I'm home!

2013-12-16 @ 18:05:08
I'm home đŸ˜„đŸ˜„đŸ˜„đŸ˜„đŸ˜…â€ïž

SNART HEMMA!! 😄

2013-12-16 @ 12:59:36
Hej pĂ„ er! 
Min resa har gĂ„tt bra utan nĂ„gra som helst problem 👍 
Just nu sitter jag pĂ„ London Heathrow och vĂ€ntar pĂ„ att klockan ska bli 13:10 sĂ„ jag fĂ„r gĂ„ till gaten och börja min sista delstrĂ€cka av min resa hem till Sverige igen 😄 
LĂ€ngtar nĂ„got fruktansvĂ€rt hem nu! 
Har Ă€tit lite och köpt lite smĂ„saker, till vilka kan jag ju inte sĂ€ga 😉 
Jag lyckades komma in pĂ„ internetet pĂ„ flygplatsen sĂ„ dĂ€rför tĂ€nkte jag att jag kunde uppdatera er lite 😘
Bilder frÄn sista resan kommer sen.




Sista timmarna..

2013-12-15 @ 12:08:18
Godmorgon allihop! 
Nu har jag börjat mina sista timmar i Brasilien. Åt min sista frukost för en stund sen 😊 

Och nu har jag pratat sista gĂ„ngen med Jimmie och packat vĂ€skan, nu ska jag bara försöka fĂ„ ihop vĂ€skan ^^ 🙈 
Men ni fĂ„r ha det sĂ„ bra sĂ„ hörs vi sen! Chao 😘

KvÀllen den 14 december 2013

2013-12-15 @ 02:44:29
KvĂ€llen den 14 december 2013, min sista kvĂ€ll i Brasilien! Nu har jag varit hĂ€r i snart exakt 3 veckor, hela TRE veckor har jag varit ifrĂ„n min vardag hemma i Sverige, jag har haft otroligt roligt hĂ€r trots att jag började min resa med feber och halsfluss och har lĂ€ngtat hem en massa! Jag som vanligtvis inte har hemlĂ€ngtan har lĂ€ngtat hem som en tok redan frĂ„n det att Jimmie lĂ€mna mig pĂ„ Arlanda den 24 november 2013 kl. 07:55, Ă€nda sedan dess har jag lĂ€ngtat hem, hem till min underbara familj, till mina tre favoritpojkar (Jimmie, Chewie och Lilleman) och mina tvĂ„ favorittjejer (Johanna och Ella)! Men jag Ă€r ocksĂ„ sĂ„ tacksam för att Adri gav mig den hĂ€r möjligheten, att fĂ„ resa till andra sidan jorden och spendera tre veckor hĂ€r med dom i vĂ€rmen och fĂ„ se en helt annan kultur och ett helt annat sĂ€tt att leva. Jag har fĂ„tt lĂ€ra kĂ€nna en massa roliga och trevliga mĂ€nniskor trots svĂ„righeterna att förstĂ„ varandra. 

Min sista eftermiddag/kvĂ€ll började med att jag packade, tog ett sista dop i poolen och sedan duschade och gjorde mig klar för resan hemĂ„t imorgon. Jag försökte göra Check-in online flera gĂ„nger utan resultat, sĂ„ det fĂ„r jag göra pĂ„ flygplatsen imorrn, med hjĂ€lp av Adri. Efter det sĂ„ pratade jag i 1,5 timme med han som ALLTID fĂ„r mig pĂ„ bra humör, han som fĂ„r mitt hjĂ€rta att hoppa över ett slag, 
han,, 
min pojke,, 
min Jimmie,, 
han Ă€r den första jag kommer se pĂ„ Arlanda pĂ„ mĂ„ndagkvĂ€ll, 
ska bli sĂ„ otroligt skönt att fĂ„ vara i hans trygga famn igen, efter hela 3 veckor ifrĂ„n honom! ❀ 

Sen begav jag mig ut till de övriga i gĂ€nget som va hĂ€r (Adris arbetskollegor) och Ă„t lite "knyt-middag" och kollade pĂ„ medan galningarna (Thiago, Cesar, AndrĂ© och Luci) badade i poolen medan solen gick ner. Sen begav jag mig in för att försöka checka in igen,, utan resultat nu med... SĂ„ vĂ€ntade pĂ„ att min pojke skulle ringa igen och efter ett par samtal sĂ„ sa vi godnatt! Pratade med mamma en stund ocksĂ„, och min söta Ă€lskade Chewie ocksĂ„ (sötungen försökte Ă€ta upp telefonen igen ^^) men nu blir det sĂ€ngen för mig ocksĂ„, klockan stĂ„r pĂ„ 07:40 imorrn, flyget hem till Sverige gĂ„r frĂ„n Porto Alegre 12:30! Det kommer nog ett inlĂ€gg till innan jag far till flygplatsen, men tills dess, ha det sĂ„ bra och sovgott alla goa och glada! 
Chao 😘

Bilder frĂ„n kvĂ€llen 






Thiago hoppar i vattnat 👏



Cesar och Luci i poolen â˜ș




Lite brunare ben har jag faktiskt fĂ„tt 😁


AndrĂ© pĂ„ Willy (som ett barn igen) 😉




Cesar och Thiago pratar och skrattar för fulla muggar ✌





Bilderna frÄn stranden!

2013-12-15 @ 01:49:59



Sand sÄ lÄngt ögat nÄr!











Utsikten frÄn lÀgenheten!




Den goda hamburgaren!

Bernt Ă€r för lĂ„ng 😆







Första hĂ€sten jag ser med ryttare pĂ„ ryggen, alla andra drar kĂ€rror.. 








Udda julgran av röda skor! â˜ș

KvÀll nr.1 pÄ puben!




Utsikten frĂ„n taket pĂ„ vĂ„r lĂ€genhet 😄





Luci och jag trÀnar innan maten = trÀningsvÀrk i magen idag!





Middag hemma hos Antonio!




KvĂ€ll nr.2 pĂ„ puben! 




Rundturen pĂ„ stranden 👏 


Vatten sÄ lÄngt ögat nÄr!


Det va alla bilder frĂ„n stranden! Hoppas ni gillar nĂ„gon iaf 😘

Sammanfattning av Strandbesöket!

2013-12-14 @ 18:32:37
Hej igen! Nu Ă€r jag tillbaka till internetet sĂ„ nu kan jag blogga pĂ„ riktigt igen 👍 har bloggat i mina anteckningar pĂ„ mobilen sĂ„ tĂ€nkte att jag klistrar in dom hĂ€r sĂ„ fĂ„r ni lĂ€sa det ni med â˜ș

