Stallet nu, sen Gimo för dressyrträning på Mr Monster :)

2011-10-31 @ 16:13:36
Hejsan!
Nu har älskling åkt hem, han kom i lördags o stannade tills idag :) Blev en väldigt mysig helg! Han diggade min familj iaf så det är ju positivt :P
Älsklingen fyller år idag oxå :) Ett stort grattis till honom! <3

så i helgen har jag inte gjort speciellt mkt, i fredags somnade jag 20.30 för var helt slut efter norrköpningsdagarna :) Sov 12 timmar ändå var jag så slut i kroppen att jag va skakis när jag sadlade hästarna på lördagsmorgonen :p väldigt lyckat!! Så i lördags red jag både Moritz och Ella :) båda gick bra, Moritz va lite bråkig på slutet men de löste vi rätt fort :) Sen på kvällen kom älskling och då blev det härlig kväll i soffan med godis och chips!
Igår blev det inte så mkt gjort, red Moritz en snabbis sen umgicks jag bara med älskling och familjen :) Maria kom hit på eftermiddagen. det blev hemmagjort rostbiff och mosad potatis och sås till middag och sen blev det apelsinris, pepparkakor och julmust till efterrätt :D Supergott!!
Sen idag så har jag umgåtts med hjärtat framtills nyss och nu ska jag ut och rida Ella och fixa stallet för sen bär det av till Gimo för dressyrträning på Moritz :)

Så ni får ha det så bra!
PUUUSSS

Uppsala --> Sängen

2011-10-28 @ 17:09:26
Sådär nu är vi snart framme vid Musikens Hus :-) ska bli skönt att få sätta sig på bussen hem och kunna gå och lägga mig i min egna säng. Men eftersom vi inte kommer vara inne till innan 17.15 så kommer jag nog missa min buss så får nog sitta och vänta på 17.45 bussen.. :-) Men jag har haft 3 väldigt trevliga dagar med en väldigt rolig och flummig NB2! Det kommer ett inlägg med en liten film från dessa tre dagar :-) PUUUSSS

--> Uppsala

2011-10-28 @ 15:28:02
Nu har vi åkt 1timme och precis lämnat Flen bakom oss, så nu är de bara 2timmar kvar (y) :-) vi har fått en typ sprillans ny buss :-D as najjs! Jag har sovit i typ en halv timme nu, rätt skönt faktiskt. Sjukt trött! Blir ingen fest med Josse och C ikväll, utan det blir hem och sova ist (y) jag kommer sova gott! Har saknat min sköna älskade säng :( ont i ryggen som satan.. Menmen hare bäst så kommer det ett inlägg när vi kommer in i Uppsala sen :-) PUUUSSS

Ett förarbevis rikare (y)

2011-10-28 @ 14:00:01
Sådär nu är man ett Förarbevis för Terränghjuling rikare :-D Fick 34p av 35p (y) Super nöjd! Nu väntar vi på bussen hem.. 1timme utan att göra något kvar innan det är en 3timmars bussresa hem :-) de är mindre kul..

Godnatt!

2011-10-27 @ 22:36:07
Nu ska vi sova :-) efter middagen som va pasta med ost- och skinksås så dansade vi Dansmattor och sjöng Singstar :p vi har haft väldigt kul! Film från vår klass när den är som bäst kommer senare (y) Sen har vi pluggat inför förarbevisprovet för terränghjuling som vi ska skriva imorrn :-) kommer nog gå bra! Men aja nu ska jag sova! Hare bäst! PUUUSSS

Skogsslotten dag 2

2011-10-27 @ 12:23:42
Hejsan igen:-) Nu har jag kört fyrhjuling o haft 2timmar teori, sen har vi nyss käkat lunch :-) Att köra fyrhjuling va galet kul! Jag ska nog tjata lite på mamma så att vi kan köpa en egen :-D helt galet roligt! Sen hade jag teori i 2timmar, vi pratade om LABC o trafikregler:-) vi ska ju göra provet för terränghjuling imorrn o då måste jag klara det :-) Men än så länge så känns det som om jag kommer klar det :-) Men vi får se hur resultatet bli imorrn. Till lunch fick vi korvstroganoff med ris :-) riktigt gott faktiskt! Menmen nu ska jag lägga mig i sängen o äta godis o vila lite för börjar om 20min igen:-) Hare bäst! PUUUSSS

Skogsslotten utanför Norrköping

2011-10-26 @ 18:33:57
Nu har jag kört traktor i typ 2h, haft teori i 2h, käkat tacos till middag o kollat på en hoppträning i ridhuset här på Skogsslotten :-) Härlig dag, det har dock varit blåsigt o grått sen vi kom hit:-) nu sitter jag o Josse o snackar om allt möjligt i sängarna, men det va tydligen en till träning i ridhuset så nu ska vi dit o kolla en stund till:-) Hare bäst! PUUUSSS

