♥ Världens finaste hästar! ♥

2011-12-31 @ 15:39:30
Idag har jag ridit Ella och hon var helt Awesome! Skrittade och travade bara eftersom det var stenhårt överallt.. Men känslan att rida henne nu är helt obeskrivlig, jag kan inte sätta ord på det, jag är så nöjd med henne, det har varit blod, svett och tårar och ett jävla slit för att få henne såhär men nu är hon så jävla underbar! För 6månader sen skulle jag sälja henne då jag inte orkade med hennes bråkande hela tiden,, det var inge kul att hinna gå 10m från stallet och sen stod hon på bakbenen och vägrade gå.. Jag visste redan när jag såg henne för första gången hos Jennie att denna lilla donna kan bli riktigt bra och det kommer jag hålla fast vi nu! Målen för 2012 är att hoppa in henne och starta några klubbhoppningar och öva mer på dressyren :)♥



Jag har även ridit Tindra idag, och hon var också helt awesome! Hoppade upp helt själv (Marie höll inte i henne, höll bara emot) och av. Skrittade runt inne i inhängnaden och utanför, skrittade bommar och skrittade och travade på vägen,, HELT SJÄLV!! :O helt otroligt! eftersom för bara drygt en månad sen så var hon hur spä'nd och rädd som helst,, det är en helt annan häst nu! Som jag och Marie sa idag "hon börjar ju bli en vanlig häst nu". Hel otroligt härlig häst säger jag bara! Hon kommer gå långt inom båda diciplinerna. ♥

Strax ska jag ut och rida Moritz och sen blir det mocka och fixa stallet för idag ska hästarna in tidigt, raketer är inte uppskattade av dom.. Blir bara en lite skrittur barbacka på Moritz. Söten ponnyn var super gosig imorse när jag morgonfodrade :3 Vill inte sälja honom.. :( ♥




Muums!

2011-12-31 @ 15:06:28
GE MIG!!! Conor Maynard är så sjukt grym! 


Farväl för sista gången ♥

2011-12-30 @ 23:01:54

♥ Vila i frid världens finaste Inga! ♥



Att Mormor verkligen var borta har jag nog inte riktigt förstått förens idag då vi tog farväl för sista gången ♥
Jag kommer föralltid sakna dig min alldeles egna underbara Mormor!

Dom fina blommorna som några hade skickat, den stora kransen (överst på bilden med sidenbandet) kommer från Hargs Bruk AB där hon jobbade förut.


Diska sen mot mamma!

2011-12-29 @ 12:51:42
Japp som rubriken säger så ska jag bara diska sen ska jag bege mig till mamma igen :) Blir ut och rida mina små busfrön,, tyvärr regnar det ute :( Inte lika kul då.. Asså vafan det är december INTE mars... det SKA va snööö nu inte regn!!!! -.- Pissväder..
Men ne nu måste jag diska om jag ska komma hem någon gång (Y)
Hoppas ni har det bra!
PUUUSSS
Pissväder..


Det de vill uppnå och vad de faktiskt gör strävar inte åt samma håll längre..

2011-12-28 @ 19:52:23

Vision, värdegrund, policy och mål (från Svenska Ridsportsförbundetshemsida)

Vision

Sverige skall vara en ledande ridsportnation i världen avseende kvalitet på breddverksamhet, sportsliga framgångar, hästar och hästhållning samt avel för ridsportens behov. Vår verksamhet ska kännetecknas av stort engagemang, hög kompetens, skickligt ledarskap, ansvarstagande och god etik.

Värdegrund

Genom en stark och tydlig demokrati ges alla möjlighet att delta i en föreningsverksamhet, där öppenhet råder, man trivs tillsammans och alla känner sig välkomna. Det ska finnas möjlighet att fritt uttrycka sina åsikter och därmed kunna bidra till en utveckling av svensk ridsport där hästen och människan står i centrum.

  • deltagande på lika villkor
  • ren dopingfri sport
  • hög ledarkompetens
  • verksamhet för alla
  • sportslighet och kamratskap
  • värnande om hästens bästa

Policy

Svenska Ridsportförbundet skall vara en demokratisk och dynamisk organisation, tillgodose alla hästvänners behov inom ridsporten och vara deras ombud och engagera såväl yngre som äldre, kvinnor som män.

Ridsporten skall präglas av kunnande, känslomässigt engagemang och högt ställda krav i all sin verksamhet.

