"Välkommen till Norrland"

2012-11-30 @ 16:48:00
japp som rubriken säger så får jag nog faktiskt säga "Välkommen till Norrland" :p vi har fått 50cm snö på 2dagar och jag är överlycklig :D
 

Snö, snö och ännu mer snö!

2012-11-28 @ 18:16:00
Japp och det är jag så fruktansvärt glad över :D Jag älskar snö och kommer alltid göra!
Jag har längtat efter snön i ett par veckor nu, och nu har vi äntligen fått ett par cm och det kommer bara mer och mer så jag är lycklig. Har även gjort vinterns första snöboll nyss när jag va ut och gav hästarna, en tradition för mig är att alltid kasta lite snöbollar med Klippa som hon älskar att jaga och även denna vinter fick jag chansen (Y)
Dock fasar jag lite över hur och om Upptåget kommer gå till Gävle imorrn :s hoppas UL fixar den här vintern iaf..
inge kul om det är så att vi kommer halvvägs och så säger dom att "nä tåget kommer bara gå till Tierp för att det är för mycket snö osv.." -.-' hoppas inte det!
 
Såhär såg det ut imorse när jag gick ut och morgonfodrade och nu är det ännu mer :D
 
Efter en mycket lärorik dag med Annika på Djursjukvården så åkte jag till systrarnas + Arvids lägenhet i Alunda och spenderade lite tid med Baltiz och Agge innan mamma kom och hämtade mig. Baltiz hittar alltid på något roligt och idag skulle han envisas med att sitta i korgen som stod under vardagsrumsbordet, inte världens största korg valde han heller... men fy så söt man får va ibland :'D

Agge till höger och Baltiz till vänster
 
Men nu ska jag skriva klart uppgiften om smärta hos möss och råttor och sen blir det duschen och tidigt i säng, för imorrn är det Kemi i Gävle som gäller för hela slanten :)
Ha det kung i det underbara vädret!
XOXO Pim

möss och råttor

2012-11-27 @ 19:04:25
Just nu sitter jag och skriver på en uppgift till djursjukvården som första utkastet ska in imorrn. det handlar om hur man ser smärta hos möss och råttor och sen när uppgiften är helt klar så ska vi publicera dom på wikipedia, så det måste verkligen bli bra :p haha
 
Inte lätt att hitta vettig fakta och formulera det bra så camen fick roa mig lite en stund :p
 

Duktig tjej

2012-11-21 @ 20:26:06
Har gjort klart sista labbrapporten, hemtentan i Idrott och nästan hela slutsatsen av träningsprogrammet i idrotten :) känner mig duktig.
Har även varit ut och gått med Ella idag, fick bli lydnadsövningar,, märktes att det inte va jag som hade hållit på med henne på en vecka.. -.-'  Blev mycket stanna-backa-stanna och stanna-skritta-stanna och när hon inte stannade ja då fick hon backa gjorde även skritt-trav-skritt och stanna-trava-stanna och i traven  fick vi backa vääääldigt mycket i början för hon va mer i luften än på marken den lilla sötan :* men efter några upprepningar av varje sak så kom hon ihåg vad det va jag vill och då skötte hon sig bra, inte lika bra som vanligt men bra :) hon blev iaf väldigt glad över att få komma ut (Y)
Men nu ska jag ringa syster och sen blir det nog mat strax.
Ha det kung
XOXO Pim
 
 
Ge mig vit snö och jullov nu, bara det som saknas
 

Mitt hjärta börjar bli tjock :')

2012-11-21 @ 00:41:55
Idag har jag suttit hemma och gjort en labbrapport och lämnat in den :) känner mig duktigt.det är väl typ det jag gjort idag förutom fixat stallet o sånt. Blev lite ofokuserad när jag skrev på labben att jag började drömma mig bort till studenten och kollade lite klänningar, har nog redan hittat den jag vill ha ^^ men tänker inte avslöja något alls förens jag köpt en klänning :) Studentmössan är redan bestäld så nu är det bara klänningen kvar.
 