Buss mot Norrköping

2011-10-26 @ 08:58:25
Nu sitter vi på bussen påväg mot Norrköping:-) vi har precis åkt igenom Enköping o är nu påväg mot Märsön för att plocka upp Anna :-) vi är hela klassen här idag (y) o det är lite roligt faktiskt för vi har en helt egen stor buss och vi är hela 17st i klassen :p men vår klass är snäppet bättre än alla andra klasser! Vi åkte precis förbi Lotta o Micke Schultz :-) Men nu ska jag fortsätta äta Polly och sova en stund. Hare bäst! PUUUSSS

Resultat från Ridklubben Rimbo Ryttare

2011-10-25 @ 21:15:33
Sry att det tog så lång tid innan jag bloggade igen men har inte hunnit..
Menmen här kommer resultatet från Ridklubben Rimbo Ryttare iaf :)

LB:0 2006
Jag fick 177p vilket ger 55,313% :) Jag är okej nöjd men jag vet att vi kan bättre bara att det inte gick riktigt som jag ville,, :) hamnade inte sist iaf (Y)
Filmen kommer senare då datorn vägrar sammarbeta just idag.. ovanligt.. not!! Crapdator..!

Men hare bäst så länge!
PUUUSSS

Bliblublää..

2011-10-25 @ 21:00:35
Ja Hejsan igen :) Jag har pissigt tråkigt och jag fryser som faaan,, inte något bra tecken eftersom jag ska åka till Norrköping med bästaste NB2 imorrn och stannar där tills fredag :) vi ska köra Terränghjuling (fyrhjuling) och Traktor då det ingår i en kurs som heter Basmaskin :) Kommer bli toppen tror jag! Vi kommer sova i stugor på ca 4 personer i varje och vi kommer alla ha med oss enormt massa godis och onyttigheter men sen ska jag och Anna ha med oss dansmattorna så vi kan spela för dom hade tydligen PS2 där nere :D Vi kommer vara slut på fredag det kan jag garantera!!

Men iaf nu tänkte jag summera söndagen och måndagen och idag lite snabbt så ni vet vad jag har sysslat med undertiden som jag inte har bloggat :)

I söndags så var jag ju och tävlade och det gick sådär, är nöjd men vi hade kunnat gjort bättre ifrån oss,, Här finns resultatet iaf men filmen kommer sen :) Sen efter tävlingen så lasttränade jag Ella,, och det gick riktigt bra faktiskt :)
Jag har ett lite annorlunda mål med min lastträning än vad andra brukar ha,, de flesta vill att deras häst ska gå in men jag vill att Ella ska sluta gå rakt in, jag vill att hon börjar vänta på mina kommandon ist för att typ springa in.
Problemet med henne är att så fort hon ser transporten och den är öppen så går hon in i den utan att jag sagt åt henne,, och det är det jag vill få bort för det är väldigt irriterande att hon har all fokus på transporten ist för på mig. Sen är andra målet att hon ska stanna kvar i transporten utan att backa ut direkt, och det lyckades vi med i söndags :) hon gick in på mina kommandon och hon stannade kvar inne och backade ut på mina kommandon. Superhärligt att det gick så bra som det gjorde! :)

Sen efter det så fixade vi en massa hemma, plockade undan sommarsaker och städade och sånt :) vi plockade bland annat undan hindermaterialet för nu är det för blött ute för att det ska gå att hoppa något mera detta år hemma i gräshagen. Så det blev väldigt mycket höststädning då hela familjen var hemma (Y) Efter det så kollade jag på Världscupen från Finland som gick på SVT1 kl. 17 :) Superhärligt att Malin Baryard-Johnsson kom 3:a, trots sin nästan avfallning i omhoppningen. Skitsnyggt gjort när hon tog sig upp igen! Sen efter det så var det ut i stallet en snabbis sen var det bara sängen som gälde för min del!