Hästen skall värnas med kunnande, kärlek och omsorg.

Sverige skall vara en av de stora ridsportnationerna. Det innebär att ridsportens position i samhället skall vara stark och att ridsporten skall kunna hävda sig väl i internationella jämförelser.

Mål

Förbundsstyrelsen har tillsammans med distrikten i en process kommit fram till fyra inriktningsmål. Arbetet har baserats på Ridsporten Vill (pdf) och processen har genomförts med hjälp av GROW-metoden (Goal/mål, Reality/verklighet, Options/möjligheter och Will/vilja).

De fyra inriktningsmålen är:

Ett förbund – vi arbetar tillsammans

Med en tydligare organisation och en utökad kommunikation mellan förbundets olika delar ska samhörigheten mellan Svenska Ridsportförbundets olika delar och medlemmar öka.

Nöjdare medlemmar

Svenska Ridsportförbundets medlemmar ska vara nöjda med sitt förbund, med den verksamhet som pågår och känna att det finns en konkret fördel, medlemsnytta, med att vara med i förbundet.

Öka antalet medlemmar
Svenska Ridsportförbundet ska växa och öka i medlemsantal. En stark organisation har större förutsättningar att möta det fluktuerande samhällsklimatet.

Medaljer i alla landslag

Framgångsrika landslag i alla Svenska Ridsportförbundets discipliner ger ökad mediatäckning vilket i sin tur ger ökade förutsättningar att knyta sponsorer och samarbetspartners till förbundet. Framgångsrika landslag väcker stolthet och glädje hos förbundets medlemmar.

 

Dubbelmoral eller vadå?.. Det verkar som om det de vill uppnå och vad de faktiskt gör inte strävar åt samma håll.. Eller vad tycker ni?

Är det ingen av er läsare som tycker som mig? Den "nya" regeln om loggor på utrustning är ju verkligen helt onödig och jag tycker att domarna borde lägga ner mer tid på annat viktigare, det har jag nämnt i detta inlägg!
Det skulle vara kul att få höra vad ni läsare tycker om den!
Jag får ytterst sällan respons på vad jag skriver här på bloggen.. det är inge kul att skriva längre då.. Hoppas på en förbättring snart :) (Y)

 


Ge mig MEEEEEER!!! Galet bra!!!

2011-12-28 @ 16:38:22
Nu har jag läst ut Breaking Dawn ;o GE MIG MEEEER!!!
Kan det inte bli en 5a? ^^ Eller en evigets-fortsättning? (Y)
Så jäkla bra bok!!

Bara ca. 330 dagar kvar till premiären av Breaking Dawn part2 :D
Premiärdag: 23 November 2012

Min underbara lilla svarta pärla! Så saknad!

2011-12-27 @ 20:46:52
Det kändes väldigt underligt och lite konstigt att hålla i elbasen igen för första gången på över 2år.. hela två år sen sist!! o.O helt sjukt länge! Dock var den väldigt bekant och saknad min lillla svarta pärla! Nu när pappi håller på att göra om vårt sovrum till musikstudio med riktiga förstärkare och högtalare, de som han använde när han spelade som ung, så ska man kanske börja spela lite smått hemma igen?! Eller vad tycker ni?
Jag tror iaf att jag kommer göra det, så sjukt saknat att bara kunna hänga pärlan runt halsen och spela en låt, finns inget bättre än det!

Idag har jag inte gjort mycket.. läst Breaking Dawn, sovit och möblerat om lite i sovrummet tsm med pappi :) Vad har ni gjort idag då?
Ne nu ska jag gå och sätta på mig min poncho och sen slänga mig på soffan  och bara ligga och lata resten av kvällen!
Hoppas ni få det lika härligt som jag kommer ha!

Btw kommer inte åka till Marie imorrn men förmodligen på Torsdag :)
Hare bäst så hörs vi!
PUUUSSS

Min svarta underbara lilla pärla och jag sommaren 2008!

Åker inte till..

2011-12-27 @ 10:40:25
Åker inte till Marie idag då det blåser så mycket ute. Tindra är redan så mycket på spänn och hon skulle nog bli typ 100ggr spändare i blåsten så vi skippade det idag, men ska kanske dit imorrn om det inte blåser lika mycket som idag. :)


Tindra, Moritz, Farmor och Annons = Dagen

2011-12-26 @ 22:53:44
Idag har jag varit och ridit Tindra hos Marie :) hon gick super bra på slutet! Efter det red jag ut och busade med Moritz en stund, sen åkte jag till Farmor med pappa och lillebror, vi åt julmat och hade trevligt :) nu ligger jag i soffan hos pappa och kollar på "Den där Mary",, den suger!..
Imorrn ska jag till Marie och rida Tindra igen, hoppas hon går lika bra som idag! :D
Men nu måste jag sluta!