Onsdag 11 december 2013
Jag sov pĂ„ resan dit, för det var bara en massa spanskapratande sĂ„ orkade inte lyssna pĂ„ deras babbel.. Åkte i mitten i bak sĂ„ hade skapligt ont i ryggen nĂ€r vi kom fram till Quintao efter drygt 2h. 
NÀr vi vÀl va framme sÄ visade det sig vara en lÀgenhet vi skulle bo i och inte en stuga som jag trott.
NĂ€r vi packat in sakerna i lĂ€genheten sĂ„ Ă„t vi lunch, klockan va dĂ„ runt halv 3, jag rĂ„kade tappa en ölflaska dĂ„, eller aa det blev ett missförstĂ„nd, jag trodde Bernt hade tagit den sĂ„ jag slĂ€ppte men tydligen hade han inte det sĂ„ den Ă„kte i golvet. Efter glasplock och golvskurning sĂ„ Ă„t vi iaf lunch, sen bĂ€dda vi sĂ€ngarna (jag sover i botten pĂ„ en vĂ„ningssĂ€ng med Luci över mig) och sedan bytte vi om. Jag lyckades slĂ„ ryggen i Luci's sĂ€ng... Jag lyckas ALLTID med det nĂ€r jag sover nere... 😑 Sen begav vi oss ut pĂ„ stranden som  vi för övrigt sĂ„g i frĂ„n fönstrena i lĂ€genheten. 
Det blĂ„ste en massa men vattnet va varmt, inte alls som Östersjön! Trodde det skulle vara okej varmt men det hĂ€r va tom sĂ„ att jag hade kunna badat utan att reagera 👍
Vi gick i vattnet en stund och kolla pÄ musslorna som spolades upp och lika fort borrade ner sig i sanden igen. hÀftigt!
Sen la jag och Luci oss och lĂ€ste och sola medan de andra tog en "liten" strandpromenad, efter en timme va dom tillbaka, dĂ„ hade vi börjar undra om dom gĂ„tt till Uruguay eller nĂ„tt! 😆 Det va skönt i solen men man frös lite Ă€ndĂ„ eftersom det blĂ„ste sĂ„ mycket.. 
BĂ„de jag och Luci reagerade pĂ„ att dom körde bil pĂ„ stranden, kĂ€ndes vĂ€ldigt udda, menmen, Det va lite med folk idag iaf, vi fĂ„r se hur det ser ut imorrn. Det brukade tydligen vara smockat hĂ€r men idag va det bara nĂ„gra smĂ„ liv ute och gjorde oss sĂ€llskap. 
Fick en sĂ„n jĂ€kla lust att rida nĂ€r jag lĂ„g och solade, tĂ€nk att fĂ„ lĂ„ta Ella strĂ€cka ut i en lĂ„ng hĂ€rlig galopp lĂ€ngst vattnet, Ă„h tĂ€nkt sĂ„ underbart! 😍 

NĂ€r vi kommit tillbaka till lĂ€genheten vilade vi alla en stund, jag la mig och lĂ€ste boken jag hĂ„ller pĂ„ med, den heter Divergent. Lite speciell men faktiskt bra, hittills, har bara hunnit 8 kapitel Ă€n. Efter det fikade vi lite sen gav vi oss ut pĂ„ "stan" och vandrade runt och kollade, dom handlade lite mat och sĂ„nt och sen gick vi till en hamburgerrestaurang och kĂ€ka. Shit vad gott det va! Stora fluffiga ljusa bröd, gott kött, sallad, tomat och majonĂ€s och sen hade dom typ kört dom i en mackgrill sĂ„ att de vart typ rostat, sĂ„ jĂ€kla gott! 
till det hade jag tĂ€nkt dricka Smirrnoff Ice men fick en Miks ice tea vodka ist.. Menmen den dög den ocksĂ„, inte den bĂ€sta men den dög 😊 
Efter middagen blev det tillbaka till lĂ€genheten och hoppa i sĂ€ng och lĂ€sa lite. Fast innan vi vĂ€l kom i sĂ€ng sĂ„ fick oss ett par goda skratt! Först fastna ena persiennen sĂ„ vi fick mecka för att fĂ„ loss den och sen kunde dom inte fĂ„ ut ena bĂ€ddsoffan sĂ„ dom fick ta den andra.. Och nu kommer vi till det roliga, Bernt fick inte plats med fötterna sĂ„ dom fick en egen kudde utanför madrassen, sĂ„ bra kul ut 😆 sen hade vi disko i vĂ„rt sovrum och till sist dog lampan,, dock bara lite glapp sĂ„ Adri stĂ€llde sig i sin sĂ€ng och plockade bort yttre höljet som va i plast och fibbla lite med lampan sĂ„ det blev kontakt igen och sen satte hon fast höljet igen,, eller ja, vi trodde det, men sĂ„ fort Adri vĂ€nde ryggen till föll den ner lika fort 😆 alla dog av skratt och jag började undra ett tag vad det va i maten vi Ă„t 😆 men jag tror vi alla bara Ă€r extremt övertrötta! Kul kvĂ€ll har vi haft iaf! 

Torsdag 12 december 2013
Idag har vi varit ner pĂ„ stranden. Jag och Luci tog en promenad lĂ€ngst vattnet, vi plocka massa snĂ€ckor som jag tĂ€nkte jag skulle ta med mig hem och anvĂ€nda till dekoration med ljus hemma. Efter det badade vi lite i vattnet innan vi gick och solade en stund. SĂ„ skönt! BlĂ„ste mycket varmare idag sĂ„ va inte alls kallt trots att det blĂ„ste en massa. Det red förbi en pojke pĂ„ sin ponny nĂ€r vi lĂ„g och solade och nĂ€r vi va ute och gick sĂ„g vi ett sto med sitt hingstföl ute pĂ„ stranden, lösa, sĂ„ vi gick och hĂ€lsade pĂ„ henne men tyvĂ€rr hade jag inte telefonen med mig sĂ„ kunde inte fota dom,, men tur va vĂ€l det för hon va bra undernĂ€rd den stackarn :/ vi sĂ„g Ă€ven en halvt rutten svĂ€rdfisk nĂ€r vi va ute och gick. Bra cool! Typ 1,5m lĂ„ng med svĂ€rd och allt! 
Efter vi solat sÄ gick vi in och kÀka lunch sen blev det sova middag en stund, eller aa jag lÄg och lÀste medan de andra sov. Riktigt bra bok den dÀr Divergent, tack syster S!
Menmen efter sovstunden tog vi bilen till staden Tramandai dĂ€r vi Ă„kte ner till stranden men dĂ€r va det dött pĂ„ folk förutom nĂ„gra som vindsurfa. Bra hĂ€ftigt, det skulle jag vilja testa nĂ„gon gĂ„ng! 😄👏
Eftersom det va dött sĂ„ tog vi oss in till stadens centrum ist och kollade i butiker. Dom andra handlade massor men jag köpte bara ett par Havaianas flip-flops för började tröttna pĂ„ att gĂ„ i foppatofflorna.. dom Ă€r sĂ„ tunga. 
Efter ett par timmar borta begav vi oss hem igen dĂ€r det blev middag, jag duscha lite snabbt medan Adri och Luci gjorde i ordning middagen medan Nigrita och Bernt va pĂ„ ett internetcafĂ© för att prata med sina barn. 
Jag har lyckats brĂ€nna mig idag.. PĂ„ de mest udda stĂ€llen.. Runt navelpiercingen, vid troskanterna pĂ„ bĂ„de fram och baksidan, vid bikinikanten pĂ„ brösten och runt axelbanden pĂ„ framsidan men ingen annanstans... 😖 gör inte sĂ„ ont och jag hade aftersun gel med mig sĂ„ smorde pĂ„ det. För övrigt Ă€r jag rĂ€tt brun nu 😍😄 👍 kanske slĂ„r Jimmie bĂ€r jag kommer hem, hoppas pĂ„ det iaf 🙊🙈 
Efter maten lĂ€ste jag lite i boken medan de andra duscha och sen gav vi oss ner till en pub som hade livemusik (dom hette Marlon Rosa och Telmodos Teclados) och spenderade resten av kvĂ€llen dĂ€r. Luci och jag trĂ€ffa tvĂ„ jĂ€tte trevliga killar som bjöd upp oss till dans sen satt vi och försökte prata med varandra pĂ„ en blandning mellan portugisiska, spanska och engelska, det gick vĂ€l sĂ„dĂ€r 😆 men vi hade vĂ€ldigt trevligt! La huvudet pĂ„ kudden vid halv 3. 

