Cykla 1mil och rida 2ponnyer (y)

2011-09-29 @ 23:09:39
Hejsanpejsan!

Idag har jag gått i skolan och haft Kemiprov och inlämning av Mattehemtentan :) Kemiprovet gick riktigt bra (tycker jag) tror jag har typ alla rätt eller nått sånt (Y) Mattehemtenta va inte lika enkel kan vi ju säga.. igår skrejkade min hjärna.. great! Jag får säkert bara G+ på den.. INTE OKEJ!!

Sen så hade jag ingen hämtning i Gimo så fick be Siri ta med sig en cykel upp när hon åkte till bussen så jag kunde cykla hem. 1mil hem har jag från Gimo (y) fick gå de första 35min då syster inte hade kommit än när jag gått av,, sen cyklade jag 2/3 av milen på 25min, så det tog totalt 1timme hem fast det borde bara ha tagit 35min (om jag hade cyklat hela vägen)! Jag hade iaf trevligt sällskap av Hanna på bussen! :D

När jag kommit hem va det bara att äta något och ut o rida två små söta ponnyer! Båda två gick super fast Moritz måste verkligen klippas imorrn! Han ser ut som en lurvig liten vit björn nu :o :s INTE OKEJ!!

Imorrn måste jag plugga oxå! helt sjukt stora grejer att göra till måndag och tisdag nästa vecka... Slaktuppgiften och Judendoms uppgifterna... :s BLÄÄÄ!!

Men nu ska jag nog sova!
Hare bäst!
PUUUSSS

Today is a good day!

2011-09-28 @ 15:42:01

Hejselisvejseli!

Imorse red jag ut en stund barbacka på Moritz :) han tyckte det va mysigt!
Sen åkte jag till skolan och hade Mattelektion från 12.15-13.40 :) sen efter det fixade jag filmen på Jojje från tävlingen den 11 september (Y) datorn hemma har strejkat gällande filmgörning så fick göra den i skolan ist.. Men nu är den klar iaf!

Så här kommer den!



Sen nu när jag är klar i skolan så ska jag gå till Café Linné hörnan och hämta mina nycklar till syrrans lägenhet sen ska jag åka dit upp för att hämta lite saker åt hennes katt som är hos oss, sen kommer mamma och hämtar mig där :) sen blire hem o rida Jojje och sen plugga Kemi till provet imorrn och göra klart Mattehemtentan som ska lämnas in imorrn! (Y)

Ni får ha det bäst! och kommentera så mkt ni orkar är ni snälla! :D
PUUUSSS

Före- och efterbilder Jojje!

2011-09-28 @ 15:32:48
Det gick rekord fort att klippa honom,, 1timme och 15min :o helt sjukt fort med tanke på att jag klippte hela honom!!

Här kommer före- och efterbilderna på Jojje!

Före!


Pälshögen!


Efter!


Efterbilden blev dålig då jag kom på det när jag hade satt på honom täcke redan så jag tar en ny idag!
Moritz orkade jag inte klippa igår så jag klipper honom idag eller på fredag ist :)

PUUUSSS

Tindra är super duktig! :D

2011-09-27 @ 17:55:43
Idag efter skolan åkte jag till Marie och hjälpte henne med att rida Tindra :) Vi red ut en liten stund, och vi travade tom :D SUPER DUKTIG PONNY!! Det är första gången vi travade :D Hon kommer kunna bli riktigt bra den där lilla donnan! superhärlig trav!!

Ingen superbra bild men hon är iaf supersöt! <3



Nu är jag hemma och har ätit så nu ska jag ut och klippa lilla Moritz :) klipper nog Jojje idag oxå (y) för kommer inte orka göra det imorrn på morgonen :s sen blire nog till att ut och skritta dom små sakerna sen *thumbsup*

Ikväll måste jag göra Mattehemtentan!! och läsa på till Kemiprovet!!! Jipp-ie..
Ni får ha det så bäst så länge så kommer före- och efterbilder senare ikväll :)
PUUUSSS

NI ÄR DÅLIGA PÅ ATT KOMMENTERA!!!..