Btw, imorse la jag ut en annons på Moritz :/ Ni som har bloggar och vill får väldigt gärna länka den vidare, sprid gärna ut att han är tillsalu också, det skulle vara väldigt gulligt av er :D

HÄR ÄR ANNONSEN!

Ni får ha det så bra!
PUUUSSS


Förvirrad Chey!

2011-12-26 @ 22:41:19
Svenska Ridsportsförbundet förvirrar mig.. jag fattar mig inte på de nya reglerna.. vad gäller och vad gäller inte?

Nya onödiga regler för loggor på utrustning...

2011-12-26 @ 02:38:26
Svenska Ridsportsförbundet innehåller bara idioter verkar det som... Dom verkar bara vilja ha fight med oss ryttare.. det är fan vi som betalar deras lön och som ser till att ridsportsförbundet lever vidare.. Man kanske ska lägga av med tävlandet,, det verkar ju va det dom vill att alla ska göra!.. De borde börja tänka efter innan de gör en massa onödiga regler.. domarna borde lägga mer krut på att se till så att det inte är några hästar som blir slagna eller sporrade på tävlingarna ist för att kolla om en logga är för stor eller inte... har jag inte rätt?!

Läs här, tryck på läs mer så kommer du till TR.

De verkar inte bry sig speciellt mycket om en häst blir slagen, sliten i munnen eller sporrad (skänklad hårt med sporrarna) utan anledning.. nej utrustningens loggor är BRA mycket viktigare... -.-' What the fuck?!

De verkar vilja att det ska se ut såhär på tävlingarna..


Ser ju väldigt trevligt ut...






Julotta, Tomtegröt, KOLSVART och Godnatt!

2011-12-25 @ 07:55:01
Nu har man varit på Julotta i Ekeby kyrka, det var inte riktigt min grej men det var väl trevligt.. Har nyss käkat Tomtegröt till frukost, väldigt gott! Men nu tänker jag faktiskt krypa ner i min sköna säng igen och sova en timme, det är ju KOLSVART ute så kan ändå inte göra något vettigt, och hästarna vill inte gå upp riktigt än. :)
Godnatt på er!

- Förr i tiden så åkte man släde till julottan, vi åkte bil och det är jag glad över!
(det finns ju inte ens någon snö kvar så hade ändå inte gått)


God jul på er allihopa!

2011-12-24 @ 23:05:00
God Jul på er allihopa! :D
Idag har varit en helt underbar dag, Syster M och Morfar kom hit och firade med oss (Y)
Och jag fick massa saker som jag verkligen behöver (det kommer bilder lite senare i inlägget) och har önskat mig!
Dessutom gjorde Hanna i min klass mitt liv bra mycket roligare imorse genom att berätta att vi inte kommer ha någon matte lektion på onsdagar och då kommer jag alltså gå från 08.30-10.00 :D Dock har jag ett problem.. jag vet inte om jag kommer hem.. -.-' bo i skogen och sluta tidigt är ingen bra kombination.. Men ändå super härligt att sluta 10 varje onsdag :D

En kort sammanfattning av dagen kommer här!
Dagen började med utsläpp av hästar (mamma morgonfodrade) sen blev det städa och klä granen.
Efter det blev det byt ljus i alla ljusstakar och sen bar det av upp till soffan för att kolla på Kalles ankas Jul ;D Dom hade massa nya med iår ;s ;o Det var min släkting Kalle Moreus som var Julvärd iår :p Enligt honom är han släkt med Yngve Stoor och då är han alltså släkt med mig ;) Grymt Coolt ju!
När Kalle var slut så blev det till attt byta om för sen kom Syster M, Morfar och Janne hem. Sen åt vi julmat, sen mandelbottnar, päron/persikohalvor och glass/grädde till efterrätt och sen Julklappar ;D MYCKET trevlig kväll med en glad och mysig familj!