När jag tog in hästarna idag så stod jag och mös lite med Ellis, hon har ju blivit lite bortglömd i en vecka nu eftersom jag varit sjuk men imorrn tänkte jag ta mig ut på en liten promenad med henne, hon är världens bitch just nu vilket tyder på att det var för länge sen hon reds/fick komma ut :p så imorrn tar vi och gör något åt det.
Såg även i måndags (första dagen jag såg henne på nära håll på en vecka) att mitt hjärta har börjat blivit tjockis :') hon är i 6e månaden nu så nu är det dags för henne att tjocka på sig men jag blev så chockad när jag såg det, blev så glad :D
 
Innan hon betäcktes
 
Nu 6e månaden
 
Min älskade lilla tjockishäst :D

Sjuk..

2012-11-19 @ 22:30:24
Hej, förlåt att jag inte har skrivit på några dagar men jag har varit sjuk sen i tisdags förra veckan.. Va i skolan på förmiddagen då men mådde redan dåligt när jag åkte in så åkte hem direkt efter lunch och sen dess har jag haft både feber, ont i halsen och lederna och världens jävla huvudvärk.. hatar det. men nu är jag nästan helt frisk men har valt att stanna hemma några dagar till för att låta kroppen bli helt friskt, hatar mig själv när jag stressar och går tillbaka till det vanliga livet när jag fortfarande är halvsjuk för då är jag halvdålig i ett par veckor och sen blir jag sjuk igen. så nu tänkte jag testa en ny variant och vara hemma lite längre och låta kroppen vila upp sig helt :)
 
Idag va jag iaf in till skolan och hämtade lite saker så jag kan göra lite uppgifter som jag inte har hunnit och som jag har fått nu under förra veckan så imorrn blir det kemi-plugg och hinner jag så tänkte jag börja med djursjukvården också :)
Ha det så bra så länge, nu ska jag lägga mig och kolla på Chuck (som jag har kollat säsong 1 och 2 under förra veckan ^^) och sen sova.
XOXO Pim
 

Hemma igen :D lycka!

2012-11-13 @ 22:46:00
Världens finaste Saffi är hemma igen efter att hon varit borta i typ 2 veckor :D dock full med kåda och isolering..
Jag tänkte faktiskt när jag gick in från stallet att jag säkert aldrig skulle få se henne igen oså kommer Janne in och säger att hon är uppe på pannrummet precis efter att jag kommit in :D LYCKA!!
 

Mår apa..

2012-11-13 @ 15:18:58
Fyfan så äckligt jag mår.. :( åkte till skolan med ont vid bihålorna gick i skola på förmiddagen men efter lunch mådde jag inge bättre så skippade idrotten och åkte hem ist så nu ligger jag i sängen men mjukisar och en yllefilt och kollar på Summerland och snorar, hostar och nyser. ska knapra i mig en ipren strax medan jag väntar på att ett avsnitt ska ladda klart :) vill verkligen inte bli sjuk,, hatar det.. och har verkligen ingen tid för det.. djursjukvård imorrn, kemi i gävle på torsdag (två labbrapporter ska va klara tills dess), förberedelse för nationella i Svenska på måndag nästa vecka, NP Talet på tisdagen och Uppsatsen på fredagen.. usch hatar att jag kommer skjuta upp massa saker nu :( menmen man måste få va sjuk ibland också även fast jag inte vill.
Ella får vila idag eftersom jag är helt jävla död..
Är det någon mer som håller på att bli sjuk eller är sjuk? :)
XOXO Pim
 

Svenska Nationella talet,, vad ska jag skriva om? förslag uppskattas!!