2011-09-27 @ 17:44:57
NI ÄR DÅLIGA PÅ ATT KOMMENTERA!!! JAG VET ATT NI ÄR TYP 10ST (?) SOM FÖLJER MIN BLOGG,, KAN NI INTE SNÄLLA LÄGGA TILL EN KOMMENTAR LITE DÅ OCH DÅ?!
SKRIV GÄRNA OM DET ÄR NÅGOT NI VILL JAG SKA SKRIVA OM!

HARE BÄST OCH BÖRJA KOMMENTERA!
PUUUSSS

Blöt och trött liten Jojje efter..

2011-09-27 @ 17:42:23
Blöt och trött liten Jojje efter genomköraren i söndags..

Bror Hjorts Hus, Religion lektion och Hoppträning i Gimo...

2011-09-26 @ 22:41:57
Hejsansvejsan!
Skolan idag har varit rätt rolig faktiskt, :p hade studiebesök på Bror Hjorts Hus från 8.30 till 10.00, där fick vi testa på att göra en miniatyrskulptur i lera och jag gjorde ett djur som va blanding mellan Mask, Drake och Katt :P bild kommer sen när vi har fått tillbaka dom :)
Den blev väldigt söt och fin, iaf vad jag tycker så jag är väldigt nöjd med den!
Gissa vad Josse gjorde xD jo såklart en kuk,, är ni förvånade? Det är inte jag iaf! xD

Sen hade vi religion med Andreas :) lektionen va lika rolig som den alltid är,, finns alltid något vi typ asgarvar åt! xD
Sen hade jag hoppträning för Jempa Borgman i Gimo, 18.30-19.30 :) Det finns tillfällen då det har gått bättre.. men jag är nöjd med lilla Jojje ändå :) det är inte så konstigt att han blir trött fort när han ser ut som en lurvig björn och måste hoppa i ridhuset! (Men på onsdagmorgon ska jag klippa honom!) Både jag och Jojje va typ döda på slutet,, han pga sin päls och jag pga att jag typ är sjuk..  Jag vill INTE bli sjuk!

Imorrn har jag lektion om slakt och om blommor sen har jag mentorstid sen slutar jag vid 14.30 :) men jag kommer gå tidigare då jag ska till Marie och hjälpa henne med Tindra igen och bussen till henne går 14.30 :)
Sen ska jag klippa min lilla hartuss till pälsboll (Moritz) när jag kommer hem från Marie (Y)

Men nu måååste jag sova om jag ska orka upp imorrn!
Hare bäst!
PUUUSSS

Får-rädda galna häst! xD

2011-09-26 @ 00:11:46
Kul att min häst är rädd för får... fast det går nog över,, hoppas jag! Lilla Ella fick träffa på får idag för första gången i sitt liv, och hon tyckte dom va väldigt intressanta fram tills dom började springa mot henne då vände hon på en femöring och galopperade 10meter innan jag lyckades få stopp på henne xD det gjorde hon 2ggr,, sen kunde vi gå förbi,, sen när vi kommit halvvägs så ser hon ett får i skogen o tror ni inte fåret skulle börja prata med oss oxå xD Ella flög i luften! Galen häst man har!

Va och hjälpte Marie med Tindra idag :) Tindra va suuuper duktig! stooor skillnad från sist! Ska dit på Tisdag igen :)
Red en riktig genomkörare (dressyr) med Jojje idag, han fick gå rätt hårt, så han va helt blöt när vi kom tillbaka, så jag va tvungen att duscha honom,, och gissa om han inte va super duktig och stod still under tiden jag duschade honom då :D stoooor skillnad från första gången! Han kan nog ha lärt sig att att bli duschad inte är så farligt när han åker här ifrån :)

Jag orkade inte ta med ponnyerna till Marie idag,, Moritz fick vila idag, jag lärde honom bara lite trix idag ist :) håller på att lära honom, Sherry och Ella att buga, och Sherry och Moritz gjorde det nästan helt idag :D Galet lättlärda hästar!

