Det de vill uppnå och vad de faktiskt gör strävar inte åt samma håll längre..

2011-12-28 @ 19:52:23

Vision, värdegrund, policy och mål (från Svenska Ridsportsförbundetshemsida)

Vision

Sverige skall vara en ledande ridsportnation i världen avseende kvalitet på breddverksamhet, sportsliga framgångar, hästar och hästhållning samt avel för ridsportens behov. Vår verksamhet ska kännetecknas av stort engagemang, hög kompetens, skickligt ledarskap, ansvarstagande och god etik.

Värdegrund

Genom en stark och tydlig demokrati ges alla möjlighet att delta i en föreningsverksamhet, där öppenhet råder, man trivs tillsammans och alla känner sig välkomna. Det ska finnas möjlighet att fritt uttrycka sina åsikter och därmed kunna bidra till en utveckling av svensk ridsport där hästen och människan står i centrum.

  • deltagande på lika villkor
  • ren dopingfri sport
  • hög ledarkompetens
  • verksamhet för alla
  • sportslighet och kamratskap
  • värnande om hästens bästa

Policy

Svenska Ridsportförbundet skall vara en demokratisk och dynamisk organisation, tillgodose alla hästvänners behov inom ridsporten och vara deras ombud och engagera såväl yngre som äldre, kvinnor som män.

Ridsporten skall präglas av kunnande, känslomässigt engagemang och högt ställda krav i all sin verksamhet.

Hästen skall värnas med kunnande, kärlek och omsorg.

Sverige skall vara en av de stora ridsportnationerna. Det innebär att ridsportens position i samhället skall vara stark och att ridsporten skall kunna hävda sig väl i internationella jämförelser.

Mål

Förbundsstyrelsen har tillsammans med distrikten i en process kommit fram till fyra inriktningsmål. Arbetet har baserats på Ridsporten Vill (pdf) och processen har genomförts med hjälp av GROW-metoden (Goal/mål, Reality/verklighet, Options/möjligheter och Will/vilja).

De fyra inriktningsmålen är:

Ett förbund – vi arbetar tillsammans

Med en tydligare organisation och en utökad kommunikation mellan förbundets olika delar ska samhörigheten mellan Svenska Ridsportförbundets olika delar och medlemmar öka.

Nöjdare medlemmar

Svenska Ridsportförbundets medlemmar ska vara nöjda med sitt förbund, med den verksamhet som pågår och känna att det finns en konkret fördel, medlemsnytta, med att vara med i förbundet.

Öka antalet medlemmar
Svenska Ridsportförbundet ska växa och öka i medlemsantal. En stark organisation har större förutsättningar att möta det fluktuerande samhällsklimatet.

Medaljer i alla landslag

Framgångsrika landslag i alla Svenska Ridsportförbundets discipliner ger ökad mediatäckning vilket i sin tur ger ökade förutsättningar att knyta sponsorer och samarbetspartners till förbundet. Framgångsrika landslag väcker stolthet och glädje hos förbundets medlemmar.

 

Dubbelmoral eller vadå?.. Det verkar som om det de vill uppnå och vad de faktiskt gör inte strävar åt samma håll.. Eller vad tycker ni?

Är det ingen av er läsare som tycker som mig? Den "nya" regeln om loggor på utrustning är ju verkligen helt onödig och jag tycker att domarna borde lägga ner mer tid på annat viktigare, det har jag nämnt i detta inlägg!
Det skulle vara kul att få höra vad ni läsare tycker om den!
Jag får ytterst sällan respons på vad jag skriver här på bloggen.. det är inge kul att skriva längre då.. Hoppas på en förbättring snart :) (Y)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0