I måndags så gick jag i skola, på förmiddagen hade vi Estet och skulle analysera en reklamfilm, jag ville ta "min reklam" alltså Volkswagens nya, den som är tecknad i blått som går väldigt mycket på tv nu,, men den hittade jag inte så fick välja en annan,, kan ni gissa vilken? ;) en ledtråd: Man hatar låten efter ett tag då den fastnar och man går runt och sjunger på den efter. :)

Sen efter det så var det lunch sen handledning sen gick vi till Domkyrkan och fick en guidad rundvandring,, och hur många gånger har man inte varit på den tro?.. typ miljoner!!!... Menmen man lär sig alltid något nytt. Jag fick en godis då jag löste en kod som stod på en sten vid en grav :p haha kände mig rätt duktig då faktiskt (A)
Sen efter det så träffade jag lilla C :) vi åkte till hans mamma och öppnade så hennes pojkvän kunde komma in sen åkte vi till Elgiganten och bytte Cs headset till hans Xbox, och jag betalade mellanskillnaden som födelsedagspresent då han fyller år på måndag :) Sen blev det att jag stannade kvar i stan och sov hos honom, myspyskväll blev det som vanligt, mycket trevligt! så fick jag ju även träffa hans mamma och storasyster oxå (Y)

Sen idag så har jag gått i skolan och det enda som stod på schemat idag var att jobba med Informationshäftet om Traktorer och Terränghjulingar :) från 8.30-11.15 sen från 12.15-13.15 sen hade vi mentorstid 13.30-14.30 som kändes helt onödig,, bara en massa spill av användbar tid.. Sen bar det av hemmåt,, sov HELA bussresan hem (Y) superskönt! Sen när jag kom hem så red jag ut en stund på Ella, red i dressyrsadeln för första gången på henne :) den va lite för vid men annars låg den bra, så det får bli en fårskinnspad under nästa gång :) Sen gick jag ut och gick med Moritz en stund, gick ut på åker och lät han trava på en volt runt mig (hade lång lina därför det gick) och saaaatan vad han busade xD vid minsta lilla smackning jag gjorde så flög han i luften som värsta rodeohästen xD som tur är så är han ju inte så svår att hålla när han håller på och busar för jag hade bara vanlig grimma på honom :P Och så nu har jag fixat filmen från dressyrtävlingen så nu ska jag gå ner och äta middag och sen blir det att packa inför Norrköping imorrn då, mamma kommer snart hem med allt mitt godis, chips och läsk oxå :D och så hoppas jag hon köpte polly ^^ Kärlek på dom!!

Att beropå Polly,, här har ni världens drygaste reklam XD


HAHA fan ta dig Linn!! jag har fått den på hjärnan!! XO

Men aja nu måste jag dra!
Hare bäst så kommer det kanske ett litet inlägg från mobilen imorrn när vi är påväg till Norrköping!
PUUUSSS

Mot Rimbo -->

2011-10-23 @ 08:15:26
Igår när jag kollade på dressyrprogrammet så kände jag direkt att det här kommer bli en katastrof x) det va en massa halvcirklar hit o dit o en massa trav med ökad steglängd som inte får bli mellan trav.. Jag såg en total katastrof framför mig x) men efter 5min (springandes i vardagsrummet) så satt programmet utantill (y) Toppen! Så nu sitter jag i bilen påväg till Rimbo o är huuur taggad som hellst! :-D åkte precis förbi Björkö infarten så nu är det bara lite drygt halvvägs kvar :-) Senare efter tävlingen så kommer det resultat o en bild med dagensoutfit :-) Hope you enjoy it! PUUUSSS

Dålig uppdatering jag vet..

2011-10-22 @ 22:39:26
Hejsan!
Jag vet att jag har dålig uppdatering.. jag ska försöka förbättra mig, men har inte haft tid eller ork denna vecka :(  Har typ varit helt slut i kroppen hela veckan.. Jag väntar på att jag ska bli sjuk snart,, och då menar jag verkligen ordentligt sjuk,, för jag hatar att gå runt och va halv dålig i flera veckor.. Så jag hoppas på att bli sjuk snart,, eller helt frisk vore ju inte fel!

Menmen iaf denna vecka har skolan varit väldigt seg,, vi gjorde inte något speciellt i måndags eller tisdags och inte heller i onsdags,, men i torsdags så hade jag vääääldigt roligt på lektionen,, först försov jag min och kom typ 1timme försent,, och när jag kom till skolan så höll hästeleverna i min klass på att dissikera hästben :P Luktade faaan men var väldigt intressant :)
Här kommer lite bilder :)



Sen efter det så jobbade jag lite matte och läste Kemi,, men efter att jag läst ut kemin så hade jag så roligt att jag började rita Bilar :P Jag tycker faktiskt att dom vart väldigt fina :D Eller vad tycker ni?

Sen blev jag ju tvungen att rita en bil med släp oxå :D


ni måste ju hålla med om att mina ritarskillz är rätt grymma? Eller? :D HAHA


Sen när jag kom hem från skolan så red jag Moritz en stund och longerade Ella :) Ella var superduktig och lyssnade på alla kommandon utan att försöka springa iväg! (Y) Och Moritz var fin att rida, lite bråkig men helt okej :)

Sen i fredags så hade jag vanlig skoldag, alltså räknade jag matte och läste kemi :P Visst låter det kul?!..
Sen efter skolan så gick jag hem till C och träffade honom en stund sen åkte jag hem och fixade stallet :) Hästarna fick vila.