2012-11-11 @ 19:11:22
Just nu sitter jag och väntar på att avsnitt 6 (säsong  2) av Summerland ska ladda klart så tänkte att jag kunde uppdatera här lite :)
Idag har jag gjort INGENTING,, väldigt skönt faktiskt :) regnade imorse när jag vaknade kl.10 så sprang ut och kastade ut hästarna och sen in och käka frulle. tänkte rida men det slutade aldrig regna så fastnade i Summerland ist och nu sitter jag fast här.. ^^
Måste komma på något att skriva om till mitt tal i Svenska nationella också.. några förslag?
Årets tema på NP är värderingar och texthäftet heter Hissa eller Dissa.
Jag uppskattar all hjälp jag kan få för jag har NO IDEA vad jag ska prata om!
Aja nu har summerland laddat klart så nu ska jag kolla vidare :)
XOXO  Pim
 

Bland det sjukaste jag har sett!

2012-11-10 @ 23:01:17
Jag såg den här på en tjej i min klass blogg, och jag håller med henne det är bland det sjukaste jag har sett!
 
 

Otroligt trevligt!

2012-11-10 @ 21:27:00
Imorse vaknade jag halv 8 så gick ut och red halv 9, Ella skötte sig toppen bra, riktigt pigg och framåt! Red bara en liten tur barbacka med hacket övade lite galoppfattningar men skritta och trava mest :) Efter det blev det fixa sig och åka till stan och träffa Jocke, väldigt trevligt! vi vandra runt på stan ett tag, fikade på Café Årummet och sen satt och snackade på varma gubben ett tag, aldrig sett en människa som blivit så fascinerad av att den va varm (han kommer inte från uppsala) ;D haft en så otroligt rolig dag, skrattat mer än jag gjort på väldigt länge! :D
Fick även oväntat besök av Frida och Klas nu på kvällen, satt och snackade och skrattade osv. väldigt trevligt! :D

Min dag har verkligen varit en toppen dag!
men nu ska jag snart sova för har ändå inget att göra ikväll :) så godnatt och sovgott.
XOXO Pim

6 månader.. hur har jag klarat mig?!

2012-11-08 @ 23:28:31
Den 4 maj 2012 lämnade du mig för sista gången. Många tårar av saknad och längtan efter dig har fälts. Du va min vita kung, mannen i mitt liv och det kommer du alltid förbli, ingen kan ersätta dig eller oss. Alla tävlingar, träningar, med- och motgångar, skador, igångsättningar, skritturer, galopper över fälten, fältävlansträningar, dykningen på ryttarstadion i Stockholm 2011, höjdhoppningen i Gimo 2009 där vi tillsammans tog oss över 125cm, träningen för Micke Schultz där vi hoppa 110-115 på storhästavstånd, första segern 14 juni 2009 vilket även va hoppfinalen av och då blev det även andra plats i totalfinalen av EKOHUS allround ponnycup, dubbla segrar i Gimo 18 okt 2009 (hamna i tidningen då), dubbla segrar på UPK 5 juli 2009 (två segertäcken) och alla bus och lekar vi hittat på, kan hålla på i år och dar men det är minnen som är oförglömliga och omöjliga att ersätta. 4år fick jag med dig, fyra helt fantastiska och underbara år, jag önskar flera gånger om att jag kunde få dra tillbaka tiden ett par år och sen stanna där resten av livet ut. Jag vill höra ditt "godmorgon" när jag morgonfodrar, få morgon- och kvällspussarna, kunna lägga armarna om din hals eller fläta in fingrarna i din underbara man rida i hagen utan något alls.Åh vad jag saknar dig mitt hjärta!
 
Jag kommer ALDRIG glömma dig, det är en sak som är säkert och jag kommer fälla många fler tårar för dig!
Den 4 november va det 6månader sen jag lämnade över dig, SEX HELA MÅNADER?! hur har jag klarat mig utan dig?! jag har inget svar på det för jag vet faktiskt inte hur jag överlevt.. Tårarna rinner vid bara tanken på dig just nu, skulle kunna göra vad som helst för att få dig tillbaka, om så bara för en dag.
 