Imorrn har jag hoppträning i Gimo för Jempa, kommer rida Jojje då jag inte vill hoppträna Moritz så mkt :)
Men nu mååste jag sova för har Studiebesök med skolan imorrn.. börjar 8.10.. :(
Hare bäst!
PUUUSSS

Veronica Maggio på Grönan!

2011-09-24 @ 22:28:50
Veronica Maggio konserten va väldig bra!
Fast att vi sen missade pendeln till Upplands Väsby med 2sek bara för att vi inte tänkte på att det va samma som gick till Märsta.. O när vi väl kom till Upplands Väsby med nästa pendel så skulle ju såklart Upptåget till Uppsala vara inställt.. Så nästa tåg gick 1timme senare o kom in i Uppsala 00.17.. Min buss hem gick 00.15.. Fan ta Upptåget.. Tur är har man en snäll syster med lägenhet i stan så blev till att sova där i går natt igen (y)

Och idag har jag
ridit Ella :D hon va riktigt fin faktiskt! Galopperade tom (Y) fast blev mest hopp på alla 4a efter en stund.. xd det ser nog rätt kul ut när jag sitter och typ asgarvar medans min häst hoppar fram.. xd HAHA
Hennes skor sitter kvar! än så länge! (Y) Boots på i hagen,, ALLTID!!

Imorrn ska jag till Marie och hjälpa henne med Tindra (hennes 4åring) och så ska jag ta med mig Moritz och kanske Jojje och rida på hennes ridbana (Y) :) Kommer bli toppen nyttigt för dom båda att gå på banan!

Men nu är det sängdax innan jag somnar.. :s jag kommer va sjuk snart eftersom jag är,, och har varit i en vecka nu,, trött vid 22-tiden.. kul.. mkt kul.. *not*
Ni får ha det så bra!
Godnatt!

PUUUSSS

Svenk seger i EM! :D

2011-09-18 @ 19:48:45
Helt sjukt grymt! Rolf-Göran knep GULDET i EM-finalen idag!! :D Första EM-guldet någonsin för en Svenskryttare! :D
Fan va gryyyymt! På TV4 Sport kl. 23.00 är det sammandrag från EM-finalen i Madrid, men jag kan inte kolla för är hos pappa "/ jag som hade velat se Roffes grymma ritt!

Henrik von Eckerman
knep 5e-platsen :D helt galet bra!
Och i fredasgs så knep det Svenska landslaget 5e-platsen och därmed en OS-plats på OS i London 2012! :D
Helt galet bra helg det har varit för Ridsports Sverige!

Men nu ska jag äta och sen kolla på Idol (Y)
Hare bäst!
PUUUSSS

Syrrans lägenhet helt för mig själv :D

2011-09-16 @ 19:59:26
Blir en lugn kväll ikväll :) har syrrans lägenhet i stan helt för mig själv :D strax duschen sen blire glass, chips och dipp och någon bra barnfilm om det inte finns något bra på tv :) Baltazar är redan jätte jätte gosig (y) myspyskatt! Får se om man får sällskap eller om man blir själv :) Ni får ha det bäst! PUUUSSS

Hovis va här idag!

2011-09-14 @ 01:12:54
Hovis va här idag o skodde Moritz, Jojje och Ella :) Jojje ska vila några dagar nu då han kan bli lite öm i fötterna då vi va tvungna att verka rätt mkt för att få ordning på hans hovar "/ han hade myggjagare till fötter alltså långsmala och spetsiga hovar,, så nu satte vi bakskor på framfötterna oxå för framskorna passade inte, så till nästa gång så hoppas vi på att dom har breddat sig så att han får snygga fossingar igen :D Imorrn kommer alla hästarna få vila då jag inte vill rida dom precis efter skoning. Men sen så kan jag äntligen börja rida Ella igen då hon har 2 skor nu ist för 1,, och nu ska hon ALDRIG mer få gå utan boots i hagen.. jag orkar inte se fler skor flyga i luften när hon busar!..

Menmen nu måste jag sova! Börjar visserligen inte förens 12.15 imorrn men jag ska orka upp oxå (Y)
Hare bäst!
PUUUSSS

Min underbara helg + första dagen på veckan!