Sen idag så gick jag upp 7.30 för skulle va hos Marie 8.30 och rida Tindra :) Vi givk ut en stund i skogen med henne, först ledde Marie och sen en stund på slutet fick vi gå själva och lilla Tindra va super duktig :) Vi travade en bit oxå fast då höll Marie i. Dock hade hon börjat bli lite tjaffsig i munnen så Marie ska ta ut en vet. och ta bort hennes vargtänder inom en snarframtid :) Hoppas det blir bättre då!
Och jag har ju lovat så många gånger att ni ska få se bild på lilla Tindra så här kommer det två :) dock är bilderna inge bra då de är tagna inomhus och med min mobil..
Men visst är hon söt?! :D



Sen efter att jag varit hos Marie så red jag ut en stund på Moritz i skogen :) Jag fick hem min dressyrsadel i torsdags så red i den bara för att se om den fortfarande funkade. Den har varit på lagning i ett halvår då bommen typ hade blivit sne,, sadelmakaren trodde inte hon skulle lyckas fixa det men sadeln va helt rak och superskööön att rida i :D så imorrn blir det dressyrsadel på dressyrtävlingen! (Y) Toppen!!! Lillponnyn va supertaggad när jag red :P Så det kommer bli kul imorrn!
Sen efter jag ridit Moritz så åkte jag till Alunda och träffade Elaine Hägg,, det var hur länge sen som hellst jag träffade henne så det var jätte kul att få göra det igen! :) Vi kollade på Eclipse, alltid lika bra!

Sen när jag kom hem så åt jag lite och kollade facebook och sen gick jag ut och knoppade Moritz :) Han var superduktig! det tog bara 25min och jag blev riktigt nöjd med knopparna oxå :* Visst blev dom fina? Eller vad tycker ni?

Sen fick han en pytteliten knopp i pannan då han typ inte har någon lugg :P


Men nää nu måste jag faktiskt ta och lära mig dressyrprogrammet jag ska rida imorrn :P det kan vara bra om jag kan det,, Eller vad tror ni? ^^ LB:0 är det jag ska rida imorrn..
Men sen ska jag sova!

Wish me luck tomorrow!
och håll en tumme för att lillponnyn använder sin överenergi på rätt sätt imorrn (Y)
Hare bäst!
PUUUSSS

Hejsan!!

2011-10-18 @ 10:42:50
Hejsan!
Sorry för att jag inte har bloggat något sen lördags men har faktiskt inte varit hemma eller haft tid :)
Men jag tänkte sammanfatta helgen lite snabbt nu bara :)

I lördags så red jag ju Ella och Moritz och båda va superfina! Moritz va huuur taggad som helst, o hoppade och studdsade fram på vägen xD Men han va superfin i benen iaf :') Ella va oxå superfiin, hon lyssnade både framåt och bakåt :D vi galopperade oxå! Hon har fått jätte fina ryggmuskler nu :D men hon är lite öm i musklerna så vi ska bara ta det lugnt ett tag framöver nu :)
Sen åkte jag till stan och träffade Linn B och två andra polare :) Väldigt trevlig dag belv det! sen sov jag i stan hos en polare, myskväll!

I söndags kom jag hem sent på kvällen så han inte rida men fixade stallet och tog in hästarna själv då mamma va borta :) Sen gick jag och la mig. rätt skönt att somna vid 11 faktiskt!

Igår så gick jag i skolan från 9.00 till 14.45 sen begav jag mig till mammas jobb för att åka med henne till Alunda för att bli upplockad av Janne där och åka till Granngården och köpa kraftfoder till hästarna:) jag fick vänta på Janne i 20min... Sen åkte jag hem och va tvungen att rida Ella och fixade Moritz på 40min.. Jag hann precis klart med allt när mamma kom hem så vi kunde åka till dressyrträningen i Gimo :)
Träningen gick sjuuuukt bra! Moritz va helt awesome :'D Känns skitbra inför helgens dressyrtävling!
Sen fixade jag stallet tsm med mamma och sen gick jag in och duschade och sen åt jag lasagne till middag :) sen målade jag naglarna igen,, och jag somnade ju såklart innan det hade torkat helt... väldigt vackert randiga naglar jag fick (Y) Menmen det duger,, naglarna går inte av iaf!

