor (NP3 och HV3) köra en match mot lärarna :D vår mentor sa att vi skulle bli krossade,, HA HA! undra vilka det va som krossades då ;) haha jo dom såklart! Fyfan vad skönt det va med en seger mot lärarna som sista grej innan jullovet!
 
Har kollat på serien Portkod1321 som går som en webbserie på Svtplay, riktigt riktigt bra så jag rekommenderar er att se på den, dock får ni skynda er för dom försvinner nog ganska snart :/ Men den är VERKLIGEN värd att se!!! Nu blir det film som avslutning på denna underbara sista skoldag detta år :)
Ha det bäst!
XOXO Pim
 
Flugjakt för fulla muggar ;) (flugan är i stjärnan.. av alla ställen)

sista..sista..sista..

2012-12-18 @ 13:35:00
Idag har jag min absolut sista Julavslutning, känns overkligt och lite skrämande men ändå så fruktansvärt skönt! :D
Jag har ingen aning om vad jag ska göra efter studenten men jag längtar något fruktansvärt efter att få ta på mig klänningen och mössan och säga hejdå till skolan för sista gången och få mina slutbetyg.
I år har jag haft mitt sista sommarlov och om bara några timmar startar mitt sista jullov, för även om jag kommer ha lov när jag pluggar på universitetet så är det inte samma sak för om jag ska överleva och kunna ha kvar Ella och hennes fölis så måste jag jobba hela tiden när jag är ledig.. sad but true
Snart börjar en av mina favorit lov, Julen står för dörren och därefter väntar Nyår, sen är det bara ta nya tag och kämpa vidare med sista terminen innan studenten :)
Idag har vi lekt massa lekar med lärarna och de andra eleverna på skolan, vi har varit på UTK och haft kul,, dock vet jag inte hur det har gått för oss eftersom det här är ett tidsinlägg men det kommer ett inlägg med hur det gick senare ikväll ;)
Väldigt skönt att vi slutar redan nu medan alla andra slutar på torsdag eller fredag ^^ så jag får önska er andra nu att ni får ett trevligt Jullov sen när ni startar era!
XOXO Pim
 
 

Min häst hade väääldigt kul idag -.-'

2012-12-17 @ 17:05:00
 
Idag va Ella verkligen inte på bästa humöret.. ville inte bli fångad så fick hämta henne ute i djupa snön och hon sprang runt och hade jätte kul åt att hon var snabbare än mig och sprang undan så fort jag kom i närheten, men väl inne i stallet skötte hon sig som vanligt, rörde inte en fot, verkligen inte en enda fot när jag lämnade henne lös fullt påklädd i stallgången för att kasta in hunden i huset. men sen va hon lika jävlig igen när vi kom ut och jag skulle upp.. -.- dags för lite uppfostran igen tror jag..! red iaf ut på vallen i snön för att hon skulle få lyfta på benen lite extra, plus att det inte går att rida på vägen nu när det är kramsnö..  skrittade bara runt litegrann och travade några steg, damen har ju en tjockismage att bära på nu så hon tyckte det var lite jobbigt, men lite rätt åt henne efter det hon utsatte mig för i hagen :p hon var iaf trevlig att rida idag vilket va skönt, hade ingen ork alls för att bråka idag.
 
Mamma har dragit till Norge och lämnat mig själv med hästarna till på onsdag,, yeay,, inte så farligt när jag är ledig men imorrn när jag har sista dagen i skolan så blir det lite jobbigare eftersom jag måste fixa utsläppet innan jag åker till skolan,, tur är har Blocher fixat så att vi har mentorstid 10 ist för 8.30 (Y)
Nu tänkte jag ta och fixa något att äta och sen bli5jajklyöuä4154    JAPP DÄR GICK MIN KATT PÅ MIN DATOR... IGEN -.-' dags för uppfostran av henne med tror jag..!
då fortsätter vi där hon avbröt mig.. ..blir det att kolla på Glee eller någon film :)
Ni får ha det så bra så hörs vi :*
XOXO Pim
 
 
Första vintern tillsammans skruttis, 2009


Vi hade kul iaf!