Här kommer lite bilder på julklapparna jag fick (y)

Svart (tub) halsduk, Indiska, från lillebror T - HELT INCREDIBLE AWESOME


Ljusgråa Lovikavantar som mamma stickade till Mormor för mååånga år sen, från Mamma - VERKLIGEN BEHÖVLIGT
(DOM LUKTAR MORMOR!! :'D)


Värmefilt size smal att ha i väskan om en olycka är framme (Y), från Mamma


Presentkort på 200kr, HM, från Syster S - AWESOME NICE

Plattång, GA.MA, Italy professional, från Syster M - GULD VÄRD!!


Man är kanske inte så normal när man blir yberglad åt att få insektsmedel åt hästarna ^^ , från Mamma
Men dom ska ju sluta tillverka dom ;o ;(


Sen blev man ju rik också :D, från Morfar, Morbror och Farmor
fick även totalt 8 trisslotter också men vann ingenting..


Min dag har varit helt awesome, hoppas era också har varit det!
Men nu måste jag sova för mamma har bestämt att hela familjen ska gå på Julottan imorrn.. som börjar 6.00 i Ekeby :O Jag kommer vara död..
See ya later!
PUUUSSS

Sjömansjul på Hawaii - Yngve Stoor (Gammelfarfars lillebror)

2011-12-24 @ 10:27:00
Min Pappa's Farfar's Lillebror är nämligen denna härliga människa! :D
Yngve Stoor!


Aj min haka!..

2011-12-23 @ 14:49:05

Att jag ens tänkte tanken att använda vanlig martingal...
BajsElla vägrade göra det jag sa åt henne att göra så då tyckte hon a på bakbenen och på vägen upp nockade min stackars lilla haka.. som nu är röd och gör pissont!
Men efter att hon fått veta att det där inte är okej och den vanliga martingalen är ändrad till en fast martingal så skötte hon sig fint :) Busig som jag vet inte vad! Haha sötan sparkade och bockade och gjorde allt för att komma undan mina hjälper när vi galopperade ;) Men på vägen hem så var allt så kul att hon taktade och små sprang hela vägen hem :P

Ni som vill veta hur Rebecca mår kan läsa hennes blogg HÄR!

Men ne nu ska jag hjälpa till att julstäda det sista och sen slå in mina julklappar (Y)
Hare bäst!
PUUUSSS

Ella i våras


Fortfarande lite chockad efter gårdagen..

2011-12-23 @ 01:50:54
Fortfarande lite chockad efter gårdagen men nu har iaf Blocher (Rebecca) fått komma hem (Y) hon berätta att hon går som om hon vore full och att hon fortfarande är lite yr, vilket inte är konstigt efter den smällen!

Idag skulle jag ha åkt och hälsat på henne på sjukhuset men hann inte innan hon fick åka hem :/
Jag har iaf handlat mammas julklapp idag och lite mer saker till lillebrors julklapp :) Sen bar det av till Knutby för att hjälpa mamma städa ut mormors gamla lägenhet, men när jag stod och väntade på bussen i stan så träffade jag på Nicole :) det var ett tag sen man träffade den sötungen!
Bussen till K-by va svinkall.. så frös hela resan, dock sov jag största delen av den men det var ändå kallt! sen när jag gick av så var det ännu kallar ute :S höll på att dö!
Kom hem vid 17, men påvägen hem så kom vi förbi en trafikolycka som hade slutat bra som tur va, vi fick upp bilen som låg på sida i diket (vi va väldigt många där) och sen kunde dom köra hem utan problem, ingen skadad och bilen var inte heller speciellt mycket skadad. (Y)
När jag kom hem trillade jag och lillebror köttbullar medan mamma lagade middag som bestod av köttfärslimpa och kokt potatis (: efter det hjälpte jag mamma lite med pepparkaksbak och sen blev det ut i stallet och ta in pollarna!
Imorrn ska jag rida båda två! har inte ridit sen i måndags då jag inte har hunnit.. Hästarna har dessutom haft lite halvvinter vila så nu ska de sättas igång igen. Iaf Ella, Moritz får nog fortsätta gå på sparlåga en vecka till. Jag ska även sätta ut annons på honom! (Y)

Styrkekramar till B så att hon slipper gå som ett fyllo snart!
Men nu måste jag sova!
See ya!
PUUUSSS

Blocher och Hebbe när hindret låg på 1m

Chockerande avslut på Julshowen,, vi hade Änglavakt idag!