O nu sitter jag och skriver mitt informationshäfte om traktorer och terränghjulingar (fyrhjulingar),, har kommit en bit påväg men nu sitter jag typ fast igen.. blää hatar när jag kommer av mig i skrivandet,, för då kommer jag inte igång igen på ett tag. Menmen ska försöka hitta fakta nu. sen har vi lunch 11.15-12.15 sen har vi en till lektion med arbete på informationshäftet sen har vi mentorstid. :)
Sen efter skolan så ska jag sitta kvar i skolan en stund med Linn E och läsa lite kemi. Sen ska jag träffa en annan polare när han har slutat, trevligt kommer det bli :)
Kommer sova i stan inatt men blir ingen sovmorgon imorrn endå för min polare börjar tidigare än mig,, så ska plugga kemi och matte imorrn innan mattelektionen.

Menmen nu måste jag jobba på i en halvtimme till!
See ya later bejbs!
PUUUSSS

Rida sen fara till stan.

2011-10-15 @ 09:57:04
Godmorgon allihopa! :D
Nu ska jag ut och rida Ella och Moritz sen fixa stallet sen ska jag fara till stan och träffa lillasyster Linnsanpinnsan och två andra polare :D Kommer bli en super dag! <3 Har saknat lillasyster väldigt mkt,, är typ en månad sen jag traffade henne sist :/ inte okej!

Men nu måste jag skynda mig!
Vi hörs!
PUUUSSS

Hejsan.. igen..

2011-10-15 @ 00:23:51
Hejsan.. igen.. ja jag vet att jag inte har bloggat på flera dagar men har liksom inte haft tid :)
Men här kommer en summering av min vecka som varit iaf :) hoppas ni gillar det!?

Måndag:

Ja hmm vad gjorde jag i måndags :o jag vet typ inte.. jo jag träffade en polare efter skolan sen gjorde jag nog inget annat :)

Tisdag:
Då hade jag Växtprov på morgonen och tror ni inte jag skulle försova mig... Inte bra! Men kom bara en timme sent. Men jag skrev provet iaf och om jag tror rätt så får jag verkligen inte över G på provet :) blir glad om jag ens får det.. Så dåligt tyckte jag att det gick.
Sen åkte jag hem o gjorde typ ingenting. Marie var fortfarande sjuk så blev inget att åka och rida Tindra "/

Onsdag:
Idag började jag inte förens 12.15 vilket jag gör varje onsdag :) Super skönt att kunna sova till 8! Vi fick tillbaka mattehemtentan för kapitel 3 och jag fick MVG :D 1,5p ifrån full pott ;o HELT GALET BRA och GALET NÖJD!!! sen på kvällen sov jag hos en polare i stan :)

Torsdag:

Rätt skönt att kunna gå upp halv 8 bara för att jag sov i stan! :) Vi hade Kemilabb på Jensen Gymnasiet från 10.15 till 12.15, vi skulle undersöka hur mkt socker det var i Frostiesfingor x) Inte så lyckad labb men vi lyckades iaf få fram ett resultat som blev att de innehöll 16,9g per 100g flingor vilket inte stämde med de 25g som det stod på paketet att de innehöll :P
Sen efter skolan åkte jag hem och mockade och packade ihop Jojjes saker för Kim och Linda hämtade honom igår :) Sen red jag Ella och hon gick super bra! Vi gjorde lite gasa och bromsa övningar, "travade, saktade av till skritt, skrittade några steg, halvhalt, trav igen och sen gjorde vi samma sak fast med halt ist för med övergång till en annan gångart. gjorde det även i skritt till halt." Hon gick iaf superduper bra! Sen kollade jag Moritz ben för att se om han var bra i det men han va lite svullen fortfarande så han fick vila. sen var det intag av hästar sen sova! (Y) Sjukt trött var jag..

Fredag:
Idag har jag räknat Matte typ hela dagen och gjort klart Kemilabbrapporten och läst lite Kemi :) Ingen direkt rolig dag i skolan men det funkar,, vi var även och pratade med vår rektor idag om vår sten till lärare.. vi har tröttnat på att vi inte lär oss något. men nu skulle rektorn prata med honom och nästa vecka ska i prata allihopa :) Kan nog bli bra det här så vi slipper ha en sten till lärare.. att ställa en fråga till honom är som att ställa en fråga till en sten och förvänta sig svar! xd
Och efter skolan träffade jag en polare en stund sen åkte jag med Janne hem och när jag kom hem så hade mamma redan tagit in hästarna så det var bara att linda på Back-on-Track på Moritz (han var mycket finare idag än igår!!) och sen gå in :) Rätt skönt faktiskt!
Sen kollade jag på slutet av Idol och jag förstår faktisk varför Denise åkte ut för hon var inte lika bra idag som hon varit alla andra dagar :) Men nu ska jag nog sova strax.

sådär nu har jag summerat min vecka lite fort :) hoppas ni gillade det?.