Fredag 13 december 2013
Vakna halv 10 med lĂ€tt huvudvĂ€rk.. SĂ€ngen hĂ€r Ă€r inte den skönaste sĂ„ börjar fĂ„ ont i ryggen och nacken vilket leder till huvudvĂ€rk,, tyvĂ€rr.. 
Menmen gick upp och kĂ€ka frulle, eller aa drack lite yoghurt för brödet va slut sĂ„ jag och Luci gick ner till bageriet och handlade lite ... som Ă€r smĂ„ runda bröd med ost i sig, otroligt goda sĂ€ger jag bara! Och jag gillar ju egentligen inte ostmackor. 😛 
Efter det la jag mig och fortsatte lĂ€sa boken medan de övriga gick ut pĂ„ stan. KĂ€nde mig inte sĂ„ sugen pĂ„ att vandra planlöst runt och kolla pĂ„ saker nĂ€r det inte finns nĂ„got som intresserar mig och nĂ€r dom bara hela tiden pratar spanska. SĂ„ jag stanna inne och lĂ€ste vidare i boken. 😊 vid typ 14 sĂ„ blev det lunch och vi fick besök av Adris polare, han dom Ă€ger huset vi bor i. Det blev nĂ„gon sorts gryta med fisk och grönsaker och ris med broccoli till, faktiskt gott. Efter det satt vi och pratade, eller ja jag försökte lyssna och hĂ€nga med medan dom pratande. Gick vĂ€l sĂ„dĂ€r men efter ett tag blev jag rĂ€tt trött i huvudet sĂ„ gick in och la mig i sĂ€ngen och lĂ„ste in mig i bokens historia. Man blir som i en egen vĂ€rld nĂ€r man lĂ€ser en riktigt bra bok! Divergent Ă€r verkligen en bok jag rekommenderar att lĂ€sa! Man blir uppslukad av den sĂ„ det kĂ€nns som om man Ă€r med i bokens vĂ€rld! Men den sluta inte riktigt som jag ville men den sluta vĂ€ldigt öppet som om det nog kommer en fortsĂ€ttning, jag hoppas det iaf!!! 😍 
Somnade ganska direkt efter att jag lĂ€st ut boken och sov till halv 20, bra skönt! 

PĂ„ kvĂ€llen gick vi över till Adris kompis Antonio (han som Ă€ger huset) och kĂ€kade middag, grillat som vanligt hĂ€r i Brasilien 😝 och passionsfruktglass till efterrĂ€tt! Medan vi vĂ€ntade pĂ„ maten trĂ€nade jag och Luci magarna (se bild i nĂ€sta inlĂ€gg) 😁
Efter maten gick vi ner till puben igen denna gĂ„ng lite senare Ă€n igĂ„r 👍 va betydligt fler folk idag men nĂ€r vi varit dĂ€r en halvtimme sĂ„ va hela stĂ€llet fullt med folk! SĂ„ hĂ€rligt! Idag dansade jag inte sĂ„ mycket för kĂ€nde att mina stackars höftmuskler behövde lite paus. Men nĂ„gra danser gjorde jag iaf😊 
Idag va det massor som va nyfikna pĂ„ vilka vi va, eller ja vem jag va, jag satt ensam vid borde medan de andra dansade och dĂ„ kom tre killar i 20-25Ă„rs Ă„lder fram och frĂ„gade vem jag va och va nyfikna men eftersom jag inte förstod sĂ„ fick Adri komma till min undersĂ€ttning och översĂ€tta Ă„t mig 😆 dom tyckte tydligen iaf att det va konstigt och coolt att en "sĂ„ söt tjej frĂ„n Sverige" va i deras lilla by 🙊 dom va vĂ€ldigt trevliga och alla tre ville dansa med mig men jag tackade nej för orkade inte och vi skulle dessutom gĂ„ hem just dĂ„. Men jag hade en vĂ€ldigt trevlig kvĂ€ll Ă€ndĂ„! Och i vissa lĂ€gen önskar man att man kunde portugisiska sĂ„ man hade förstĂ„tt och kunnat göra sig förstĂ„dd utan missförstĂ„nd osv. â˜ș
Bernt och Nigrita hade Äkt i förvÀg hem sÄ vi Äkte med Antonio (han som Àger huset), vi fick en liten rundtur i byn. Vi Äkte och kolla pÄ fyren och pÄ vÀgen tillbaka Äkte vi pÄ stranden, sÄ hÀrligt, sÄg fiskebÄtarna lysa i horisonten och sÄg vÄgorna slÄ mot strandkanten i ljuset frÄn mÄnen, hÀftig kÀnsla!
Menmen la huvudet pĂ„ kudden för att sova kl 03:45 och kunde inte lĂ„ta bli att skicka ett "godmorgon-sms" till Jimmie innan jag somna ^^ kl va ju 06:45 hos er i Sverige och dĂ„ brukar lilla herrn normalt gĂ„ upp â˜ș❀

Lördag 14 december 2013
Vakna vid 9, trött som satan och med huvudvĂ€rk igen.. Började iaf med frulle och en huvudvĂ€rkstabletter och en rinexin (mot lock för öronen pĂ„ flyget imorrn). Efter frullen packa jag ihop mitt och sen började vi packa in allt i bilen. Medan de packade in det sista stĂ€dade jag av golvet i lĂ€genheten, som den stĂ€derska jag Ă€r ^^ 
Prick kl 10:00 satt vi alla i bilen och började resan tillbaka till Adris hus. 
Resan gick vÀl bra typ. VÀl hemma försökte jag checka in online men det gick inte sÄ fÄr testa senare igen.
IkvĂ€ll ska Adri ha möte/middag med sina kollegor sĂ„ dĂ„ blir set vĂ€l vara med en stund och sen hoppa i sĂ€ng rĂ€tt tidigt. Imorrn far jag ju hem till Sverige igen 😄 Ă€ntligen! 
Har pratat med min pojke i 1,5 timme sĂ„ nu Ă€r jag en lycklig tjej igen! Tre hela dagar utan att prata med honom va hemskt! Hoppas jag inte behöver utstĂ„ det igen! 😬 
Men nu blir det nog ner och ta ett sista dopp i poolen innan jag stĂ€ller mig i duschen för sista gĂ„ngen i Brasilien ✌ 
Ha det sĂ„ bra sĂ„ lĂ€nge! Bilder kommer i ett annat inlĂ€gg orkar inte nu.. 
Chao 😘

Mot Stranden!

2013-12-11 @ 13:26:11
Nu ska vi Ă„ka mot stranden! Äntligen bada lite i havet, i stora Atlanten och inte bara i lilla Östersjön 😄 
Vi kommer bo i en stuga som en vĂ€n till Adri Ă€ger men tyvĂ€rr finns det inget internet dĂ€r sĂ„ kommer inte kunna blogga förens jag kommer hem igen 😔 men nĂ€r jag kommer hem kommer ett lĂ„ngt inlĂ€gg om dagarna, jag lovar!
Vi kommer hem pĂ„ fredagkvĂ€ll sĂ„ antingen kommer inlĂ€gget dĂ„ eller pĂ„ lördag â˜ș 
Och pĂ„ söndag Ă„ker jag Ă€ntligen hem till lugnet i Sveriges igen 👏 ni fĂ„r ha det sĂ„ bra sĂ„ lĂ€nge sĂ„ hörs vi nĂ€r jag kommer tillbaka till internetet igen!
Chao 😘



Partey!