2011-12-21 @ 15:18:26
Idag hade vi vår Julshow och allt gick som smort och enligt planerna tills vi kom till höjdhoppning.
Höjdhoppningen gick lugnt till fram tills 135cm, då fick den ett chockerande avslut då Rebecca´s häst Hebbe fastnade med frambenet i förbygeln mitt över hindret och sen störtade :( R fick honom över sig (som tur va var det bara benet som hamnade under honom om jag såg rätt), men H va uppe fort men smällen i marken var väldigt ordentlig då hon åkte med huvudet först. Jag var först fram då jag var banansvarig, då va R redan avsvimmad och krampade :( Så det belv ambulans som fick komma, H klarade sig dock fint. Vi hade änglavakt idag! Bara en kraftig hjärnskakning annars Okej det är vad jag har fått veta av hennes mamma, det hade kunnat varit värre (de trodde nacken var knäckt i början).
Jag kan säga att det var väldigt chockerande att komma fram först och se henne ligga där, allt man kunde om förstahjälpen bara försvann ur huvudet :(

Alla tankarna går till dig Blocher, hoppas att du blir bra snart igen! Många styrkekramar till dig! ♥


♥ All I want for christmas is You ♥

2011-12-16 @ 23:30:28

- Att veta att du är så nära men ändå så långt bort är så sjukt frustrerande.. 
I want to live my dream again. ♥


bloggpaus..

2011-12-15 @ 22:53:17
Det blir en liten bloggpaus nu, känner att jag behöver reda upp mitt liv lite först utan att behöva tänka på en massa måsten, som att blogg.. Hoppas jag får tillbaka er läsare sen bara!

Ha det så superduper bra tillsvidare så hörs vi snart igen!
See ya!
PUUUSSS

En ny granne (Y)

2011-12-12 @ 23:07:29
Idag fick man veta att man fått en ny härlig granne,, nämligen en varg (Y) Väldigt mysigt!
Ännu mer mysigt är att han bor i skogen bakom oss.. Blää på vilda djur säger jag bara,, kan dom inte vara i Stockholm? det är ju dom jävla statsborna som vill ha dom... Inte vi som bor på landet!

Bilden är ett avtryck från vargen som rullat i snön och lagt ner huvudet innan han reste sig, spetsen ut är nosen. bilden är tagen idag av Janne.


Bilden är tassavtrycken, det är 65cm mellan dom, ingen liten sak det där inte..




I can't accept everything,, but I don't know how to live without you.. <3

2011-12-11 @ 21:30:56
Vi får helt enkelt se hur mitt liv löser sig imorrn, och om det fortsatter som det har gjort fram tills nu eller om det blir bättre eller bara ändrat för att sedan bli bättre igen. Svaret på frågan om mitt liv får vi helt enkelt imorrn,, jag hoppas på att det fortsätter som det gjort fram tills nu fast snäppet bättre för vill verkligen inte förlora någon som jag har i mitt liv men jag vill inte heller bli behandlad såhär. det funkar liksom inte... Menmen jag får tåligt vänta tills imorrn för att få se hur mitt fortsatta liv blir.

- You are everything to me, I don't know how to live without you but I can't accept everything. <3


SNÖ! (Y)

2011-12-10 @ 13:44:48
Jag måste bara säga att i all sorg så kan jag inte låta bli att bli glad, det snöar ju ;D
Även fast allt är iprincip åt helvetet just nu så finns det ingenting som kan få mig gladare än en skrittur i snön! (Y) Så nu blire ut i skogen och traska med två små hästar (en åt gången såklart).


♥ Jag saknar dig Mormor ♥

2011-12-08 @ 14:12:46
Igår tog Mormor klivet över till den andra sida :( 8 December 2011 kl. 00.42  så tändes det en ny stjärna på himlavalvet. Jag saknar dig enormt mycket Mormor, men nu slipper du lida, fins nog många som väntat på dig där uppe och en dag kommer jag också dit ♥ Jag älskar dig min alldeles egna Fanta-drickande, abbors-fiskande Mormor ♥

Kommer inte blogga mer idag,, jag pallar inte det,, vi får se när jag är tillbaka, pausen blir inte längre än till Måndag iaf.

Tjenixenpixen..