Imorrn
skulle jag har åkt till Västerås och träffat några brudar som va på samma ridläger på Baståsen 2010 :) Men det blir inget då det blev krångel med tåg och bussar,, men det blir nog en annan dag hoppas jag!
Så imorrn ska jag rida Moritz en snabbis för att se hur han är i benen och så ska jag rida Ella oxå och fixa stallet sen efter det så drar jag nog till stan och träffar en polare :) Kommer bli kul!

Åh vad jag längtar tillbaka till sommaren, det är så kallt ute nu :(


Men jag längtar även till vintern och en massa snö!


Men nu måste jag dra!
Hare bäst!
PUUUSSS


Komma på något roligt att göra..

2011-10-09 @ 10:51:41
Hejsan!
Tyvärr har Marie blivit sjuk så jag kommer inte åka till henne idag "/
Men jag kommer nog åka dit på tisdag :) vi får se hur hon mår då. Krya på dig Marie!

Det är frost ute :o helt sjukt och klockan är över halv 11.. :s
-Hej vintern tänker du redan komma..?
-Nej tack snälla inte än!! :o

Helt sjukt att vintern redan är påväg.. :(

Men nu måste jag gå och göra något roligt att göra :) Blir nog ut och dammsuga lite mer sågspån strax :)
Men nu måste jag dra!
Hare bäst!
PUUUSSS

Se ut som ett spån..

2011-10-08 @ 20:17:23
Hejselisvejseli!

Idag ahr jag och pappi dammsugit sågspån i 3timmar,, så jag såg ut som ett spån.. Så nu är det bara mindre än halva golvet kvar och alla väggarna.. Totalt ska det ut drygt 30 kubik sågspån (Y) lite lagom mkt sådär..
Men nu börjar det verkligen synas att ladugården har börjat sin makeover från gammal ladugård till stor fin verkstad med ca 4m i takhöjd, värme och sånt där lyx! Det kommer bli toppen när det är klart men det är en bra bit kvar tills dess :))

Sen har jag även pluggat matte idag (Y) Fast min hjärna är typ helt borta så blev inte direkt speciellt bra.. menmen jag har försökt iaf och det är det som räknas :P

Imorrn blir det nog till att dammsuga ännu mer spån och se ut som ett spån igen.. (Y)
Och sen åker jag hem till mamma imorrn för att vi ska fixa Newbody-grejerna som ska till skolan på måndag, men på vägen hem så åker jag förbi Marie och hjälper henne med Tindra en snabbis :) Det är stor skillnad på henne nu och från första gången jag red henne! Det går verkligen framåt fort nu :) Jag lovar att jag ska ta bilder imorrn!!

Men nu ska jag gå och kolla på Tv med pappi! :)
Hare bäst!
PUUUSSS

@ Pappis Jobb

2011-10-07 @ 17:35:28
Hejsan!
Nu sitter jag på pappis jobb och väntar på att han ska sluta så att jag får åka hem :) Jag borde ta upp matteböckerna och plugga ännu mer matte.. har pluggat hela dagen redan -.-'
Alla på pappas jobb mobbar mig :( bara för att alla har fått en varsin Iphone4.. o.O och jag har ingen.. Elakt!
så nu ska jag tjata på pappi så jag oxå får en (a)
Btw Steve Jobs är död "/ R.I.P!

Jag lyckades svara på alla uppgifterna förutom 7an på mattehemtentan,, för en sån uppgift har vi aldrig gått igenom så ingen av oss kunde den.. Men jag är nöjd med resten av svaren jag gjorde :) Borde få minst VG annars blir jag faktiskt förvånad!!!

Men nu ska jag dra ner och kolla vad alla gamla gubbar gör för roligt där nere :)
Det skrattas iaf en hel del där nere..
Hare bäst!
PUUUSSS

Moritz får göra detta inlägg lite roligare :)
Btw han är mkt bättre i benet nu :D så får se hur länge han måste vila, minst en vecka till iaf!

Åh vad jag vill ha snö och vinter nu!!


Åh vad jag är glad!!!