2013-12-11 @ 02:26:48
KvĂ€llen blev vĂ€ldigt trevlig trots en massa misslyckad gröt i huvudet av all portugisiska och spanska 👍 massa mat (kött och grönsaker) och glass till efterrĂ€tt, inget man sĂ€ger nej till direkt, fast saknade en hemmagjord riktigt god svampsĂ„s eller en tjock fet god bea 😕 men glassen Ă€lskar jag 🙈 







Har pratat ett par gĂ„nger med min pojke ikvĂ€ll ocksĂ„, imorrn pĂ„ morgonen Ă€r sista gĂ„ngen vi pratar tills fredag.. Hur ska jag klara mig utan att höra hans röst i hela 3 dagar đŸ˜© fĂ„r trösta mig med att det Ă€r till The Beach vi ska! Hoppas pĂ„ sol sĂ„ jag kan fĂ„ bada och sola en massa. 

Menmen det Ă€r först imorrn.. Tillbaka till kvĂ€llen. Efter efterrĂ€tten sĂ„ satt jag och Luci och pratade om Femtio nyanser av honom, jag har lĂ€st den och hon har tre kapitel kvar..  den Ă€r sĂ„ bra 😍
Vi kom iaf fram till att vi nog Ă€r rĂ€tt snuskiga som kommer och tĂ€nka pĂ„ boken nĂ€r vi sitter och pratar om saker och ba "haha som i boken",, för er som inte lĂ€st den, LÄS DEN!! SĂ€ger bara stackars brasilianare som sĂ„g oss sitta och asgarva medan vi prata om boken pĂ„ svenska, det mĂ„ste ju sett rĂ€tt kul ut eftersom dom inte fatta nĂ„gonting av vad vi sa 😆 hahaha


Efter vĂ„ran "pratstund" sĂ„ bestĂ€mde jag mig för att gĂ„ in, dĂ„ va klockan ca 22, hade tĂ€nkt lĂ€gga mig och lĂ€sa och koppla av sĂ„ att den misslyckade gröten  kan fĂ„ försvinna ner i avloppet. För imorrn kommer det garanterat en ny! 
Men ist för att lĂ€sa sĂ„ stĂ€dade jag rummet ist, behövdes kan jag lova! (tom garderoben sĂ„g ut som ett bombnedslag, vilket hĂ€nder vĂ€ldigt sĂ€llan hos mig) Men man kan tydligen faktiskt stöka ner rĂ€tt bra pĂ„ 2 veckor.. 
Men nu blir det boken en stund och sen sova.
Chao 😘






En liten "Dagens outfit" fĂ„r det bli ocksĂ„, dock kvĂ€llens outfit, pĂ„ dagen hade jag vita shorts ist och ingen kofta. 



Oi

2013-12-10 @ 19:40:48
Oi pĂ„ er igen 😊
Idag har vi varit till EST för att kolla pĂ„ saker frĂ„n ursprungsfolket och sedan Ă„kte vi till Porto Alegre. DĂ€r gick vi runt i marknaden igen och nĂ€r mitt kort inte funkade för andra gĂ„ngen pĂ„ tvĂ„ dagar sĂ„ gav vi oss pĂ„ jakt efter en bankomat. Det va inte det lĂ€ttaste att hitta en som tog VISA-kort men efter mycket letande sĂ„ gick vi till turistinformationen och dĂ€r berĂ€tta dom vart vi skulle gĂ„ och vips sĂ„ hittade vi sĂ„ jag kunde ta ut pengar 👏👍 

Sen gick vi och Ă„t,, eller ja dom Ă„t och jag kollade pĂ„. Jag va inte jĂ€tte hungrig, men helt slut i huvudet sĂ„ orkade inte göra ett försökt för att förstĂ„ vad dom hade pĂ„ menyn sĂ„ sket i att Ă€ta ist. LĂ€ttare sĂ„. Jag Ă€r sĂ„ trött i huvudet av allt pratande pĂ„ portugisiska och spanska att jag inte ens orkar lyssna eller försöka förstĂ„ lĂ€ngre utan bara stĂ€nger av... Jag lĂ€ngtar hem till skogen och lugnet, nedrĂ€kning av dagar har börjat kan jag lova. (: tre veckor kĂ€nns nu i efterhand som ett par dagar för mycket. 

Menmen vi Ă„kte sedan hemĂ„t igen. Jag har lyckats lösa ena systerns julklapp och en överraskningsjulklapp till en annan person 👍 skönt det iaf! 
Nu Ă€r det bara Mamma och Janne, Pappa och Katinka, Lillebror och Syster nr 2 kvar, fĂ„r se om jag hittar nĂ„got hĂ€r eller om jag löser det i Sverige 😊 

Nu blir det prata med pojken en stund sÄ jag kan fÄ lite positiva tankar sen blir det fest/middag ikvÀll med vÀnner till Adri.
Chao 😘

Julpynt ala Porto Alegre



Helt sjukt fantastiskt!

2013-12-10 @ 02:57:26
Idag Ă„kte vi upp till The Grand Canyon of Brazil. Helt sjukt vad vackert! 
Vi trodde det bara skulle ta 2h dit för det hade en vĂ€n till Adri sagt men det tog ca 4h upp och ca 5h ner, jobbig resa kan jag lova! Vi Ă„kte fel bĂ„de hem och dit och pĂ„ hemvĂ€gen spöregna det en bra stund av resan. Jag menar verkligen SPÖREGNA!! đŸ˜± vi sĂ„g typ 2m framför oss och inget mer 😁 



PĂ„ vĂ€gen hem Ă„kte vi förbi en rĂ€tt snygg skulptur i en by 😊 

PĂ„ vĂ€gen upp köpte jag detta, kunde inte lĂ„ta bli 🙈🙊 hihi

Och pĂ„vĂ€gen hem sĂ„ va vi in i en butik i byn med skulpturen,, och jag har kommit fram till att varenda, verkligen varenda större mataffĂ€r sĂ€ljer sprit, vin och alkoholhaltiga drycker, och inte nĂ„gra stycken heller utan ett helt upplag av olika sorter! 😁 TĂ€nk om det vore sĂ„ i Sverige, tĂ€nk vad enkelt allt skulle va! 😉 




Men nÀ nu ska jag sluta hÄlla pÄ det, hÀr kommer bilderna och jag lÄter dom fÄr tala för vad jag har varit med om idag! (MÄste bara förvarna om fula egobilder ocksÄ..)
Chao đŸ˜˜â€ïž












































































PĂ„ tal om odlade skogar som vi Ă€ven har i Sverige, men hĂ€r i Brasilien ska det tydligen vara spikraka skogar ocksĂ„ 😉😆 





Porto Alegre med hela gÀnget!

2013-12-10 @ 00:08:33
IgĂ„r va vi till Porto Alegre pĂ„ eftermiddagen. Vi vandrade runt och kollade pĂ„ olika saker, bl.a. Domkyrkan, lite statyer och konst i metall 😊 deras domkyrka va inte alls lika fin som Uppsalas varken pĂ„ utsidan eller insidan! 















Gubben som sitter hĂ€r Ă€r han som grundade staden och i museet som lĂ„g en bit bort fanns presidentens första bil 😛




Sen Ă„kte vi ner till stranden och gick strandpromenaden som vi hade tĂ€nkt göra förra lördagen nĂ€r vi va dĂ€r men dĂ„ va det ju heeeelt dött. Det va det inte nu kan jag lova! 😄 vi va Ă€ven upp i gasanlĂ€ggningen som finns dĂ€r som va stĂ€ngd förra gĂ„ngen. Vilken utsikt! Man sĂ„g hela staden!





BĂ€sta bilden pĂ„ hela kvĂ€llen 😆 Adri skulle fota oss.. 