2011-12-06 @ 20:19:35
Tjenixenpixen
Idag red jag bara ut en liten stund barbacka på båda hästarna :) Ella var huuuuur pigg som helst och taktade så fort jag tog det minsta lilla i tyglarna och jag skulle bara skritta henne hade jag tänkt eftersom det är typ 3e gången jag rider henne barbacka xD sötpluttan!
Moritz gjorde jag lite övergångar på ute på åkern, blev riktigt nöjd på slutet för han började lyssna för minsta lilla signal då :D Superhärligt när han blir så!
Mamma hade mockat så det slapp jag, väldigt skönt! Tack Mamma!
Kom ju inte hem från skolan förens halv 6 bara för att jag var tvungen att vänta på att dom hittade min mapp,, men det gjorde dom inte så åkte hem.. men han som är ansvarig för backup:en på Servern ska kolla om han hittar den när han jobbar igen.. imorrn hoppas jag!!!  Måste få mina dokument snart! :o jag kommer få ordentligt med panik annars! :(

Menmen nu är det matdax, blir hamburgare till middag ;D Hemmalagade såklart!
Men ni får ha det så bra!
PUUUSSS



- Utan din närhet så fryser jag!.. 

....

2011-12-06 @ 15:46:14
Just nu är jag väldigt irriterad och trött... orkar inte med det här längre... Pissaker!
Allt är bara åt helvete just nu känner jag. Ska nog hem nu och ut och fixa stallet och hästarna sen ska jag bara lägga mig ner och skita i allt runt omring mig.

TOTAL PANIK!!!

2011-12-06 @ 12:54:24

TOTAL PANIK när ens dokument från hela denna termin och även dokument som ska vara inne idag och på måndag bara försvinner helt spårlöst!!.. Finns ingenstan på hela datorn,, inte i papperskorgen heller och inte i någon annan mapp.. Skolans IT-tekniker har lunch fram till 13 så man får väl hitta på något annat att göra fram tills dess,, kan ju inte göra min krönika, som ska vara inne ikväll, eftersom den är borta och jag vill inte börja om om jag nu KANSKE kan få tillbaka orginaldokumentet. får hoppas att dom hittar den!

Men nu ska jag försöka göra något vettigt iaf! Blir hem och rida efter skolan eller om jag måste stanna kvar i skolan för att göra klart min krönika,, får se hur det blir när jag vet om jag får tillbaka min mapp med alla mina dokument.

PUUUSSS

Bella och Jag nyår 2010


♥ Älskade lillebror ♥

2011-12-05 @ 21:41:57
Lyssna på min älskade lillebror när han sjunger sin egen skrivna låt "Black and Blue" :) ♥


♥ Say You Like Me ♥

2011-12-05 @ 21:39:50
Bästa delen av låten men från mitt perspektiv (he istf she)

I wish my heart was always on his mind
'Cause he's on mine like all day all the time
Forget me not, forget me now, I've come to far to turn around
I'm here tonight

Cause I'm never going down
I'm never giving up
I'm never gonna leave
So put your hands up
If you like me
Then say you like me



♥ Du Är Underbar ♥

2011-12-04 @ 21:54:17
♥ Kan inget annat än låta låten tala för sig själv. ♥
♥Det finns ingen som du, Jag Älskar Dig så otroligt mycket hjärtat! ♥

Jag vill tillägna denna låt till min underbara pojkvän


Regn.. i december..

2011-12-04 @ 17:58:07
Idag har jag pakat upp och pakerterat om 83st Newbodypaket, sen åkte jag och mamma och lämnade dom paket som vi skulle lämna till grannarna. Sen red jag Ella och Moritz. När jag precis skulle ut med Ella så började det regna och det typ vräkte ner... men sen när jag gick ut med Moritz så slutade det som tur va (Y) Ella var super idag, det va Moritz också förutom när vi skulle göra byten,, då hoppade han iväg i bytet.. men efter en stund så gick det bättre. Är nöjd med båda idag!
Jag har inte så mycket att skriva då jag inte har gjort något speciellt intressant idag. Har ni gjort något intressant idag då?
Jag fattar inte hur det kan regna i december.. ;o det SKA vara snö NUUU!!!

Jag funderar på att ha en liten frågestund typ måndag till söndag nästa vecka, vad skulle ni tycka om det?

Men nu ska jag dra.
hare bäst!
PUUUSSS


♥Hästarna♥

2011-12-03 @ 19:09:41
Här kommer ett litet inlägg om vad jag gjort med hästarna idag :) Och jag tänkte börja med Tindra.