2011-10-06 @ 15:29:18
Åh vad jag är glad!!! Vi fick tillbaka våra kemiprov idag, och jag fick MVG :D 1p ifrån full pott! :D så jäkla nöjd asså!!! Vi fick sluta typ en hslvtimme tidigare idag så nu sitter jag i systers lägenhet :) jag lyckades försova mig imorse.. Vaknade 8 och insåg att oj jag börjar om 30min... Väldigt lyckat!.. Sen i skolan så har jag bara räknat matte.. Jätte kul.. Typ 5timmar matte,, min hjärna är död och jag har en mattehemtenta jag måste göra klart idag och helst typ nu.. För vid halv 5 så åker jag ner på stan igen för att möta Maria och sen ska vi ta bussen till Rimbo för att gå på Rimbo Marknaden :) där vår älskade mamma står med Härjedalsköksvagnen. Sen följer Maria med hen till oss. Igår red jag ut på Ella helt själv o hon va suuperduper duktig! :D stannade ingentong förens vi kom till kalvhagen, där stod vi i typ 10min och velade men tillsist så gick hon fram (y) jag valde att bara gå halvägs förbi och sen vända eftersom hon va så duktig :) och sen galopperade vi på åkern och hon va superduktig där oxå :D hon har redan börjat få ordentliga muskler på ryggen! (y) Moritz va mkt finare i benet igår :D åh vad jag är glad över det! Det sköna är att han inte är halt utan han är bara svullen så det går nog över snart.. hoppas jag! :) Men ne nu måste jag göra min mattehemtenta och så måste jag äta och fixa mig innan jag åker till Rimbo :) Hare bäst! PUUUSSS

Nytt licenssystem..

2011-10-05 @ 15:41:06
Helt sjukt det här med det nya Licenssystemet :o :s
Jag kommer köpa en hästlicens till Ella i år! Tänker fan heller betala en ny för varje år :o
Och ryttarlicenserna blir ju svindyra :o HELT SJUKT!!

Här kan ni läsa själva på Sveriges Ridsportsförbunds hemsida och är kan ni läsa på Tidningen Ridsports hemsida!

Jag säger bara HELT SJUKT DÅLIGT!......
Läs och säg gärna sen vad ni tycker! om ni håller med mig om att det är sjukt dåligt eller om ni inte håller med och varför ni inte gör det isf.

Done for today..

2011-10-05 @ 15:32:07
Hejsan svejsan!
Igår blev jag klar med Slaktuppgiften och lämnade in den (Y)
Idag sov jag till 10 (Y) Superskönt! Sen hade jag Mattelektion från 12.15 till 13.40,, vi fick tillbaka våra matteprov och jag fick bara G.. inte okej att proven innehåller saker som vi inte ens har gått igenom.. Nog ingen av oss som är speciellt nöjda med våra betyg på proven..

Nu har jag suttit och räknat matte sen jag slutade och ska sitta kvar här i skolan fram till 16 då jag inte har någon skjuts hem och måste vänta på syster som slutar 16. Jag måste räkna 1,5 kapitel av MatteB denna vecka då våran lärare är knäpp... plus att jag har inlämning av mattehemtentan för Kap.3 på fredag.. Kuligt värre! Blää på det här..

När syster slutat så blire hem o rida Jojje och Ella och kolla hur Moritz är i benet :) Sen blire städa rummet! jag har tröttnat på att det ser ut som ett bombnedslag.. Sen ska jag sova senast kl. 22!!

Ni får ha det så bra för nu måste jag räkna lite mer matte!
PUUUSSS


Svar på Lindas kommentar!

2011-10-04 @ 15:25:29
Här kommer svar på Lindas kommentar. Linda är Ellas uppfödare på Öland :)

Linda  ([email protected]) om Får-rädda galna häst! xD:
Fast som föl/ettåring har Ella sett Får.. Hehe
Går det bra med henne annars i ridning?
Svar:
Haha okej men dom är superfarliga nu iaf xD vi funderar nästan på att låna ett får så att de får lära sig :P
Ridningen fungerar superduper bra nu :D Jag skrev lite om det i mitt senaste inlägg Klar för dagen! :)
Vi har tänkt ta med henne till ett ridhus snart igen och så tänkte vi ta med henne och löshoppa henne oxå :) Är hon löshoppad något hos dig?

Klar för dagen!

2011-10-04 @ 15:20:24
Hejsansvejsan era små gullungar!
Nu har jag slutat för dagen så tänkte bege mig till syrrans lägenhet nu :) kommer sova där inatt!