En tĂ„gbana som aldrig blev klar dĂ„ nĂ„gon stal pengarna sĂ„ nu Ă€r den bara kvar för att se "fin" ut och minnas😝

GasanlĂ€ggningens skorsten, otroligt liten 😉 (fotot taget pĂ„ vĂ„ning 3) 

Arenan man ser mitt i bilden hĂ€r under Ă€r en av de arenor som byggs nya till VM-2014, vi Ă„kte förbi dĂ€r, rĂ€tt maffig om man sĂ€ger sĂ„ 😉

Nere pĂ„ strandpromenaden sĂ„ testade vi pĂ„ popkorn med smĂ€lt socker pĂ„ och nĂ„gon mjölksockerkrĂ€m, Riktigt Gott Faktiskt! Och vi testade Ă€ven pĂ„ en dryck som dom gjorde av sockerrör som dom pressade tsm med citron, ocksĂ„ Ă€ckligt gott! 😍



Dom hade nĂ„gon sorts dansuppvisning vid stranden ocksĂ„ men sĂ„g inte dom som dansa utan bara dom som spelade 😕 inge bra att va kort ibland...

TrÀden hÀr i Brasilien Àr inte direkt sÄna jag Àr van att se om vi sÀger sÄ... Men hÀftiga!



Vi va nog nere vid stranden i ca 2h och bara gick runt och kollade pĂ„ alla stĂ„nd och pĂ„ alla som cyklade, Ă„kte inlines, brĂ€dor osv. Dom stĂ€nger nĂ€mligen av en del av vĂ€gen varje söndag för att man ska kunna utöva dessa saker dĂ€r, lite hĂ€ftigt faktiskt 😊 
Men solen började gĂ„ ner sĂ„ vi bestĂ€mde oss för att gĂ„ hemĂ„t medan vi njöt av utsikten! SĂ„ nu tĂ€nkte jag lĂ„ta er njuta av den ocksĂ„ lite 😚 





Underbar kvĂ€ll i Porto Alegre helt enkelt! 
VĂ€l hemma Ă„t vi "Julgegga" som vi kallar det och vaniljkrĂ€m, gott! (Vad julgeggen bestod av lĂ„ter jag vara osagt) 
 
Nej nu blire mat och sen kommer en bildbomb frĂ„n dagens utflykt! 
Chao 😘

RĂ€ttelse..!

2013-12-09 @ 01:47:36
Det jag skrev om SaĂ” Leopoldo va inte sant.. Fick veta nu att jag missuppfattade det fel eller sĂ„ sa Adri fel, hon menade att Sao Paulo har 20 miljoner invĂ„nare inte SaĂ” Leopoldo. 😜 SaĂ” Leopoldo har drygt 200 000 invĂ„nare vilket alltsĂ„ betyder att staden Ă€r ungefĂ€r lika stor som Uppsala, lite större t.o.m. 😊 dock kĂ€nns den lika stor som typ Tierp, eller Alunda och Gimo tsm.. En gĂ„gata med lite butiker, en galleria och sen va den staden slut ungefĂ€r 😛 
Menmen nu har jag rĂ€ttat ett grovt fel sĂ„ ni vet! 

Ut pÄ Àventyr!

2013-12-08 @ 21:12:15
Nu ger vi oss ut pĂ„ Ă€ventyr! 😚



Teologiexamen 2.0

2013-12-08 @ 17:39:27
HĂ€r kommer lite bilder frĂ„n TeologiExamen igĂ„r. Rolando Ă€r en vĂ€n till Adri och det var han som tog examen i Teologi pĂ„ EST igĂ„r 😊 
Ceremonin va först booooring med massa prat och Ă€nnu mer prat och sen blev det vĂ€ldigt rolig nĂ€r dom fick sina examensbevis och sen blev det lika trĂ„kigt igen med massa tack-tal och babbel... 😁 sen pĂ„ kvĂ€llen hade vi ju fest för Rolando hĂ€r hos oss, jag gick in vid 1 för att jag höll pĂ„ att somna men nĂ€r jag rest mig upp sĂ„ blev jag med ens piggare sĂ„ ringde min lilla pojke i Sverige som hade börjat ploga dĂ„ (3 pĂ„ morgonen svensk tid) och sedan lĂ„g jag och pratade med honom tills klockan blev 4 sĂ„ i 2,5h â˜ș SĂ„ mysigt! Men nĂ€r vi lagt pĂ„ och jag skulle sova sĂ„ somna jag aldrig sĂ„ lĂ„g och snurra runt till kl va 5.. sĂ„ prata med Jimmie en stund till dĂ„ för att fĂ„ mig att somna, efter ett tag lyckades vi ✌
















Rörd Adri fick tackros av Rolando 🙈â˜ș




Imorse kom tvĂ„ vĂ€nner till Adri som ska bo hĂ€r i en vecka med oss, det Ă€r dom jag prata om som pratar svenska 😄 vi har Ă€tit lunch för en stund sen (rester frĂ„n festen igĂ„r) och sĂ„ har jag legat och pratat med min pojke i en timme ungefĂ€r men nu blir det byta om till bikini och ut och sola 😍 
Chao😘

Teologiexamen

2013-12-07 @ 21:11:59
Nu far vi mot EST som Ă€r universitetet för Teologi för att gĂ„ pĂ„ Rolando's examen innan vi beger oss hem igen för att fira resten av kvĂ€llen hĂ€r hemma 😊 

Lite egobilder sÄhÀr pÄ lördagskvÀllen ^^





Oj!

2013-12-07 @ 15:41:47
Oj! (Som betyder hej pĂ„ portugisiska â˜ș) 

Har ni sovit gott dĂ€r hemma i snöstormen Sven? HĂ€r har set varit lugnt iaf 😙 mamma har fĂ„tt 20cm snö och Chewie Ă€r överlycklig! 😄 söthunden! 

GĂ„r sov jag mest hela dagen, va jĂ€tte trött och frös.. Gick runt i mjukisbyxor och kofta medan det va 23 grader ute 😁 skönt va det iaf! 
Det va tvĂ„ killar hĂ€r och stĂ€dade igĂ„r pĂ„ förmiddagen eftersom vi ska ha fest hĂ€r i kvĂ€ll för en vĂ€n till Adri som tar examen  ikvĂ€ll 😊 vid 14 kĂ€kade vi lunch hela gĂ€nget, blev revbensspjĂ€ll och ris och fruktsallad med glass till efterrĂ€tt 👌 mumma!

PĂ„ kvĂ€llen sen Ă„kte vi till staden för att handla mat pĂ„ supermarket till festen. Blev en massa saker och sĂ„ köpte jag Ă€nnu en grej till min kĂ€ra pojke som jag tror han kommer uppskatta sen 😘 
NĂ€r vi stod och valde kött sĂ„ har dom grisköttet och lite andra "finare" bitar hĂ€ngandes sĂ„ som vi har i charkerna i Sverige men deras kött hĂ€nger i krokar, se bild! 



Till maten drack vi en jĂ€ttegod mörk öl 😄 enligt ena killen vi Ă„t med sĂ„ va det en "tjejdricka" och det förstĂ„r jag för den va rĂ€tt söt, men otroligt god! 