Tindra: Idag åkte jag och Marie till Happsta Ridhus och red henne, Marie började med att longera henne och sen gjorde jag lite Join Up med henne för att få henne att börja lita mer på mig :) Hela ridhuset var lite för stor yta men det funkade hyfsat bra iaf, på slutet sökte hon sig till mig och det var exakt det jag ville att hon skulle göra eftersom hon inte direkt har gillat att vara i människors sällskap. Hade nog blivit ett bättre resultat på Join Up:en om jag haft en mindre yta och en lina. Efter det så sadlade vi henne och sen hoppade jag upp, och uppsittningarna går som smort nu :D hon är lite spänd fortfarnade men verkligen inte som förut, nu står hon still och är hyfsat lugn hela tiden (Y) Toppen duktig!
Sen typ longerade Marie oss, fast det var jag som styrde och bestämde farten bara för att hon ska vänja sig vid att det är ryttaren som bestämmer och att det inte alltid kommer vara någon som går bredvid en. gick riktigt bra i början men på slutet började hon bli trött, förmodligen mentalt trött och då började hon bråka lite och ville inte trava och var rädd för sadeln som knarrade lite när jag red lätt,, så det blev ett lite skutt åt sidan men inte mer än att hon hela tiden var kontrollerbar, sen gjorde vi ett nytt försök och efter ett tag så gick hon bra igen, lite spänd men ändå lugn :) efter så var hon såå nöjd med sig själv sötan, man såg det så tydligt på henne :D super gulligt!

Ella: Henne red jag ut på en stund, red i en kohage där det är mycket upp och ner och måsten att svänga hit och dit. så det blev väldigt mycket styra och flytta för skänkeln vilket hon behöver plus att det blev lite ryggympa som också är nyttigt för henne (Y) :) sen efter det så blev det lite galoppövningar på åkern påvägen hem, mycket gasa för att få henne att hitta rätt bjudning och idag lyckades vi riktigt bra, träningen i måndags gjorde nog susen för nu gasade hon nästan av sig själv! :D Riktigt bra!! Sen travade vi av på vägen och vilken skillnad det har blivit i hennes steg nu när hon är skodd bak, kommer mer energi bakifrån nu :D

Moritz: honom tog jag bara in och satte i brodden i tårna igen vilket gick lättare än jag trodde det skulle göra ;o han brukar bråka när man ska brodda, framför allt när man måste använda en gängtapp för att fixa hålen igen men eftersom jag har en grym gängtapp nu så gick det super fort! Jag rekommenderar verkligen Corall's gängtapp den äger ut alla andra! Efter att jag broddat klart så gick jag ut och sprang med honom i blåsten en stund, han va inte så glad på mig för han fullkomligt HATAR motvind xD Gullponken viker in huvudet mellan frambenen eller så går han med huvudet i ryggen på mig :P  bara för söt är han! efter en liten snabbis runda så fick han gå ut i hagen igen.

Det är det jag har gjort med hästarna idag :) Hoppas ni gillar att få höra vad jag gör med mina hästar :)
hare bäst!
PUUUSSS


Varm Choklad och bra musik!

2011-12-03 @ 14:29:17
Nu har jag kommit hem från ridhuset, Tindra var super(mer om det sen)! Så nu blir det Varm Choklad, något att äta och bra musik n igeinnan man beger sig ut i kyla igen för att rida mina små krabater!

 

- You can found love everywhere!


Bajs..

2011-12-03 @ 10:08:03
Godmorgon alla sockertoppar!
Imorse när jag morgon fodrade så hade Ella bajsat i krubban.. igen.. och inte tänkte jag på att kolla över boxkanten innan jag hälde.. nej såklart inte så det blev till att slänga allt som hade hamnat i krubban och hämta nytt foder till Ella.
Är det någon som har något bra tips som man kan göra för att få henne att inte skita i krubban? Vi funderar på att antingen flytta den, höja den eller tabort den och köpa en som man kan hänga över boxkanten och sen tabort när hon ätit klart. Vad tror ni är bäst?

Menmen nu måste jag skynda mig så jag hinner äta frukost innan Marie kommer och hämtar mig :) Ska bli kul att rida Tindra i ridhuset, vilket är första gången för henne (Y)

Men vi höres senare!
PUUUSSS



- For me you're perfect, so don't ask other what they think!

huvudvärk...