På förmiddagen idag så hade vi "Hälsoförmiddag" och fick prova på Yoga och så pratade vi om mat och stress. Jag somnade på Yogan ^^ Rätt skönt med en timmes sömn!
Och sen efter det så hade vi lunch. Linn hittade en 100-lapp utanför Coffehouse by George :o så vi gick o köpte en varsin Kanelbulle efter att vi hade käkat eftersom det är Kanelbullens Dag idag :D
Sen hade vi projektlektion och skulle göra klart Slaktuppgiften som skulle in idag kl. 17 men jag fick veta att den mappen inte stänger förens imorrn så jag kan göra uppgiften ikväll ist för nu! (Y) 
Sen hade vi mentorstid och på den kollade vi på En Andra Chans, det va väldigt intressant, det handlade om 4personer som har varit med om olyckor och blivit handikappade/rullstolsbundna :)



Sen nu så har jag slutat (Y)
Josse och de övriga i min klass har matteprov på kapitel 1 i MatteB idag,, håller tummarna för dem! Själv har jag inlämning av mattehemtentan på kapitel 4 i MatteB på fredag... Jag, Linn, Hanna och Isabelle ligger före alla andra i klassen då vi läser Natur och ska då läsa klart hela MatteB-kursen till innan höstlovet o.O och efter höslovet börjar vi med MatteC..

Moritz va varm och svullen i vänster framben igår :'( så blev tvungen att rida Jojje på dressyrträningen,, och det gick åt helvete,, både han och jag va på dåligt humör och allt bara sket sig.. men på slutet gick han helt okej faktiskt :)
Imorse va Moritz fortfarande svullen i vänster framben.. även fast han hade stått med Back-on-Track bandage i natt.. :( jag hoppas han är bra snart! Jag hatar att han skulle va så taggad att han hoppade över bommen i transporten i söndags.. och att han dessutom skulle fastna med vänster framben (det han har varit skadad i)  över bommen när han skulle gå ner gjorde ju inte saken bättre heller.. FAN OXÅ!


Så idag får båda ponnyerna vila och även Ella då mamma inte är hemma och hon måste fortfrande vara med några gånger till innan jag kan rida helt själv på henne :) men det är stor skillnad nu och för 2 veckor sen! Hon bråkar nästan ingenting längre och går fram för skänkeln som hon ska utan att resa sig (Y) dock är hon rädd för kalvarna och fåren som jagar henne när vi rider förbi x) Dom tycker hon ser rolig ut när hon springer på tvären och leker arab! Jätte fin är hon och jätte mysig att rida när hon travar fram som på moln :D fast jag får håll.. o.O
Hon har tom börjat få ryggmuskler och börjar se ut mer som en häst ;o Awesome!

Bild från i somras,, omusklad och tunn..



Nej nu måste jag dra!
Hare bäst! Så hörs vi senare!
PUUUSSS

Resultat :)

2011-10-03 @ 00:44:48

Hejsan!
Orkar inte skriva just nu så kopierar det jag skriv på Facebook tidigare idag :)

"Moritz va klockren idag :D gick in o hoppade klockrent och gick upp i ledningen men blev rätt snabbt nerpetad av Madelene Törnblom som startade precis efter mig, vi förlorade tid pga en snubbling efter 2a i omhoppningen.. Men jag är superduper nöjd med våran 4e plats! :D ♥ Sen när jag startade Jojje så gick han klockrent oxå :D dock hamnade vi precis utanför placering :/ men super nöjd!

Moritz tr...odde han va hingst idag fast en Gay sådan xD

Plus att han hoppade över bommen i transporten när jag skulle rida iväg mer Jojje till lagklassen.. han fastnade med vänsterfram (det benet han skadade i juni) över bommen :( hoppas verkligen att det inte blev någon skada på det igen,, det såg fint ut när vi väl fått ut honom iaf.. men det kan ju komma imorrn.."

Men nu ska jag sova för jag är helt slut i huvudet efter att ha pluggat Religion (Judendomen) i flera timmar utan något vidare bra resultat..

Juste jag red ut på Ella en stund idag oxå :) Hon va superduktig! Vi tom galopperade ute på åkern både bortåt och hemåt! (Y) Toppen duktig liten häst! ♥

Men nu måste jag sova!!
PUUUSSS


Tävling, Knivstaortens RK @ Jälla

2011-10-02 @ 09:23:50
Nu beger vi oss mot Jälla för att tävla min små ponnyer:-D Moritz är taggad som satan (y) Det blir en LC med båda ponnyerna sen blire Laget (LB) med Jojje:-) jag har startnummer 8 med Moritz o så startar jag sist med Jojje, fast det är en hel klass med 31starter i innan o sen är det 22starter innan jag startar Moritz :-) ska bli skit kul att få starta Moritz igen, det här blir debuten sen skadan i juni :-) Så nu tycker jag ni ska hålla en tumme för mig o mina ponnyer o sen ska ni hålla en tumme för mina lagkompisar i Björklinge RF :-D sen kan ni ju hålla tummarna för Bella Möller o Kristin Erngren oxå! :-D Hejaheja! Hare så bra tillsvidare så kommer resultaten sen! PUUUSSS

RSS 2.0