2012-12-16 @ 22:10:19
Igår skulle det bli utgång med bästaste Bella m.fl. men det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss ;p
Fick skjuts av bästa Jack till stan där jag mötte upp Bella, Emil och Jesper sen begav vi oss till Bellas polare för förfest, vi hade det rätt trevligt där, hade rätt roliga samtal i köket om rätt sjuka saker ;p hahah
sen fixade dom taxi ner till stan och väl där nere,, så hittar bella inte sitt leg så efter att ha vänt upp och ner på både henne och hennes väska ute på stan så begav vi oss till Donken där vi vände på allt en gång till, utan framgång, men kul hade vi ändå ;D Hon tyckte vi andra tre skulle gå ut utan henne men nä det kom inte på frågan, alla eller ingen är mitt motto :) så efter en timme eller så på donken så fick jag skjuts hem av bästa Jack, den grabben är alldeles för snäll kan jag lova :')
Men nu ska jag gå och pressa ett till glas juice sen blir det till att kolla på Not Another Teen Movie.
Ha det bäst pojkar och flickor!
XOXO Pim
 
Btw jag måste tacka pojkarna och flickan för en otrolig rolig kväll igår trots allt!

Självmordsförsök..!

2012-12-15 @ 12:27:00
Att ge sig ut på en "lugn skrittur" på Ella som vilat i några dagar i denna blåst var ett renarama självmordsförsök! Tänkte rida barbacka men tog sadeln tillsist men tog bara hacket,, yeay (y) otroligt smart Pim.. -.-' Jävla nervknippe till frukt.. såg spöken överallt och var hur piiiigg som helst :p gick bra bortåt,, hemåt va en helt annan sak.. taktade och hoppade runt, och inte blev det bättre heller av att det rasade ner snö från träden i stora schook,, sen mötte jag grannarna i deras folkracebil som va ute och lekte lite och sen när vi hade 500m hem så hör jag hur det låter i skogen som om en katt klättrar upp i ett träd fast 10ggr högre och känner hur Ella spänner sig som en fjäder och sen står vi helt plötsligt åt andra hållet,, det som lät va en gran som gick omkull inne i skogen typ 50m ifrån oss, inte den trevligaste upplevelsen tyckte varken jag eller Ella. :p
 
Knäppis :* ♥
 

Veterinärbesök

2012-12-13 @ 19:07:59
 
Idag blev det ett litet veterinärbesök med Klippa :) hon har kliat öronen en hel del nu senaste veckan så vi åkte och kollade upp om det va öronskabb och det var det, så nu har hon fått behandling och örondroppar, vi ska behandla alla katterna också för säkerhetsen skull :)
Har suttit och kollat biljetter och sovplats till EM i fälttävlan som går av stapeln 29aug-1sept 2013 i Malmö, jag vill verkligen åka ner så bara att börja spara! :D måste hitta någon att åka med också (Y)
 
Menmen imorrn blir det upp till gävle och skriva sista matteprovet och sen hem igen direkt efter. men nu ska jag kolla på ett avsnitt av Glee innan jag ger mig ut och plockar in hästarna.
ha det bra
XOXO Pim
 
pluggar matte som jag faktiskt förstod (y)

Redbull ger dig vingar...

2012-12-12 @ 23:09:00
Åh sötare frukt får man fan leta efter, lille Jordi :D
Hade djursjukvård på Säva idag med bandagering av ben och hovar på häst och tass och öron på hund, vi fick även öva på att lyssna på lungor, hjärta och tarmar på hästarna och lära oss lite om första hjälpen på hund. :)
Det var lite kallt ute i stallet men vi hade väldigt kul hela tiden iaf!
Här kommer lite bilder från dagens bravader, och jag kan lova att det va då inte enkelt att bandagera Sherris (stavning?) framtass :o det var SVÅRT kan jag lova! Lite snabb fakta: ägare till Jordi är Säva Ridcenter (fast jag kunde gärna tagit med mig honom hem ^^) och Sherri är Blochers lilla galning till hund :p

Fint tassbandage.. mitt satt inte kvar så länge.. så Lollo (läraren) fick sätta på ett nytt för att vi skulle kunna fota :p det va fan inte enkelt på denna lilla hund..!