IgĂ„r kvĂ€ll/ imorse för er i Sverige sĂ„ pratade jag med Jimmie mesans han plogade, rĂ€tt mysigt att höra traktorn i bakgrunden nĂ€r man ligger i sĂ€ngen och pratar med den man tycker mest om :') 
Somnade inte förens 2 inatt (5 imorse svensktid) 💕

Idag tror jag det blir mest fix inför festen ikvĂ€ll och sen vid halv 6 ska vi Ă„ka till universitetet och kolla pĂ„ examen innan vi beger oss mot oss igen vid halv 22 för att börja Ă€ta och festa. KĂ€nns som om jag nog kommer spendera nattimmarna i telefon med min pojke ist för kommer inte fatta ett dugg av vad dom pratar om eftersom ALLA Ă€r brasilianare... Men det sĂ€ger jag absolut inte nej till 😄 skulle helst vara med i traktorn och ploga men det gĂ„r ju ej 😔 
Menmen nu ska vi Ă€ta. 
Chao 😘



Dagens hÀndelser

2013-12-06 @ 01:51:40
Vi va ju som sagt ner pĂ„ stan idag och vandrade runt i klĂ€desbutiker, hittade lite snyggt men bestĂ€mde mig snabbt för att jag inte ska köpa nĂ„got mer.. Har ju redan köpt massor till mig sjĂ€lv 🙈 
Jag köpte endast klĂ€nning jag har gĂ„tt och funderat pĂ„ sen första gĂ„ngen jag va in pĂ„ Marisa, en klĂ€nning jag verkligen gillade och som jag ska ha pĂ„ nyĂ„r â˜ș Kommer ingen bild eller beskrivning dĂ„ min kĂ€ra pojkvĂ€n inte fĂ„r veta hur den ser ut förens just pĂ„ nyĂ„r och jag vet att han lĂ€ser min blogg 😚 

Hittade dock denna som jag gillade ocksĂ„ men kĂ€ndes onödig 😏

Det enda jag kan tĂ€nka mig att köpa Ă€r julklappar till mina förĂ€ldrar eller syskon men vi fĂ„r se om jag hittar nĂ„got roligt och vettigt som dom kan tĂ€nkas gilla â˜ș 

Jag har gĂ„tt och suktat efter en vĂ€ska pĂ„ Renner men kunde inte bestĂ€mma mig för vilken fĂ€rg och sen tyckte jag att den va lite för dyr, 300kr.. Vad tycker ni? Är den vĂ€rd det och isf vilken fĂ€rg? 😐


Nu pĂ„ kvĂ€llen har vi varit till AndrĂ© och Cesar (tvĂ„ av Adris bĂ€ttre vĂ€nner hĂ€r nere) och umgĂ„tts, vi fick smaka en jĂ€ttegod kaka som Cesar hade bakat och sĂ„ kollade vi pĂ„ snygga pojkar i deras almanacka, ögongodis sĂ„ det bara skriker om det! 😍🙊 men jag har mitt egna ögongodis pĂ„ andra sidan jorden, bara 10 dagar kvar đŸ‘đŸ˜»đŸ’•

Dom hade tvĂ„ jĂ€ttesöta katter ocksĂ„, den ena va 5Ă„r och den andra snart 2mĂ„nader, och i Sverige sĂ„ skiljer man ju inte kattungar frĂ„n sina förĂ€ldrar förens de Ă€r 12 veckor men denna katt hade de fĂ„tt adoptera för ett tag sen och troligtvis sĂ„ tidigt för att dennes mamma var död eller sjuk eller att kattungen va nĂ€stan döende. sĂ„nt Ă€r vanligt hĂ€r i Brasilien, att man adopterar djur för att fĂ„ dom att överleva och inte som i Sverige dĂ€r vi troligtvis hade lĂ„tit kattungen fĂ„ somna in för att göra besvĂ€ret mindre för bĂ„de oss och katten. Denna katt mĂ„dde iaf i dagens lĂ€ge vĂ€ldigt bra och var full av liv dock pytteliten đŸ˜ŠđŸ‘ 










Adri har fĂ„tt sin nya bil idag ocksĂ„ sĂ„ nĂ€sta vecka Ă„ker vi till stranden och bor i en stuga dĂ€r onsdag - torsdag tror jag hon sa â˜ș Och pĂ„ lördag har vi fest för en kompis till Adri som tar examen och pĂ„ söndag kommer tvĂ„ vĂ€nner till Adri och Luci frĂ„n Uruguay som ska bo hĂ€r med oss i en vecka, och vet ni vad, DOM PRATAR SVENSKA 😄😄😄😄😄 överlycklig Pimpim fĂ„r flera som förstĂ„r henne! HjĂ€rnan gĂ„r pĂ„ högvarv nĂ€r folk försöker prata portugisiska med mig, fattar ju nada och dom förstĂ„r inte engelska sĂ„ blir ju jĂ€ttelyckat.. Not.. Kommer vĂ€l prata engelska nĂ€r jag kommer hem och sĂ€ga tack, hej och hejdĂ„ pĂ„ portugisiska 😁😖 kommer bli knas iaf! 
Men nej det va hela dagen och nĂ€sta vecka i ord sĂ„ nu ska jag nog sova om inte jag kan det fĂ„r det bli lĂ€sa lite bok. 
Chao 😘
 

Mot den "lilla" staden..

2013-12-05 @ 16:26:34
Nu beger vi oss mot den "lilla" staden jag och Luci, vi fĂ„r se vad som följer med hem 😏🙊🙈



SaĂ” Leopoldo

2013-12-05 @ 11:37:24
Godmorgon! 
Inatt har det spöregnat och Ă„skat som bara den hĂ€r.. Hoppas det blir bĂ€ttre vĂ€der idag under dagen för jag och Luci ska tillbaka ner till SaĂ” Leopoldo senare 😊 

IgĂ„r va vi som sagt dĂ€r för att fixa Luci's telefon och sen sprang vi runt i lite butiker dĂ€r dom sĂ„lde julpynt o sĂ„nt. KĂ€nns fortfarande wierd!  đŸ˜†
Efter det begav vi oss till Zimbawe som va restaurangen dĂ€r vi Ă„t. Vi delade pĂ„ en stor pizza dĂ€r man fick vĂ€lja tre olika smaker, jag valde en med Kyckling och Curry och Ost. Den va riktigt god faktiskt! Och dom hade lite speciellt för dom hade ost i kanterna och sesamfrön pĂ„ kanterna, det va förvĂ„nansvĂ€rt gott! SĂ€ger jag som egentligen inte alls gillar ost 👍👌 sĂ„ dom fĂ„r 4 av 5 pĂ„ sina pizzor.
Till det drack vi brasiliansk öl. Den hette Bohemia och var ljus men otroligt god för att va ljus! đŸ˜± ni som kĂ€nner mig vet att jag helst bara dricker mörk öl för ljus smakar bara beskt vatten.. Men inte den hĂ€r, den bĂ„de doftade och smakade otroligt mycket 😄 tummen upp för det! 👍 och det roligast va att det va en jĂ€tteflaska som lĂ„g i en hink med is, ungefĂ€r sĂ„ som alla fĂ„r champagne i filmer â˜ș 

Efter maten begav vi oss hemĂ„t igen, mĂ€tta och belĂ„tna! NĂ€ nu ska jag ta och gĂ„ upp och försöka ringa min pojke igen och Ă€ta lite frukost. Chao 😘

Ja juste jag trodde SaĂ” Leopoldo va en liten stad ungefĂ€r som Uppsala eftersom Porto Alegre va som Stockholm, dĂ€r hade jag fel.... SaĂ” Leopoldo har,, hĂ„ll i er nu,, 20 miljoner invĂ„nare! đŸ˜± det Ă€r ju fan som hela Sveriges befolkning gĂ„nger 2 i en liten stad..... Sjukt! 










TvÄ mÄnader av ren lycka!

2013-12-05 @ 03:10:05
TvĂ„ mĂ„nader av ren lycka har bara sprungit förbi, kĂ€nns som det va igĂ„r vi trĂ€ffades för första gĂ„ngen men Ă€ndĂ„ kĂ€nns det som vi kĂ€nt varandra i evigheter! 