Sista gången jag satt på dig min vita Kung :'(




 
 
 
 
 
 
 
Texten i denna låt får min att tänka på min Kung, den passar så bra in på hur jag känner!
 
♥ JAG ÄLSKAR DIG DÅ, NU & FÖRALLTID MORITZ! ♥

Summerland in my <3

2012-11-06 @ 22:36:01
Som jag sa igår så har jag äntligen hittat min älsklingsserie som gick 2004, jag är som besatt av den och har nu precis kollat klart hela säsong 1 :D så underbart bra! Jag rekommenderar er verkligen att kolla på den, jag skrattar, gråter och njuter om varannat så bra är den. :') Imorrn börjar jag nog med andra säsongen men får se, borde plugga lite matte också ^^
 

 
Snyggaste pojken ever, Jesse McCartney ♥ japp jag blir lite fjortisvarning när jag ser honom ^^
 

Tillbaka till vardagen, Ella va super fin i benen både igår och idag så idag blev det en liten tur på 45min med mest skritt, lite trav och några enkla fattningar bara :) hon gick bra men var väldigt pigg så det var vääldigt dumt att rida utan martingal.. huvud i ansiktet?,, japp!
Imorrn är det djursjukvård men får se hur jag mår imorrn när jag vaknar för idag har jag haft världens huvudvärk och ont i lederna vilket brukar betyda att jag inom kort är sjuk :( menmen får hoppas jag klarar mig!
Nu måste jag sova för imorse försov jag mig också.. klockan ringde 05.18 och jag vaknade men dum som jag va snoozade jag och vaknade 06.50 ist.. SMART PIM.. NOT!
Aja imorrn får jag inte göra samma sak iaf så nu måste jag sova. Ha det kung och sovgott!
XOXO Pim

@ School

2012-11-05 @ 10:09:45
Japp nu sitter man i skolan då, har precis läst ut häftet till Nationella Provet i Svenska B som vi ska gå igenom på Svenskan efter lunch. Så just nu gör jag inte så mycket mer än lyssnar på musik men tänkte väl räkna lite matte den sista stunden innan lunch :) sen blir det svenska till halv fyra.. blöää orkar inte
Aja jag får hoppas Ella är bättre i benen idag så blir det en lite skritt tur på henne iaf (y)
Vad gör ni läsare för något kul idag då? :)
Vi hörs senare för nu måste jag plugga igen, ha det kung!
XOXO Pim
 
Ibland känns det konstigt att inte se en blondin i spegeln längre

Dagen

2012-11-04 @ 21:15:04
Hejsan!
Igår började det åska på kvällen när jag låg och kollade på Summerland så blev tvungen att avbryta mitt i :( men kollade klart på den idag :) Summerland är den enda serie jag tycker är så bra att jag kan kolla om och om igen, dock har jag inte hittat den förut men igår fann jag den och det gjortde hela min kväll :D Den är så sjukt bra!
Menmen just nu sitter jag hos Alex och pluggar och äter godis :) Ellis fick vila idag igen för imorse va hon svullen från kotorna och ner så lite bättre har det blivit iaf :)
 
Igår sydde jag även ett nytt "lock" till min tvättkorg och en klädpåse till min säkerhetsväst i mitt fina älskade limegröna linnetyg, blev väldigt nöjd (y)
 
Två dagars arbete sen var allt rent igen ;D

Trasselsudd!