Zorro och hans fina öronbandage


Nossnara var ingen favvis hos denna damen


Jag kände för lite luciastämning så Sherri fick en stjärngossestrut på huvudet när jag gjorde öronbandaget ^^


Öronbandage på Sherri


Galoppbandage på Jordi




Min jacka älskade bomullsvadden -.-'


Mitt fina hovbandage ^^



Karro lägger ett hovbandage
 
 
Min dag har varit väldigt rolig, vi hade iaf en väääldig rolig bilfärd tillbaka till stan :D åh det måste vi göra om! HAHAHA
Nu ska jag sova, imorrn är det luciatåg i skolan och sen ska jag hem och plugga till mitt sista matteprov på fredag :)
Ha det kung!
XOXO Pim

+ och - med vintern

2012-12-11 @ 18:22:41
Jag har tröttnat på att alla klagar så mycket på vädret, att det snöar, blåser, är kallt, hårt och halt överallt, snöstyltor på hästarnar osv.. och visst det finns en del saker på minussidan när det gäller vintern men även massor på plussidan! Visst ibland klagar jag också,, man tröttnar på blöta täcken och frusna vattentunnor efter ett tag MEN jag älskar vintern och snön så därför tänkte jag göra en liten + och - lista, kom gärna med åsikter, är alltid kul att få veta vad andra tycker och tänker om samma saker :)
 

   Inga leriga hästar och hagar

+    Ljust ute när snön kommit även när det är mörkt

+    Skiten fryser i stallet så att det blir mycket lättare att mocka hos mitt monster till häst

+    Inte en massa irriterande insekter som gör att man inte kan rida på dagarna

   Inte så varmt att hästarna dryper av svett efter ett litet pass

   Har jag tur så får jag en ridbana på vintern bara det kommer snö (då jag inte har en färdig bana så måste det komma snö så att man kan ploga till det jämnt)

+    Man får julpynta så att det blir mysigt och hemtrevligt överallt (inkl. stallet)

+    Man kan konditionsträna hästarna i snön vilket är toppen

   Frusna vattenhinkar

   Snöstyltor

-    Blöta och stela täcken

   Kan bli hårt om det inte kommer snö och halt om det kommer snö

-    En massa snöskottande för att komma ut till dyngstacken eller in i stallet

 

Men min absoluta favorit med vintern är alla lurviga hästöron och fluffiga huvuden och pigga och glada ögon :'D

Tindra ♥


Min älskade Kung (Moritz) ♥


Min älskade Prinsessa (Ella) ♥

 

 
 

 


New Road

2012-12-09 @ 20:09:04
Jag fick en tankeställare idag,, har suttit och funderar på mitt liv, vad jag vill göra med det, vad jag vill bli när jag blir äldre och vad jag ska göra efter studenten i vår. svaret är: Jag har inte den blekaste aning!
men jag vet att jag inte vill fortsätta vandra på min vassa taggiga stig mera, jag vill inte bli söndertrasad mer av vassa taggbuskar och behöva börja om från början när mitt sista liv är slut, so I´m going to build me a new road, ingen stig med massa vassa taggar jag kan göra mig illa på utan en ny fin väg :)
Så säg Hej till min nya väg!
 
 

Sitter i min ensamhet...

2012-12-08 @ 22:54:41
Sitter i min ensamhet i sängen med en skål god soppa i knät (mammas hemmagjorda julsoppa), matteboken bredvid mig och kollar på Glee, o mitt i allt så saknar jag mannen i mitt liv, min vita kung. wonderful life I have :)
 
Nothing could stop us and nothing can hurt us ♥ I love You more than anyone else ♥

Årets sista resa

2012-12-06 @ 23:00:57
Idag har jag kanske gjort årets sista resa på Upptåget från Gävle, det beror på om jag åker upp på nästa mattelektion eller inte :) Har iaf haft min sista Kemi-lektion idag så ännu en kurs avklarad, känns som om det är kurser man räknar ner och inte dagar fram tills studenten ;o hade iaf prov och en redovisning idag och det kändes bra på båda två, så det känns som ett bra avslut :) Mamma och lillebror kom till stan och hämtade mig för vi skulle leverera lite Newbody-paket på vägen hem.
Plockade in hästarna för en stund sen och höll nyss på att dö av värmeslag för att jag inte orkade ta av mig stallkläderna ^^ hade långkallingar, jeans, mjukisar, yllestrumpor, ylleraggisar och två långärmade tröjor på mig ^^ blev lite varm om vi säger så,,
Nej nu ska jag ta och kolla film och sen sova, blir matteplugg imorrn men ska rida Ella också :)
Ha det så bra
XOXO Pim
 