Men Ă„h vad jag tycker om dig mitt lilla gullefjun! 😍 blir alldeles lycklig i kroppen av att vara med dig, tĂ€nk att jag kunde fĂ„ min egna lilla bondpojke tillsist :'D đŸ™ˆâ€ïž




Mot SaĂ” Leopoldo

2013-12-04 @ 20:01:19
Nu blir det mot lilla stan SaĂ” Leopoldo 😙



GRATTIS Àlsklingspojken!

2013-12-04 @ 18:15:20
Idag fyller min Ă€lskade Chewie hela 1Ă„r :D kĂ€rlek pĂ„ den pojken! đŸ˜â€ïž 

















The Big City!

2013-12-04 @ 11:28:13
Godmorgon!
Som sagt sĂ„ va vi i The Big City Porto Alegre igĂ„r och vi va inte hemma förens efter 22 igĂ„r kvĂ€ll sĂ„ orkade inte uppdatera dĂ„ :) 

Men vi gick runt och kollade pĂ„ staden en massa men det första vi gjorde va art gĂ„ in pĂ„ en marknad alltsĂ„ under tak typ som Saluhallen i Stockholm sa Adri att det va men för mig som aldrig varit dĂ€r har inget att jĂ€mföra med men de va massa smĂ„butiker som sĂ„lde kött, grönsaker och frukt, örter och typiskt Brasilianska saker :) 

Och det sĂ„ldes en massa sĂ„na hĂ€r bĂ„tar som man en viss dag om Ă„ret slĂ€ppte i vattnet lĂ€ngst stranden för att offra till Havets Gudinna, vĂ€ldigt fint skulle det va sa Adri och det kan jag tĂ€nka mig, en massa bĂ„tar med levande ljus som lyser lĂ€ngst stranden medan de sakta flyter ut, det mĂ„ste ju vara fint?! â˜ș

Efter vi varit pĂ„ marknaden började vi vandra genom staden och nĂ€r vi nĂ€stan va i andra Ă€nden av "gĂ„gatan" sĂ„ berĂ€ttade Adri om "stora torget" dĂ€r det förut hade varit hamn och de tvĂ„ stora husen som stod dĂ€r hade varit tullen och ett annat hus hade varit dĂ€r alla varor sĂ„ldes, idag finns Ă€r inte hamnen till för stora fartyg lĂ€ngre och tullen har tagits bort och i ena huset ligger posten idag 😊 har ingen bild pĂ„ det tyvĂ€rr men det va fint..

Efter det gick vi vidare lĂ€ngst gĂ„gatan och nĂ€sta stopp blev den stora vita kyrkan. Otroligt vacker!! Men fy för trappen.. 😁 det skulle tydligen vara vĂ€ldigt fint att gifta sig dĂ€r och det kan jag tĂ€nka mig men skulle aldrig vilja gĂ„ ner för den trappen i högklackat!! 😁


Efter att vi varit i kyrkan hade vi tĂ€nkt att vi skulle gĂ„ och fika vid sjön som ligger vid Porto Alegre men det fiket va stĂ€ngt... SĂ„ vi knallade vidare tillbaka mot mitten av staden men denna gĂ„ng runt pĂ„ utsidan för att kolla pĂ„ en gammal bro och pĂ„ ett hus som en arkitekt vid ett namn jag inte kommer ihĂ„g hade gjort. Det speciella med honom va att han alltid sa att det finns inget vackrare Ă€n en kvinnas kropp (det hĂ„ller jag med omâ˜ș) och dĂ€rför gjorde han ALDRIG hus som hade helt raka kanter.


Som ni ser sĂ„ ser huset ut som en kvinnas former 😉 för övrigt sĂ„ blev denna arkitekt ungefĂ€r 102Ă„r gammal innan han dog och det skulle tydligen inte finnas en enda stad i Brasilien som inte har ett hus ritat av honom.

Efter att vi kikat pÄ detta sÄ gick vi för att leta efter nÄgonstans att Àta. Tillsist hittade vi en liten mysig resturang dÀr vi slog oss ner. Vi bestÀllde in varsin Caipirinha (jag med jordgubbar, Luci med passionsfrukt och Adri en vanlig) medan vi vÀntade pÄ maten vi bestÀllde.




Samtidigt satt vi och lĂ€ste pĂ„ alla skyltar dom hade pĂ„ vĂ€ggen, vĂ€ldigt roliga sĂ„dana! 😄 hĂ€r kommer fyra stycken av alla! 






Att bestĂ€lla mat va inte det lĂ€ttaste för mig... ALLT Ă€r pĂ„ portugisiska och ingen kan engelska hĂ€r... 😑 


Jag valde iaf nĂ„gon sorts kyckling med hjĂ€lp av Adri och den va riktigt god faktiskt! 😄

 Efter att vi Ă€tit sĂ„ tĂ€nkte vi att vi skulle dra oss hemĂ„t för klockan va ca 20 men dĂ„ hamnade vi pĂ„ en klĂ€des butik ist 🙈
Och jag fick med mig tvĂ„ par jeans hem 🙊 hihi 
Jag brukar ha svĂ„rt att hitta jeans som sitter bra överallt och som inte Ă€r tvĂ„ mil för lĂ„nga... Och hĂ€r hittade jag tvĂ„ pĂ„ en gĂ„ng, sĂ„ dĂ„ fick dom följa med hem!  
Lovely 😍



Ja sen begav vi oss hem till oss igen och dĂ„ dog vi allihop i sĂ€ngarna pĂ„ en gĂ„ng. BĂ„de jag och Luci hade börjat frysa dĂ„ det hade börjat bli kallt ute sĂ„ jag vĂ€lkomnade verkligen vĂ€rmen i sĂ€ngen 👌
Men nu ska jag ringa min pojke... Jahapp hann inte för nu ringde han mig 😄
SĂ„ nu blir det prata med honom! 
Chao 😘


--> The Big City!

2013-12-03 @ 18:45:23
Nu blir det mot den stora staden Porto Alegre! Staden dĂ€r jag landade för 8 dagar sen â˜ș Staden har ca 2 miljoner invĂ„nare, alltsĂ„ Ă€r den ungefĂ€r lika stor som Stockholm, vilket Ă€r en liten stad hĂ€r i Brasilien som har ett invĂ„narantal pĂ„ totalt 200 miljoner personer 😬 det Ă€r mĂ„nga! 
Men vi höres senare, Chao! 😘





Solar förfullt!

2013-12-03 @ 14:12:22



Roadtrip del 2

2013-12-03 @ 00:46:23
Som jag lovade sĂ„ kommer hĂ€r del 2 av vĂ„ran roadtrip till bergen i lördags :) lite senare Ă€n jag tĂ€nkt men inte hunnit med riktigt... 

Vi besökte ju som sagt en massa stĂ€der uppe i bergen. En som hette Granada var tydligen ETT MÅSTE nĂ€r man Ă€r hĂ€r som turist 😜 det var tydligen staden med mest julpynt och det hĂ„ller jag med om! Men som sagt det kĂ€nns konstigt med julpynt och sĂ„nt mitt i sommarn 😆

Efter att vi gĂ„tt vilse i labyrinten och vandrat lite i butiker och varit in i en butik vid namn BLACK BULL som sĂ€ljer skinnklĂ€der och skinnjackor och dött lite över priserna sĂ„ Ă„kte vi och Ă„t. Vi Ă„t pĂ„ en resturang dĂ€r man liksom tog sallad och potatis/ris eller vad man nu ville ha i en buffĂ© och sen kom dom runt vid borden med kött, korv, ost and you namn it pĂ„ grillspett och skar en bit Ă„t dig om du ville ha. Otroligt gott kan kag lova! Och dĂ„ va jag sĂ„ tömd pĂ„ energi att det kĂ€ndes som att jag skulle svimma sĂ„ fort jag reste mig sĂ„ mat va verkligen behövligt för min stackars trötta sjuka kropp! 
NĂ€r vi satt och Ă„t började jag kĂ€nna av min handled som jag förut har kĂ€nt av, det gör ont nĂ€r jag böjer den i vissa vinklar, typ som nĂ€r man Ă€ter med tvĂ„ bestick... Körde iaf BoT den kvĂ€llen och nu Ă€r det bĂ€ttre men kan inte stödja helt pĂ„ den i vissa vinklar menmen :) (frĂ„gade mamma om jag verkligen skulle ta med en BoT padd och hon ba "ja gör det för sĂ€kerhetsskull" och glad för det tipset Ă€r jag! BoT in my ❀) 



BLACK BULL! 