2011-09-13 @ 10:36:01
Söndag 03.00
Det blev en väldigt trevlig och lyckad kväll i Uppsala tsm med Bella o Anna :-D träffade även massa andra roliga människor såsom, Emelie, Fia, Linn x2, Fridus m.fl. :-D
Nu ska jag sova då klockan ringer om 2h o 45min (y) jag ääälskar att tävla på söndagar!


Söndag 06.25
Nu sitter man på bussen hem från och är taggad till tusen på att tävla nu!
Det blir hem, käka frukost sen packa in allt i bilen sen drar vi till Jälla för att rida första lag omgången av ponnyallsvenskan Div.2 (Sportwire Cup)! (y)
Det typ regnade vid Jälla.. :s blää..

Söndag 08.50
Nu lämnade vi Alunda bakom oss, efter mkt om o men så gick den lilla envisa ponnyn in.. Blev tvungen att använda hingstkedja då han stod på bakbenen mer än på alla fyra + att han försökte sticka flera gånger..
Menmen..
Håll tummarna för oss nu!:-D (y)

Resultat tävlingen:
Ett pet i LC o Ett pet o ett stopp i lagklassen :-) mitt fel alla gångerna, Jojje skötte sig toppen o va tom pigg :-D dock backade han av på en del hinder o jag lyckades inte få fram honom rätt därav peten :-) men jag är super nöjd med dagen iaf!

Söndag 17.30
Sitter nu på bussen påväg till Systerysters lägenhet i Gränby (y) myskväll det kommer bli för Maria SKA massera min rygg! Du har inget val! Du får allt betala tillbaka för alla gånger jag har masserat din rygg o nacke;)

Fick dock ingen massage :(

Måndag 14.40
Wihoo! Äntligen slut för dagen! :D Nu hem sen rida Jojje en snabbis sen beger jag mig till Gimo på hoppträning med Moritz :D första sen skadan i Juni :D
Äntligen är han bra igen :') ♥

Måndag 22.00
Hoppträningen gick helt awesome idag :D Moritz gick som en klocka och tyckte det var skit kul!
Väldigt skönt att känna att man faktiskt kan rida bra och det kändes väldigt skönt att få beröm för mina ritter, med tanke på alla motgångar jag har haft den här sommaren :) Tack för ännu en väldigt bra träning Jenniemy Borgman! Tack för att du har fått mig att börja tro på mig själv igen :)

Äntligen är vi påväg framåt igen, jag och min lilla monsterponny! :') ♥

Tisdag 09.45
Virtuellt herbarium.. inte det roligaste direkt.. o snart har vi fotografering..
Jippie -.-' Inte direkt min favorit grej..
Blir inget profilfoto för NV då vi bara är 2 som vill fotas..

Fast fotade mig tsm med "Hästarna" (y)

Snart har vi klassfotot och enskilda bilder,, men först ska jag jobba vidare på mitt herbarium!

Filmerna från Tävlingen på Jojje och min lilla buss ritt hemma med Moritz kommer senare när jag har hunnit fixa dom :)

Ni får hare bäst så länge!
PUUUSSS

Obestämd bloggpaus..

2011-09-10 @ 14:23:42
Sry att det har blivit en obestämd bloggpaus men det har varit så mkt i skolan och så nu i början av terminen "/ men imorrn tänkte jag dra igång igen (Y)

Imorrn går omgång 1 av Ponnyallsvenskan Div2 (SportWire Cup) av stapeln och det är min hemmaklubb Björklinge RF som håller i tävlingen, jag ska starta Jojje i LC och Laget :) Håll en tumme för att han sköter sig lika bra som han gjorde förra hoppträningen! (Y)

Det kommer film från Tävlingen imorrn och från träningen förra måndagen så snart jag hinner fixa dom :)

Nu ska jag ut o duscha Jojje! Får se om det blir Kulturnatten ikväll elr inte,, Josse har blivit sjuk så jag har ingen att gå med,, får se om jag hittar någon rolig man kan umgås med :D

Ni får hare bäst!
PUUUSSS

RSS 2.0