2011-12-02 @ 23:57:10
Jag har sjukt ont i huvudet.. igen... fattar inte.. BLÄÄ :(
Täppt i näsan och ont i halsen också.. vill INTE bli sjuk! :s

Imorrn kommer Marie och hämtar upp mig här hemma kl 10.30 för att vi sen ska bege oss till Happsta ridhus och rida Tindra i det :) Kommer nog bli roligt och nyttigt för lilla Tindra!

Men nu ska jag faktiskt sova,, när jag tagit en huvudvärkstablett!
Sovgott alla go'a och gla'a!
PUUUSSS

kommer aldrig på någon bra rubrik..

2011-12-02 @ 22:25:24
Sådär nu är hästarna nattade och det är dax att sätta sig vid Tv igen för att kolla på IDOL-omröstning :)
Hoppas Robin vinner, eller snarare han MÅSTE vinna!!! Men idag tror jag att det tyvärr är Moa som åker ut även fast jag helst skulle vilja se henne i final.. men idag var hon inte tillräckligt bra, hon stod för mycket still på scenen :/ Vet inte vad som hände med Amanda "La" Fondell idag men sista låten var verkligen sämst.. hon som ALLTID är så jäkla grym! Väldigt synd.
Robin var grym i båda sina låtar, som alltid! Helt galet bra han är! och snygg ^^

Men nu måste jag dra för det börjar om några minuter igen,
hare bäst!!
PUUUSSS


Motorcyklist 2 december 2011....

2011-12-02 @ 13:40:50
Är det inte tragiskt att man ser en motorcyklist ute och kör den 2 december 2011? Det är ju jul om 22dagar,, det ska vara snö ute NU ;s inte okej att det är grönt ute och att folk kör motorcykel i december och att blommorna tror att det är vår är ju ännu mer tragiskt.. O; helt sjukt!

Jag vill ha snöö NUUUUUU!!!!


MAAAAAAT

2011-12-02 @ 10:55:46

Nu har jag och Hanna varit på möte med Rektorn och Mentorerna om likabehandlingsplanen , det skulle varit Stylistelever med också men dom ville inte sen.. Så det blev bara jag och hanna. Vi fick pepparkakor :D Hehehe
Men nu sitter jag och räknar matte medan de andra gör en labbrapport, snart lunch!! (Y) Min mage skriker MAAAAAAT!!! är sjuuuukt hungrig.. hann inte äta frukost då jag vaknade 6.55 och bussen från Gimo går 7.05 så fick åka till Alunda där den går 7.20,, jag hann men jag fick kasta på ig kläderna sammtidigt som jag borstade tänderna och sminkade mig typ ;s Blev väll sådär lyckat men det funkar..

Idag kommer jag få sällskap av Hanna på bussen hem då hon ska till sin pojkvän som bor ut mot mig.
Men nu är det lunch om 10min så måste jobba lite mer matta först :)

Hare bäst!
PUUUSSS

Visst är han en riktig snygging min lillebror? ;)
josse jag vet att du tycker det ;) hahahah


Träning för Lotta!

2011-12-01 @ 18:42:00
Idag var det hoppträning för Lotta Björe i skolan :) Moritz var super duktig och skötte sig klockrent! sög liksom tag i hindrena och jag kunde reglera honom framför och mellan dom med bara små hjälper, förutom när vi skulle göra halt eller bryta av till skritt.. då ville han inte alls stanna i början men efter en stund så gick det också :) Superhärlig känsla när han går så bra!
Efter att vi ridit vår sista runda så sa Lotta lite vad hon tyckte och vad hon tyckte man skulle träna på och till mig sa hon "För att du ska få något med dig hem för att träna på så ska du korta tyglarna och tänka på att räta upp dig och skjuta fram underskänkeln lite men annars är allt perfekt", snacka om att man blir glad när man får höra något sånt från en så stor tränare som Lotta :'D Superhärligt att få höra det! Mycketgladchey!! :D

Nu sitter jag här i mitt rum och har sjukt ont i huvudet.. Jag fattar inte,, jag får det efter att jag har ansträngt mig ordentligt (efter hopp/dressyrträningar).. jag fattar inte varför jag får det :( Det gör ont! Bläää
Men jag ska nog typ lägga mig i soffan och vila en stund nu, för får bara ondare när jag håller på med datorn.. Hoppas huvudvärkstabletten börjar verka snart! Är det någon av er läsare som också får huvudvärk efter att du ansträngt dig hårt?

Ni får ha det så bra, jag ska göra så gott jag kan för att själv ha det bra!
PUUUSSS



RSS 2.0