Årets sista bild från Upptåget

Snökaos är bara förnamnet

2012-12-06 @ 00:51:00
Idag, eller aa nu är det igår men iaf, fick janne ploga 2ggr och jag har skottat framför huset minst 5ggr och framför stallet 3ggr.. jag kan bara säga ett ord och det är Snökaos! idag har vi fått runt 50cm snö (vi hade redan typ 50cm) vilket iof inte gör mig något eftersom jag älskar snö men det har även blåst som bara faan, vilket va väldigt irriterande för när man hade skottat på ett ställe så räckte det med att vända ryggen till så var det igensnöat igen.. -.- Janne körde med snöslungan i hagen imorse så att hästarna skulle kunna gå någonstans och när vi sen tog in hästarna på kvällen så syntes det knappt att han hade kört där :s och då hade det varit 30-40cm snövallar vid kanterna.. sjukt!
Det har även hänt en hel del olyckor på vägarna idag :/ bland annat så hade en dubbeldäckare vält på 55an, 7st skadade varav en hade åkt ambulanshelikopter därifrån :( tydligen har 2st omkommit i olyckor idag också enligt dom på rapport.. hemskt.
Själv har jag suttit hemma och haft det bra eftersom våra smarta lärare stälde in vår djursjukvårdslektion redan igår (Y) har kollat på filmer och pluggat hela dagen,, och även varit ut några vändor när plikten har kallat.
hade myslunch med hela familjen idag + Sanna, vi drack varm choklad med vispgrädde och doppade Skogaholms limpa med smör och ost på i chokladen, ååh så underbart gott det är! :D
 
Men nu kallar sängen,, Gävle imorrn,, kemiprov och redovisning.. om buss och tåg går som de ska.. (hoppas inte^^) det ska tydligen bli en massa snö och blåst uppe i Gävle imorrn så när vi sitter på tåget halvvägs upp så kommer dom säkert säga "pga för mycket snö så går tåget endast till Tierp" jippie vad kul det skulle va... not -.-
Aja ni får ha det så bra
XOXO Pim
 
Fint med snö långt upp på fönstrena :3


Dagens andra plogning..

Massor av snööö

2012-12-04 @ 23:21:26
Det har kommit massor av snööö idag :D vi har nog fått 20-30cm pudersnö till (Y) myyyysigt!
 
Idag skulle vi badat på idrotten men det blev förskjutet till nästa vecka vilket inte gör mig någonting då jag hade äckligt ont i nacken imorse när jag vaknade :( har det fortfarande men inte lika hemskt nu.
Hade även utvecklingssamtal med min mentor idag och det va som vanligt, betygen såg bra ut och de flesta lärarna va nöjda med mig (inte kemiläraren men det skiter jag faktiskt i..) och sen pratade vi lite om framtiden och sen om ledarskap och hur jag ska utvecklas som person :) väldigt nöjd med samtalet.

Väl hemma igen så blev den en powernap på 30min efter att jag ätit innan jag begav mig ut till Ella, har snöat hela dagen så det fick bara bli en lite skrittur med lite trav för hon fick snöstyltor direkt pga all nysnö.. men hon var pigg och fin så det gjorde inte så mycket att vi mest bara skrittade :)

Imorrn skulle vi haft djursjukvård på Säva men pga snöovädret som kommer nu i natt så har de valt att skjuta upp det en vecka så vi är lediga imorrn :D Provet Grundkurs i läkemedelshantering "D9-provet" (prov för att få godkännande att ge injektioner på andras djur) är även det framskjutet så i stället för att vi ska göra det nästa onsdag så ska vi göra det 9 januari 2013 ist :) hoppas man kommer ihåg nått då..!

Imorrn blir det en tur på Ella och förhoppningsvis kan jag galoppera några språng och sen blir det kanske att jag åker till Sofie, men på kvällen måste jag plugga till kemiprovet på torsdag..
aja nu ska jag ta och kolla på lite Chuck innan jag sover, vi hörs!
XOXO Pim

Saknade kungen ♥

Världens vackraste utsikt.

2012-12-03 @ 16:37:35
Jag har världens vackraste utsikt,
världens finaste häst
och ett helt underbart vinterlandskap :)

RSS 2.0