2012-11-03 @ 21:00:00
Fint trasselsudd av lindor ;)
 
 
 
 

Hovistime

2012-11-03 @ 14:28:44
Nu har Pia precis varit här och skott hästarna :) Ellis och Lorento fick nya skor medan Sherry och Crazy bara verkades eftersom dom går barfota :) Ella va genomsvullen i alla fyra idag från knäna/haserna ner till hovarna :s har ingen aning om vad det kan va, hon är inte varm och inte halt bara svullen :( Pia sa att det är för att det är så lerigt och mjukt överallt,, men hon är varken lerig om benen eller har mugg då jag är väldigt noggrann med att hålla henne ren och torr.  någon av er läsare som varit med om liknande eller har några tips på vad det kan va?
Ella brukar vara den i stallet som har torrast och finast ben men nu är det tvärt om :(
Aja idag får hon vila eftersom hon både är nyskodd och är så svullen, får hoppas det ger sig snart!
Nu ska jag nog ta och dunka musik och plugga lite matte.
Ha det kung!
XOXO Pim
 
Min älskade och saknade Kung och min fina Prinsessa!

Städat hela huset!

2012-11-02 @ 20:07:21
Dagen började med att fundera ut vad jag skulle göra idag,, slängde typ 2h på det ^^
När jag väl bestämt mig så gav jag mig ut på en timmes ridtur på prinsessan, hon börjar bli galet fin i formen nu, jobbar rygg och går lång och låg och INTE spänner underhalsen (Y) :') ska bli kul att åka till en ridbana snart och se hur hon går när jag kan rida igenom henne mer ordentligt. Kan ju inte rida nånstans mer än på vägarna för det är dyngsurt överallt.. :( menmen hon gick riktigt fint i traven idag iaf, galoppen va inte lika fin som igår men inte helt tokig den heller, fattningarna krånglar fortfarande men väl i galoppen går hon bra med runda fina språng :)
 
Efter det fixade jag stallet och sen städade jag hela huset, eller aa jag dammsög hela men städade bara hallen, köket och mitt rum grundligt :) känner mig väldigt duktig faktiskt, men hade ju inget annat att göra så då kunde jag lika bra göra det eftersom ingen annan i familjen tänkte göra det.. kan satsa pengar på att det ser lika förjävligt ut igen inom loppet av ett par dagar.. men nu ska jag springa och ta mina chips, min dipp och min saft och kuta upp till tvn och kolla på x-factor, kan ju inte missa idag när One Direction ska uppträda ^^ hehe
Någon mer än jag som kollar bara för att se hur One Direction är live?
Aja vi hörs!
XOXO Pim
 
 

Varit duktig (y)

2012-11-01 @ 23:16:53
Nu på kvällen har jag faktiskt varit lite duktig och räknat lite matte :) dock dampade jag på ett tal som jag inte lyckades lösa trotts att jag gick vidare och tillbaka senare typ 100ggr.. menmen får fråga Hanna sen om hon lyckades :)
Men nu hade jag tänkt sova, så ni får ha det kung!
XOXO Pim
 
 

Ett byte :D

2012-11-01 @ 15:27:15
Idag gjorde Ella sitt livs andra enkla byte (hon har gjort ett förut) :D helt okompliserat bytte jag galoppskänkel och satte om och hon BÖT utan travsteg :O chockad! Hon har ju haft så mycket problem med galopperna och idag funkade fattningarna bättre än på länge och hon va pigg ashell och försökte hoppa mig ur sadeln idag igen sötan! :'p Men satan så fin hon va!
Red ut med syster och travade och galopperade en del, gjorde många tempoväxlingar för att få henne att lyssna på mig och sen i galoppfattningarna så satte jag ihop henne den här gången också och hon blev då så laddad att vi fick till riktigt fina fattningar, i början fick hon till fattningen men efter ett steg så skrittade hon igen.. så efter några gånger med samling-fattning-full fart frammåt så fatta hon att det va galopp jag ville ha och inte skritt och då fixade hon det på engång :) så kul att rida henne när hon är arbetsvillig och sammarbetsvillig!
Imorrn blir det nog nått liknande men inte lika krävande som idag utan bara några fattningar, tempoväxlingar, övergångar mm. :)
Hovis skulle kommit idag också men hon kommer på lördag ist.
Nu ska jag äta innan magen äter upp mig inifrån..
Ha det kung!
XOXO Pim
 

RSS 2.0