Juste rĂ„kade hoppa över en del.. innan vi gick vilse i labyrinten sĂ„ va vi till ett stĂ€lle dĂ€r det fanns en damm som typ hette Svart sjön eller nĂ„tt liknande â˜ș DĂ€r Ă„kte jag iaf trampbĂ„t för första gĂ„ngen i mitt liv, vĂ€ldigt kul faktiskt 👏 
Och dĂ€r va det vĂ€ldigt tyskt om vi sĂ€ger sĂ„.. Bilderna fĂ„r tala för sig sjĂ€lva! 





Sen har vi det typiskt tyska dĂ„ 😉




Det va faktiskt riktiga svanar vid sjön ocksĂ„, med Adri i bakgrunden😄


Det vĂ€xte Hortensior överallt lĂ€ngst vĂ€gen upp pĂ„ berget! Verkligen ÖVERALLT!! (DĂ„liga bilder) 




Fanns fina ormbunkar överallt vid sjön ocksĂ„, som idag Ă€r fridlysta dĂ„ dessa Ă€r frĂ„n dinosauriernas tid. Coolt! 😃


Kunde inte hĂ„lla fingrarna i styr sĂ„ blev tvĂ„ nya bikinis och ett par skor,, hihi oups 😁




Det va nog allt frĂ„n vĂ„ran lilla roadtrip till bergen. Hoppas det var lite trevlig lĂ€sning för er! Nu ska vi Ă€ta lite innan vi gĂ„r och lĂ€gger oss. Chao 😘

Godnatt!

2013-12-02 @ 02:32:49
IkvĂ€ll har vi varit ivĂ€g pĂ„ adventsfirande hos ett par kompisar till Adri. VĂ€ldigt trevligt trots att det var lite svĂ„rt att hĂ€nga med i svĂ€ngarna 😉 Adri pendla mellan Portugisiska, Spanska, Engelska och Svenska, jag försökte hĂ€nga med i deras pratande (som va pĂ„ Portugisiska) men hĂ€ngde inte med i allt direkt sĂ„ Adri fick leka tolk Ă„t mig 😄 sen skulle man försöka prata engelska mitt i allt,, tror ni man mindes sĂ„ mycket av det man lĂ€rt sig i skolan eller? Svar NEJ! Men det gick bra Ă€ndĂ„! 😁 

Det blev mat som va typ en rĂ€tt gjord i ugnen som bestod av kyckling med ris och typ nĂ„gon sĂ„s/cream uppe pĂ„ och överst lĂ„g det som smĂ„ potatisstrimlor som va knapriga som chips.  VĂ€ldigt gott faktiskt!! 
Sen va det som pizza till det eller aa typ som tjock hemmagjord pizza men Ă€ndĂ„ inte, otroligt gott va det!! 😍 sen blev det vĂ„ra lussebullar och nĂ„gon typ puddingslikande kaka gjord av typ mjölk (lite som kalvdans fast söt som bara den) till efterrĂ€tt. MĂ€tt som bara den blev man iaf! 

Men nu blire sĂ€ngen sĂ„ man orkar upp imorrn igen. 
Chao
😚






Lussebak och glassÀtning

2013-12-01 @ 19:47:40
HĂ€r pĂ„gĂ„r lussebak för fullamuggar och glassĂ€tning. Blev vaniljglass, god men inte sĂ„ god som svensk gammaldags vaniljglass, den hĂ€r va jÀÀÀÀtte söt :( lĂ€ngtar hem till Sverige lite tror ja! 




Glad/God/Trevlig Första Advent!

2013-12-01 @ 12:16:35
Ja Vad ska man sĂ€ga? Glad, God eller Trevlig Första Advent?! 
HĂ€r Ă€r set grĂ„tt och kallt idag, Ă€r vĂ€l runt 23grader men det blĂ„ser och Ă€r molnigt 😕 ingen direkt toppendag om vi sĂ€ger sĂ„.. Hoppas ni har roligare vĂ€der hemma! Ni fĂ„r gĂ€rna uppdatera mig lite om hur det Ă€r hemma genom att kommentera 😉

Vi pratade om att baka lussebullar idag, men vi fĂ„r se, Adri har Ă„kt ivĂ€g en stund men Ă€r tillbaka till 11-isch sa hon. SĂ„ dĂ„ fĂ„r vi se vad som hĂ€nder. Jag ska ta och Ă€ta lite frulle nu tĂ€nkte jag. Sen blir det att skriva om resten av gĂ„rdagens roadtrip hĂ€r pĂ„ bloggen, kommer lite fina bilder dĂ„ ocksĂ„ â˜ș 

Menmen tills dess fĂ„r ni nöja er med min utsikt frĂ„n sovrummet idag 😘 Chao 




Roadtrip

2013-12-01 @ 01:35:00
Hej igen! 
Nu Ă€r vi hemma igen. Vi har varit ute och Ă„kt bil mest hela dagen. Vi Ă„kte upp i bergen och besökte lite stĂ€der dĂ€r, vi besökte nog nĂ€rmare 3-4stĂ€der totalt innan vi begav oss av hemĂ„t igen😊 
Det var vĂ€ldigt vackert i bergen, utsikten va makalös nĂ€r vi Ă„kte i bilen lĂ€ngst vĂ€gen upp och ner sĂ„klart! 




Vi Ă„kte lĂ€ngst en vĂ€g som hette "KĂ€rlekens VĂ€g" (minns inte vad Adri sa att den hette pĂ„ portugisiska), den bokstavligttalat slingrade sig upp för berget, det svĂ€ngde höger och lika fort tillbaka till vĂ€nster och sĂ„ höll det pĂ„ i evigheter😜 eftersom Adri Ă€n inte har nĂ„gon egen bil sĂ„ fick vi hyra en,, och det blev en liten ful Cheva. x)

Vi gick runt i lite stĂ€der och kollade i butiker och kyrkor och hur dom hade julpyntat i stĂ€derna. KĂ€nns sĂ„ konstigt att se allt julpynt mitt i sommaren, funkar liksom inte i mitt huvud, julen Ă€r ju pĂ„ vintern inte sommaren 😆 






Vi försökte oss Ă€ven pĂ„ att ta oss igenom en labyrint som fanns i en av stĂ€derna, dock misslyckades vi sĂ„ vi fick vĂ€nda och gĂ„ ut igen 👎 

Vilse i labyrinten 


Det hĂ€nde massa mera saker men just nu orkar jag inte skriva mera, skriver en fortsĂ€ttning imorrn ist. 
Har precis pratat med mitt hjĂ€rta pĂ„ andra sidan jorden och nu ska jag hoppa i sĂ€ng! Klockan Ă€r 22:34 hĂ€r sĂ„ dags att sova nu â˜ș 
Chao

RSS 2.0